Povežite se s nama

U fokusu

Shopping centar SUPERNOVA Varaždin: Već četiri godine – broj 1 u shoppingu!

Objavljeno:

- dana

Rođendansku proslavu centra posjetilo više od 20.000 kupaca

U shopping parku SUPERNOVA Varaždin protekli je četvrtak bilo vrlo veselo.

Povod je bio 4. rođendan vodećeg regionalnog trgovačkog centra koji se proteklih godina isprofilirao kao nezaobilazna i omiljena shopping destinacija mnogih stanovnika sjeverozapadne Hrvatske.

Spektakularan program za 20.000 posjetitelja

Rođendani SUPERNOVE Varaždin nadaleko su poznati, a tako je bilo i ovoga puta, kada je centar tijekom dana posjetilo više od 20.000 kupaca. Najmlađe posjetitelje SUPERNOVA je počastila besplatnim sladoledom i kokicama, a mnogi su uživali u zabavnom lunaparku i animacijskom programu u koji su bili uključeni nastupi plesnih skupina, klauni, mađioničari, maskote te besplatni facepainting, za koji su najmlađi strpljivo čekali u dugačkom redu. Kao što i priliči svim rođendanima, ni ovogodišnja proslava SUPERNOVE nije prošla bez velike i slasne – rođendanske torte. Oni malo stariji uživali su uz gratis točeno pivo i glazbu glazbene skupine Carevi te nastupe poznatih pjevačica hrvatske estradne scene Ivane Radovniković, Branke Delić i Šomija iz skupine Neki to vole vruće, kojima se pridružila popularna Sanja Doležal iz Novih fosila.

Nagrađivani projekti i rast financijskog poslovanja

SUPERNOVA cijeni lojalnost svojih vjernih kupaca, a upravo je kvaliteta 24 postojeće trgovine ključna za uspjeh centra izabranog među pet najinovativnijih trgovačkih objekata u okviru srednjoistočne i jugoistočne Europe te u okviru projekta Najbolje u Hrvatskoj već drugu godinu zaredom valoriziranog kao vodeća županijska shopping lokacija – ističe Center Manager Patricija Tkalčec, mag. kroat. i german., navodeći kako i u vrijeme ekonomske krize SUPERNOVA sada već 5. godinu bilježi stabilan rast financijskog poslovanja, koji je rezultat visokofunkcionalne organizacije profesionalnog radnog tima te činjenice kako su vrhunska usluga i komoditet klijenta apsolutni prioritet.

Osnovna je karakteristika brendova prilagođenost regionalnoj kupovnoj moći, kojom se izlazi u susret najrazličitijim obiteljskim potrebama. Također se u okviru društveno angažiranog djelovanja rado suportiraju i projekti dobrotvornog karaktera, od kojih se posebno ističe prošlogodišnja božićna donacija u vrijednosti više od 1,3 milijuna kuna SUPERNOVA grupacije.

Posjetite nas!  www.SUPERNOVA.hr i www.FACEBOOK.com/SUPERNOVAvarazdin

Izvor:
Foto: Mario Golenko/Siniša Sović

U fokusu

Liječnici mogu zabraniti vožnju onima koji piju tablete protiv glavobolje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novi pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača izazvao je pravu pomutnju među liječnicima i pacijentima.

Stupio je na snagu početkom svibnja i donio velike promjene u evidentiranju zdravstvene sposobnosti vozača za upravljanje motornim vozilima. Jedna liječnica obiteljske medicine iz Podravine, tako, upozorava kako neki pacijenti čak odustaju od terapije, piše Danica.hr.

To se odnosi na one koji povremeno koriste lijekove za smirenje poput Xanaxa, Normabela ili Apaurina. Djelatne tvari tih lijekova, naime, u novom su pravilniku na popisu onih koje “značajno utječu na sposobnost upravljanja vozilima”.

-U tom slučaju mi moramo izreći upozorenje vozaču ili vozačici koji koriste te lijekove jer oni mogu znatno utjecati na njihove vozačke sposobnosti. To se mora unijeti u karton – tumači liječnica.

Zbog toga strahuje kako bi pacijenti u potrazi za takvim lijekovima mogli posegnuti za crnim tržištem. Da je to tržište itekako živo, svjedoče dva posljednja slučaja u kojima su carinici na granici sa Srbijom početkom lipnja spriječili krijumčarenje 930.000 tableta, uglavnom antipsihotika, anksiolitika, hipontika.

Među otkrivenim lijekovima najviše je bilo Xanaxa i Lorazepama koji su na popisu lijekova koji značajno utječu na vozačke spososnosti i stanja. Osim tih lijekova, na popisu u novom pravilniku je i Normabel te Apaurin, oba s djelatnom tvari diazepam.

No, nisu samo lijekovi za živce na tom popisu. Tu su i neki poznati analgetici poput Plivadona, Caffetina, ali i osjetno jačeg Fentanila. Svi koji na dulje razdoblje koriste te lijekove mogu od svojeg liječnika dobiti službeno upozorenje s privremenom zabranom upravljanja.

Cijeli tekst možete pročitati OVDJE.

Nastavite čitati

U fokusu

Zašto kasne porodiljne naknade? HZZO se opravdava: razlog je novi sustav

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Porodiljne naknade kasne, a tisuće žena još čeka isplate. Zašto je to tako donosi Dnevnik.hr.

-Sustav je zakazao. Tisuće majki nisu dobile porodiljne naknade, komplikacije, bolovanja, naknade za rad na skraćeno radno vrijeme. Nitko nam je odgovara na poruke i pozive. Računi su gomilaju. Zašto smo na zadnjem mjestu s uplatama? Rekli su nam da smo već dosadne s takvim pitanjima. Bezobrazluk – poruka je jedne od korisnica rodiljne naknade koja novac iz HZZO još nije dobila, iako je na račun trebao sjesti još 17. lipnja, donosi Dnevnik.hr.

U HZZO-u kažu da oni porodiljne naknade ne isplaćuju, ali prizinaju da je došlo do kašnjenja naknada za bolovanja. Pravdaju se prelaskom na novi sustav te tvrde da će korisnici te naknade dobiti u utorak ili srijedu.

-Privremene nesposobnosti za rad zbog komplikacija u trudnoći isplaćuju se, kao i sve ostale vrste privremenih nesposobnosti za rad koje isplaćuje HZZO izravno iz svojih sredstava, više puta mjesečno. Rodiljne i roditeljske potpore koje se isplaćuju na teret državnog proračuna, a za koje HZZO radi izračune za Ministarstvo demografije i useljeništva prema terminskom planu Ministarstva, bit će isplaćene sutra. Ukoliko postoje primjeri korisnica koje nisu dobile redovitu isplatu, molimo da se izravno obrate HZZO-u s OIB-om – stoji u odgovoru HZZO-a.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje