Povežite se s nama

Život i društvo

Rafting klub Matis poziva na 11. Zimski spust rijekom Dravom, uz ekološku poruku

Zimski spust rijekom Dravom

Objavljeno:

- dana

Rafting klub Matis poziva na „XI. Zimski spust rijekom Dravom uz slogan: Neka rijeke teku!“.

Spust će se održati u subotu, 19. siječanja 2019. u 9 sati, s okupljanjem kod prostorija kluba (Izletište Drava/ dravski bazeni).

Cilj Zimskog spusta rijekom Dravom je poslati poruku i podići sveukupnu svijest o važnosti očuvanja prirodnih bogatstava i biološke raznolikosti kojima rijeka Drava obiluje i predstavlja jedno od najvećih prirodnih blaga ove regije.

– Ovim putem pozivamo sve zainteresirane prijatelje prirode i one željne novih avantura da nam se pridruže na već tradicionalnom, jedanestom po redu, Zimskom spustu, kako bi zajedno poslali poruku za očuvanje i zaštitu prirode. Sudionici mogu sudjelovati vlastitim plovilima, dok za sve one koji ne raspolažu istima organizator je osigurao određeni broj čamaca. Broj mjesta je ograničen stoga požurite sa Vašom prijavom. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem e-maila: [email protected] – kažu iz Matisa.

Plan i program za sve sudionike je slijedeći

Okupljanje sudionika je u nedjelju, 19. siječanj 2019. u 9 sati kod prostorija kluba (Izletište Drava/ dravski bazeni), odakle se organiziranim prijevozom kreće prema Svibovcu Podravskom, nakon čega slijedi spust rijekom Dravom. Predviđeni dolazak u klub je oko 15 sati, gdje je uz okrijepu predviđen i nastavak ugodnog druženja.

Život i društvo

Grad Varaždin daje potpore poljoprivrednicima, evo kako se prijaviti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin objavio je sedam javnih poziva za poljoprivrednike s područja Grada Varaždina za 2023. godinu.

A) Sufinanciranje programa samoopskrbnog poljoprivrednog gospodarstva (SOPG), obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (OPG) te udruga i zadruga –  ukupno raspoloživo 5.400,00 EUR

B) Sufinanciranje izravne prodaje poljoprivrednih proizvoda na Gradskoj tržnici u Varaždinu za samoopskrbna obiteljska poljoprivredna gospodarstva (SOPG) i obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) – ukupno raspoloživo 6.700,00 EUR

C) Sufinanciranje nabave nove opreme za preradu i pakiranje poljoprivrednih proizvoda – ukupno raspoloživo 19.900,00 EUR

D) Sufinanciranje okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta na području Grada Varaždina – ukupno raspoloživo 13.300,00 EUR

E) Sufinanciranje prihrane pčelinjih zajednica – ukupno raspoloživo 10.700,00 EUR

F) Sufinanciranje nabave i postavljanje novih plastenika ili staklenika na području Grada Varaždina – ukupno raspoloživo 6.700,00  EUR

G) Sufinanciranje projektne dokumentacije za prijavu projekata na natječaje nacionalnih i međunarodnih fondova – ukupno raspoloživo 6.700,00 EUR

Poljoprivrednicima je na raspolaganju ukupno 69.400,00 EUR kroz sedam mjera koje direktno pomažu poboljšanja razvoja poljoprivredne proizvodnje te poticanja konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača na području Grada Varaždina.  

Javni pozivi objavljeni su na službenim mrežnim stranicama Grada Varaždina, a rok prijave za sve pozive je 15. prosinca 2023. godine.

 Sve informacije mogu se dobiti isključivo pisanim putem na e-mail adresu [email protected].

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Purgarice i purgari tradicionalno okitili božićno drvce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu Adventa u Varaždinu članovi Varaždinske građanske garde su na varaždinskom Korzu okitili purgarsko božićno drvce ukrasima koje su izradile vrijedne članice i najmlađi članovi udruge.

Purgarice su kostimirane dame koje utjelovljuju varaždinske dame, dobrotvorke i aktivistice kroz povijest, a ovom prigodom izradile su s Malim purgarima poseban nakit za ukrašavanje božićnog drvca. Na varaždinskom Korzu pridružili su im se Purgari i time započeli vrijeme posebno radosnog druženja u Adventu.

Tom prigodom pridružila im se i Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Varaždina, kojoj je ove godine pripala čast paljenja lampica na okićenoj božićnoj jelki te su joj tako članovi Varaždinske građanske garde zahvalili na odličnoj suradnji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje