Povežite se s nama

U fokusu

Radelić o izbornom debaklu SDP-a: Varaždinom upravljali Habuš i Kišić, pod mentorstvom Habeka

Objavljeno:

- dana

Reagiranje

Alen Kišić, kandidat za gradonačelnika koalicije HNS, SDP, HSU i HSS jučer je istaknuo da je neuspjeli mandat Vjerana Radelića i Gorana Habuša jedan je od uzroka što su varaždinski birači uskratili dati više svojih glasova na nedavno održanim lokalnim izborima koaliciji SDP-HNS-HSS-HSU-Laburisti. To je demantirao Vjeran Radelić, bivši član SDP-a i bivši dogradonačelnik.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Kišić, međutim, ne navodi kako je vodstvo gradske organizacije SDP-a, kojoj sam bio na čelu, raspušteno prije više od dvije godine, a ja sam isključen iz stranke, te prema tome, kao zamjenik gradonačelnika više nisam predstavljao stranku. Gospodin Kišić prešućuje još neke činjenice na koje ovom prilikom podsjećam javnost. Naime, Mario Habek umjetno je „instalirao“ Kišića na mjesto predsjednika varaždinskog SDP-a nakon podužeg razdoblja kada predsjednika uopće nije bilo, pa SDP zapravo nije uopće funkcionirao. Nakon toga je upravo Kišić, kao predsjednik SDP-a, na brojnim sastancima s gradonačelnikom Habušom dogovarao sve bitne teme oko upravljanja Gradom Varaždinom, naravno po naputcima svog mentora Habeka.

Razdoblje Kišićevog predsjednikovanja u Gradskoj organizaciji SDP-a obilježila je jedino njegova upletenost u slučaj s maloljetnikom. Slučaj još uvijek nije razriješen jer nemamo rezultate policijske istrage. Ali, na način na koji Kišić komentira Čehokovu situaciju, komentirat ću i ja Kišićevu: trebamo poštovati presumpciju nevinosti.

Držim stoga kako je neumjesno očitu odgovornost za izborni neuspjeh na nedjeljnim izborima pokušati prebaciti na druge. Čitatelji će ionako sami prosuditi tko je zapravo utjecao na debakl SDP-a, a Kišić će njihovo mišljenje još jedan put saznati nakon drugog kruga izbora za gradonačelnika Varaždina!

Izvor:
Foto: Arhiva

U fokusu

Novi udar: Poskupjeli dijelovi za automobile, ali i obvezno auto osiguranje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poskupjeli su gotovo svi zamjenski dijelovi, od guma do tekućine za pranje stakla, a posljednji udar na vozače su i nove cijene auto osiguranja, piše RTL.

– Rast cijena između 10 i 25 posto. Najmanje poskupljenje se dogodilo na antifrizu, dok dijelovi, motorna ulja 15 posto, akumulatori 13, 14 posto. I nažalost najviše su poskupjele gume 25 posto – rekao je Zoran Branšajd, voditelj nabave u tvrtki za veleprodaju autodijelova i opreme.

Što znači da samo jedna guma koja je koštala 600 kuna, sada košta 750. Tko ih mijenja na cijelom automobilu, morat će izdvojiti 600 kuna više. Problemi su krenuli još u doba korone, nastavili se inflacijom.

Od 1. listopada poskupjelo i obavezno osnovno auto osiguranje za 200 do 400 kuna. Iz najvećih osiguravajućih kuća, nitko nam nije potvrdio ovu informaciju, no vozači su osjetili.

Nastavite čitati

U fokusu

Potvrđena optužnica protiv šefice financija Općine Sračinec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv Renate Sabati, bivše voditeljice poslova financija u Općini Sračinec, koju Uskok tereti da je od 2011. do kraja kolovoza 2018. oštetila općinu za više od 1,6 milijuna kuna, piše Net.hr.  

Uskok tereti Sabati da novac koji je podizala sa žiro-računa, kao i novac koji joj je predan radi polaganja, nije polagala u blagajnu već ga je zadržavala za sebe.

Sabati je, tvrdi Uskok, radi prikrivanja zlouporaba prikazivala da je podignuti novac iskorišten za poslovanje općine pri čemu je u dnevniku knjiženja knjižila ulazne račune dobavljača u većim iznosima od stvarnih te izrađivala neistinite ulazne račune.

Porezne prihode prikazivala je u iznosima različitim od stvarno uplaćenih, kao i isplatu donacija raznim udrugama na temelju zamolbi za donacije koje je sama izrađivala. Nakon toga je izrađivala neistinite bankovne izvode kako bi prikrila uzetu gotovinu, tvrdi tužiteljstvo.

Uskok tereti Sabati da je novac iz blagajne za svoje potrebe podizala koristeći ovlaštenje obavljanja gotovinskih isplata iz blagajne, a kako bi prikazala da je novac utrošen za potrebe općine, sačinjavala je neistinite isplatnice za robu koju općina nije nabavila, kao i račune koje dobavljači nisu ispostavili.

Izvor: Net.hr

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje