Povežite se s nama

U fokusu

Shopping centar SUPERNOVA Varaždin: Već četiri godine – broj 1 u shoppingu!

Objavljeno:

- dana

Rođendansku proslavu centra posjetilo više od 20.000 kupaca

U shopping parku SUPERNOVA Varaždin protekli je četvrtak bilo vrlo veselo.

Povod je bio 4. rođendan vodećeg regionalnog trgovačkog centra koji se proteklih godina isprofilirao kao nezaobilazna i omiljena shopping destinacija mnogih stanovnika sjeverozapadne Hrvatske.

Spektakularan program za 20.000 posjetitelja

Rođendani SUPERNOVE Varaždin nadaleko su poznati, a tako je bilo i ovoga puta, kada je centar tijekom dana posjetilo više od 20.000 kupaca. Najmlađe posjetitelje SUPERNOVA je počastila besplatnim sladoledom i kokicama, a mnogi su uživali u zabavnom lunaparku i animacijskom programu u koji su bili uključeni nastupi plesnih skupina, klauni, mađioničari, maskote te besplatni facepainting, za koji su najmlađi strpljivo čekali u dugačkom redu. Kao što i priliči svim rođendanima, ni ovogodišnja proslava SUPERNOVE nije prošla bez velike i slasne – rođendanske torte. Oni malo stariji uživali su uz gratis točeno pivo i glazbu glazbene skupine Carevi te nastupe poznatih pjevačica hrvatske estradne scene Ivane Radovniković, Branke Delić i Šomija iz skupine Neki to vole vruće, kojima se pridružila popularna Sanja Doležal iz Novih fosila.

Nagrađivani projekti i rast financijskog poslovanja

SUPERNOVA cijeni lojalnost svojih vjernih kupaca, a upravo je kvaliteta 24 postojeće trgovine ključna za uspjeh centra izabranog među pet najinovativnijih trgovačkih objekata u okviru srednjoistočne i jugoistočne Europe te u okviru projekta Najbolje u Hrvatskoj već drugu godinu zaredom valoriziranog kao vodeća županijska shopping lokacija – ističe Center Manager Patricija Tkalčec, mag. kroat. i german., navodeći kako i u vrijeme ekonomske krize SUPERNOVA sada već 5. godinu bilježi stabilan rast financijskog poslovanja, koji je rezultat visokofunkcionalne organizacije profesionalnog radnog tima te činjenice kako su vrhunska usluga i komoditet klijenta apsolutni prioritet.

Osnovna je karakteristika brendova prilagođenost regionalnoj kupovnoj moći, kojom se izlazi u susret najrazličitijim obiteljskim potrebama. Također se u okviru društveno angažiranog djelovanja rado suportiraju i projekti dobrotvornog karaktera, od kojih se posebno ističe prošlogodišnja božićna donacija u vrijednosti više od 1,3 milijuna kuna SUPERNOVA grupacije.

Posjetite nas!  www.SUPERNOVA.hr i www.FACEBOOK.com/SUPERNOVAvarazdin

Izvor:
Foto: Mario Golenko/Siniša Sović

U fokusu

FOTO Varaždin slavi Dan grada, na svečanoj sjednici dodijeljene nagrade i priznanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Povodom blagdana sv. Nikole u varaždinskom HNK u ponedjeljak, 6. prosinca, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina.

Sve su pozdravili predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan i gradonačelnik Neven Bosilj koji su uručili nagrade i plakete Grada Varaždina.

Dodijeljene su četiri nagrade za životno djelo. Stjepanu Čuseku, dr. med. za postignute rezultate na unaprjeđenju zdravstva te dugogodišnji predani rad u varaždinskoj općoj bolnici na području hitne medicine. Slavenki Majski Cesarec, dr. med. za dugogodišnji i predani rad u promicanju zdravlja te za rezultate od posebnog značaja za unaprjeđenje zdravstva, posebno medicine rada. Nenadu Opačiću za djela od posebnog značaja za unaprjeđenje likovnih umjetnosti i kulture te promicanje vrijednosti grada Varaždina te Ivanu Rukljiću za osobit doprinos u oslobađanju grada Varaždina, promicanje ugleda grada Varaždina te omogućavanje uspostave suvereniteta i izgradnju demokracije u Republici Hrvatskoj.

Nagrade Grada Varaždina otišle su u ruke Aleksandri Saši Božović za najviše zasluge u promicanju znanosti te iznimne rezultate na području matematike, Goranu Mihaliću, posthumno, za izniman doprinos u obrani suvereniteta i stvaranje Republike Hrvatske, očuvanje istine o Domovinskom ratu i doprinos ugledu grada Varaždina te Ireni Vrdoljak, dugogodišnjoj predsjednici Društva multiple skleroze Varaždinske županije za predani rad, humanitarno djelovanje te skrb za osobe oboljele od multiple skleroze i osobe s invaliditetom.

Plaketa Grada Varaždina dodijeljene su Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Biškupec za dugogodišnji doprinos zaštiti ljudi i imovine te promicanje plemenitih ideja na kojima počiva dobrovoljno vatrogastvo, Srebrenki Golubić za 40 godina kontinuiranog uspješnog poslovanja te promicanje obrtništva grada Varaždina, Klubu podvodnih aktivnosti “Drava” Varaždin za 40 godina uspješnog rada i djelovanja na području sporta, posebno ronilačkih aktivnosti, Kulturnom umjetničkom društvu Hrvatske željeznice Varaždin za 90. godina neprekidnog djelovanja u kulturnom životu Grada te Nogometnom klubu Sloboda Varaždin za 90 godina uspješnog rada i djelovanja na području sporta.

Medalja Grada Varaždina otišle su u ruke Sofiji Cingula i Darku Rušecu za ostvarenje iznimno uspješnog projekta očuvanja glazbene ostavštine kompozitora Ivana Padovca, unapređenje glazbene umjetnosti i promociju ugleda grada Varaždina, Udruzi specijalne jedinice policije “Roda” Varaždin za sveukupni izniman doprinos oslobađanju grada Varaždina, obrani Republike Hrvatske te očuvanje istine o Domovinskom ratu, Marijanu Husaku za dugogodišnji predani rad u Gimnaziji Varaždin i uzorne uspjehe u prosvjeti od interesa za Grad Varaždin i šire, Tomislavu Cvetku za dugogodišnji rad i doprinos razvoju gospodarstva i poduzetništva te Rudolfu Kišičeku za izniman doprinos gospodarstvu grada Varaždina koje se ogleda u stvaranju regionalnog trgovačkog lanca, stvaranju novih radnih mjesta i promicanje poduzetništva.

Nastavite čitati

U fokusu

Zagorje-Tehnobeton je varaždinska tvrtka koja je lani ostvarila najveću dobit

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema broju obrađenih godišnjih financijskih izvještaja, u Varaždinu, sjedištu Varaždinske županije, u 2020. godini poslovao je 2176 poduzetnika s 21.003 zaposlenih, što je povećanje broja zaposlenih za 1,5 % u odnosu na 2019. godinu, objavila je FINA.

Znači, FINA je napravila pregled podataka tvrtki koji imaju sjedište baš u Varaždinu.

U 2020. godini, poduzetnici Varaždina iskazali su pad ukupnih prihoda od 1,2 % i ukupnih rashoda od 1,9 % u odnosu na 2019. godinu. S ostvarenih 14,9 milijardi kuna prihoda u 2020. godini, udio poduzetnika Varaždina u ukupnim prihodima županije bio je 54,2 % (27,5 milijardi kuna).

Poduzetnici sa sjedištem u Varaždinu iskazali su pozitivan konsolidirani financijski rezultat u 2020. godini, u iznosu od 571,7 milijuna kuna, što je 19 % više u odnosu na ostvarenu neto dobit u 2019. godini.

Udio poduzetnika sa sjedištem u Varaždinu u 2020. godini u broju poduzetnika Varaždinske županije bio je 50,9 %, u broju zaposlenih 49,7%, u ukupnim prihodima 54,2%, u ukupnim rashodima 54,6%, u dobiti razdoblja 45,8% i u gubitku razdoblja 46,8%.

U razdoblju od 2008. do 2014. godine (iznimka je 2011. godina) iskazan je pad ukupnih prihoda poduzetnika Varaždina, a u razdoblju od 2015. do 2019. godine ukupni prihodi su rasli, s tim da u 2019. godini (15,2 milijarde kuna) još nije dostignuta razina ukupnih prihoda ostvarenih 2008. godine (17 milijardi kuna). U 2020. godini ostvareno je 14,9 milijardi kuna ukupnih prihoda.

Među poduzetnicima sa sjedištem u Varaždinu, na prvom mjestu po visini ostvarenih ukupnih prihoda u 2020. godini, bila je VINDIJA d.d. s 3 milijarde kuna. Društvo je sa 1128 zaposlenih ostvarilo 19,9 % ukupnih prihoda svih poduzetnika grada Varaždina.

Druga po visini prihoda bila je KOKA d.d. s 1,3 milijarde kuna, koja je ostvarila 8,6 % ukupnih prihoda svih poduzetnika Varaždina.

U 2020. godini, najveću dobit razdoblja od 59,3 milijuna kuna ostvarilo je društvo ZAGORJE-TEHNOBETON d.d. s 236 zaposlenih (udio od 8,4% u dobiti razdoblja poduzetnika u Varaždinu).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje