Dobrovoljno vatrogasno društvo Selnica dobit će novi vatrogasni dom! Rezultat je to intenzivnog angažmana načelnika Općine Selnica Ervina Vičevića i lokalne vatrogasne zajednice, ali i lobiranja ministra Darka Horvata.

Potpisivanjem ugovora u prostorijama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, u utorak, 1. listopada, Općini je dodijeljen 7,1 milijun kuna za izgradnju novog vatrogasnog doma u Selnici.

– Izradili smo projekt, ishodili građevinsku dozvolu, a konačno je i Vlada Republike Hrvatske pokrenula i raspisala EU natječaj. Tada sam odlučio da Općina ide s prijavom dvaju projekata, jednoga putem DVD-a, a drugog izravno od Općine. Nakon svega i uz veliku potporu i lobiranje ministra Darka Horvata, stigao je i svečani trenutak potpisivanja prvog ugovora o uvjetima financiranja izgradnje novog vatrogasnog doma u Selnici – naveo je u priopćenju načelnik Vičević, dodavši:

– Sada nas čeka odgovoran i težak posao pripreme i provedbe postupka javne nabave, odabir ekonomski najpovoljnijeg ponuditelja te priprema dokumentacije za administrativnu kontrolu kod Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju nakon koje slijedi i odluka o financiranju.

Projekt će biti financiran putem Mjere 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Ovoj velikoj investiciji treba pridodati i nabavku novog navalnog vozila za DVD Selnicu, što je još jedna potvrda brige za mjesno vatrogastvo.

– Iz Proračuna Općine Selnica krajem prošle i početkom ove godine na račun DVD-a isplaćen je iznos veći od 300.000 kuna, da bi se osigurala sredstva za uplatu 20 posto učešća za vozilo. Slijedi još niz godina otplate mjesečnih rata, ali s obzirom na visinu rate neće biti problema. Općina stoji iza DVD-a kojem samo želim da nastavi svojim dosadašnjim radom. Članovi DVD-a su uvijek dostupni i spremni pomoći, izlaze na veliki broj intervencija pa im je sve ovo samo jedna velika nagrada za njihov rad. Sav posao oko provedbe natječaja za vozilo provela je djelatnica Općine Bosiljka Oletić, koja je podrška svim našim udrugama – navodi načelnik Vičević u priopćenju.

Komentari

Komentara