Povežite se s nama

Međimurje

Projekt vrijedan 2,2 milijuna kuna: Murs-ekom postao bogatiji za dva nova kamiona

Objavljeno:

- dana

Komunalna tvrtka Murs-ekom preuzela je dva nova komunalna kamiona za odvojeno prikupljanje otpada. Novim komunalnim vozilima, ali i gradnjom kompostane u roku od tri godine povećat će se vrijednost komunalnog poduzeća za 400 posto te unaprijediti komunalni standard za stanovnike Grada Murskog Središća te općina Sveti Martin na Muri, Selnica i Vratišinec.

– Mogli bismo reći da je ovo poklon pod bor, međutim ipak je ovo trud svih onih koji su u ovome sudjelovali, od zaposlenika Murs-ekoma do gradskih djelatnika koji su pripremili prijavu samog projekta. Dobili smo dva kamiona marke Mercedes vrijedna 2,2 milijuna kuna. Želim istaknuti da je naša odluka otprije dvije godine da preuzmemo komunalno poduzeće bila jako dobra. Ujedno želim istaknuti odličnu suradnju Grada Mursko Središće sa susjednim općinama Sveti Martin na Muri, Selnica i Vratišinec. Zahvaljujem načelnicima na simbiozi koja donosi ovakve nove vrijednosti i boljitak za sve stanovnike – istaknuo je gradonačelnik Grada Mursko Središće i predstavnik Skupštine Murs–ekoma Dražen Srpak.

Odlična suradnja Murskog Središća s okolnim općinama

Osim gradonačelnika Srpaka, na primopredaji kamiona bili su i direktor Komunalnoga poduzeća Murs-ekom Josip Sršan, načelnik Općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec, načelnik Općine Selnica Ervin Vičević i načelnik Općine Vartišinec Zdravko Mlinarić, kao i predstavnici Tehnixa iz Donjeg Kraljevca, tvrtke koja je isporučila komunalna vozila, Željko Horvat i Vlado Balent.

– Želim zahvaliti gradonačelniku Srpaku i djelatnicima Murs-ekoma na uloženom trudu i znanju i što smo našli zajednički jezik da bi komunalno poduzeće dalo što bolji rezultat svim našim stanovnicima – rekao je načelnik Crnčec.

Kamioni su nosivosti 18 tona i zapremnine 16 kubnih metara. Jedno vozilo prvenstveno će se koristiti za sakupljanje biorazgradivog komunalnog otpada, a drugo za odvojeno sakupljanje otpada, plastike, papira, metala, tetrapaka…

Međimurje

20. Međimurski festival „Ljubo Kuntarić“: poznata imena na pozornici u atriju Staroga grada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ovogodišnje jubilarno 20. izdanje Međimurskog festivala „Ljubo Kuntarić“ održat će se u atriju Staroga grada u petak, 27. svibnja, s početkom u 21 sat. Jubilarno izdanje MEF-a održava se u okviru obilježavanja Dana Grada Čakovca. Popularni festival odavno je postao prepoznatljivi brend u domaćoj popularnoj glazbi, ali i izvan granica Hrvatske. Ovogodišnje izdanje donosi i neke novosti, poput glasovanja publike u atriju, na osnovi čega će se i dodijeliti Grand Prix nagrada publike.

Publici će se novim naslovima, a u pratnji festivalskog orkestra predstaviti sljedeći izvođači: Alka Vuica, Đuka Čaić, Lidija Horvat Dunjko & Damiano Roi, Kim Verson, Igor Delač, Dražen Žanko, Etno duo Goga i Željko, Darko Domijan, Zdravko Valentin, Sonja Agata Bišćan, 4Face, Patricija Juračić, Big Block, Kristina Gita Kavran, Miroslav Petrac i Glaž & prijatelji. Odabir je to umjetničkog direktora festivala Leonarda Bakse Čečija, koji je istaknuo da se isključivo vodio kvalitetom i omjerom, dajući prostor već etabliranim, ali i mladim imenima. Priliku za prezentaciju dao je i šestorici izvođača iz Međimurja koji zaslužuju promociju svog rada. To su: Đuka Čaić, Kristina Gita Kavran, Patricija Juračić, Glaž & prijatelji, 4Face te Etno duo Goga i Željko.

– Napomenimo da se priprema i spektakularni uvod u festival uz istinski međimurski štih, kao i show program tijeku glasovanja – poručuju organizatori.

Jubilarni MEF ove godine potpisuju izvršni direktor Rajko Dobošić, umjetnički direktor Leonardo Baksa Čeči, glazbeni producent Toni Eterović i tehnički direktor Robert Guterman.

Gosti festivala uz etablirani Plesni studio „Korak“ Virne Hošnjak bit će Ženska vokalna skupine „Stridonne“, Shasha Cui iz prošlogodišnjeg Supertalenta i sopranistica Marija Vidović.

Kao i svake godine, Festival se snima za potrebe HRT-a. Ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se rezervirati na e-mail: [email protected].

Nastavite čitati

Međimurje

Uz Dane Grada Čakovca u Knjižnici „Nikola Zrinski“ otvorena izložba Davorina Mancea

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svoj opus fotografija tematski vezanih uz Čakovec na samostalnoj izložbi u Knjižnici „Nikola Zrinski“ predstavlja čakovečki fotograf Davorin Mance.

Izložbu je otvorila čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini uz ravnateljicu Knjižnice Ljiljanu Križan i Borivoja Radojčića, voditelja Zavičajne zbirke Knjižnice, čestitavši pritom Manceu na svim ljepotama koje je uhvatio objektivom, kao i na kontinuiranoj promociji Čakovca. Iskoristila je priliku da zahvali autoru i Knjižnici što su izložbu pripremili u okviru manifestacije „Dani Grada Čakovca 2022.“.

Fotografije prikazuju Čakovec u svakodnevnim situacijama, samo malo drugačijim pogledom, toliko da se na trenutak zapitamo: „A zar je naš grad toliko lijep, zar se on može u svakom trenutku transformirati iz svakodnevnog u nešto vrlo posebno, u što se možeš zaljubiti u trenu”, piše u opisu izložbe.

Davorin Mance rođen je u Čakovcu 1973. godine. Strastveni je fotograf pejzaža, zaljubljenik u prirodu, aktualni predsjednik i aktivni član Fotokluba Čakovec od 2008. godine. Sudionik je nekoliko zajedničkih te autor sedam samostalnih izložbi fotografija. U Fotoklubu Čakovec vodi nekoliko fotografskih radionica (Osnove digitalne fotografije, Pejzažna fotografija i Ljetna škola fotografije za djecu) uz koje rado dijeli svoje znanje i strast prema fotografiji. Urednik je jedne, a član uredništva šest knjiga u izdanju Fotokluba Čakovec.

Izložba se može razgledati u radno vrijeme Knjižnice sve do 6. lipnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje