Povežite se s nama

Život i društvo

SUPERNOVA donira opremu i uređaje bolnicama u Varaždinu i Koprivnici

Objavljeno:

- dana

S dubokom zahvalnošću, velikom podrškom i maksimalnim poštivanjem aktualne situacije pune izazova, trgovački centri Supernova Koprivnica i Varaždin donirali su Općoj bolnici T. Bardek u Koprivnici i Službi za kirurške bolesti Opće bolnice u Varaždinu opremu u punoj vrijednosti od gotovo 50.000 kuna.

Ravnatelju koprivničke bolnice Mati Devčiću, dr. med., spec. anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenje te subspec. intenzivne medicine, uručeni su profesionalni oksimetri ― uređaji za mjerenje zasićenosti kisikom u krvi. Također, pročelnik Marko Hlebar, dr. med., spec. opće kirurgije, ortopedije i traumatologije te subspec. traumatologije, preuzeo je za potrebe operacijske dvorane na odjelu kirurgije dva TV-uređaja, četiri klimatizacijske jedinice i više od pet stotina zaštitnih maski te dezinfekcijskih sredstava, koje je donirala Farmacia, dok su svi uređaji kupljeni isključivo u trgovinama Farmacia i Elipso u sklopu shopping centra. Donaciju je u ime Supernove predala upraviteljica Patricija Tkalčec, univ. spec. oec., mag. germ., mag. croat., prof.

Veliko srce SUPERNOVE

Od početka svojeg djelovanja 2008. godine Supernova Varaždin i Koprivnica aktivno podupiru gospodarski razvoj svoje lokalne zajednice, bilo da je riječ o mogućnostima zapošljavanja, humanitarnim aktivnostima i/li podržavanjem dobrotvornih projekata. Posebno je istaknuta 2012. godina, kada je tada šesteročlana grupacija trgovačkih centara darovala dječje igračke i odjeću u vrijednosti od 1,3 milijuna HRK lokalnim dječjim ustanovama i Caritasu.

Supernove Varaždin i Koprivnica vjerno sponzoriraju Motomrazove, Biciklijadu i športske klubove, podupiru rad udruge za savjetovanje i udruge za djecu s teškoćama u razvoju Uz tebe sam, udruge Crveni nosevi (klaunovidoktori), zatim akcije gradskog društva Crvenog križa, jednako kao i angažman socijalne samoposluge Kruh sv. Antuna. Prošle godine udruzi osoba s invaliditetom Bolje sutra i udruzi za pomoć osoba s intelektualnim teškoćama Latice darovana je vrijedna donacija od više od 100 komada namještaja, koje su udruge iskoristile za opremanje svojih novih prostora.

Kao još jedan primjer društveno odgovornog poslovanja godine 2018., povodom 10. obljetnice djelovanja lanca trgovačkih centara, naročito je pozitivno ostala zapamćena donacija u vrijednosti od više od 20.000 kuna Odjelu za neonatologiju i JIL novorođenčad Opće bolnice u Varaždinu. Supernova Varaždin i Supernova Koprivnica stoga nastavljaju poduzimati mjere za pozitivan utjecaj na razvoj lokalne zajednice ne samo za vrijeme božićnih blagdana, već i tijekom cijele godine.

Život i društvo

Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Donja Dubrava u završnoj fazi pokusnog rada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Donjoj Dubravi je prilikom terenskog obilaska Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Aglomeracije Donja Dubrava predstavljen rad uređaja.

Uređaj je sastavni dio jednog od najvećih i najvažnijih infrastrukturnih projekata u Međimurskoj županiji – projekta izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Donja Dubrava. Međimurske vode potpisale su Sporazum o izgradnji uređaja u siječnju 2021. godine, a u pokusni rad je pušten 23. listopada 2023. godine.

Projekt izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Donja Dubrava  sufinancira se iz Kohezijskog fonda Europske unije i nacionalnih sredstava, a vrijedan je 33.054.461,80 EUR bez PDV-a. Bespovratna sredstva iznose oko 72 posto, dok se preostali dio pokriva iz Državnog proračuna, proračuna Hrvatskih voda i proračuna jedinica lokalne samouprave.

-Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda  Donja Dubrava kapaciteta je 13 000 ekvivalent stanovnika s uključenim III. stupnjem pročišćavanja i kompletnim postrojenjem za obradu mulja. Uređaj će pročišćavati sanitarne otpadne vode sa područja Grada Preloga (naselja Oporovec, Cirkovljan, Draškovec, Hemuševec i Čukovec), te Općine Sveta Marija (Donji Mihaljevec i Sveta Marija), Općine Donji Vidovec (naselje Donji Vidovec), Općine Donja Dubrava (naselje Donja Dubrava) i Općine Kotoriba (naselje Kotoriba) – izjavio je voditelj projekta u Međimurskim vodama, Marin Leskovar.

Projekt izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda se provodi s početkom u veljači 2020. godine kroz realizaciju 6 komponenti. Predviđena je izgradnja sustava odvodnje sanitarnih otpadnih voda na području Grada Preloga (naselja Oporovec, Cirkovljan, Draškovec, Hemuševec i Čukovec), te Općine Sveta Marija (Donji Mihaljevec i Sveta Marija), Općine Donji Vidovec (naselje Donji Vidovec), Općine Donja Dubrava (naselje Donja Dubrava) i Općine Kotoriba (naselje Kotoriba).

Nastavite čitati

Život i društvo

U Visokom odigran 24. Memorijalni malonogometni turnir “Zvonko Simon” u čast poginulom branitelju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju je u Visokom proslavljen blagdan Presvetog Trojstva, zaštitnika Župe i Općine Visoko, te je tim povodom tradicionalno održan i 24. Memorijalni malonogometni turnir „Zvonko Simon” u čast poginulom branitelju.

Visočki branitelj Zvonko Simon, pripadnik 7. gardijske brigade Pume, poginuo je u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja s 26 godina. Kao i svake godine dosad, delegacija udruga branitelja, načelnik Dragutin Mateković i varaždinski župan Anđelko Stričak, zajedno s obitelji pokojnog hrvatskog branitelja, i ove su godine odali počast poginulom Zvonku Simonu polaganjem vijenca na mjesnom groblju u Visokom.

Nakon svete mise koju je predvodio Denis Barić, otvoren je 24. Memorijalni malonogometni turnir „Zvonko Simon” na kojem su sudjelovale ekipe iz Varaždinske, Zagrebačke i Koprivničko-križevačke županije. Prvo mjesto pritom je osvojila ekipa Magoi Drašković, drugo mjesto pripalo je ekipi MNK Visoko, a treće ekipi Junajted. Najboljim igračem proglašen je Jan Jež, a najboljim golmanom Miroslav Plantić.

Općinski načelnik Dragutin Mateković zahvalio je svima koji su se i ove godine uključili u organizaciju ovoga turnira.

– Drago mi je da na ovaj način i u ovolikom broju možemo odati počast našemu branitelju, našemu Zvonku Simonu, ali i svim drugim poginulim braniteljima. Njihov doprinos u Domovinskom ratu je neizreciv, stoga im velika hvala, zauvijek će biti u našim mislima i srcima – rekao je načelnik Mateković.

Nagrade pobjednicima dodijelio je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, rekavši kako je lijepo vidjeti mladost i na sportskim terenima i kao pripomoć organizatoru UDVDR Klub Visoko, da poštuju one koji su ugradili sebe kod stvaranja domovine.

– 24. Memorijalni turnir „Zvonko Simon” je jedan od najstarijih takvih turnira u našoj domovini. Održava se u spomen na sve poginule branitelja, nazvan je po Zvonku koji je rođen i pokopan na Visokom, a poginuo je prvog dana VRO-a Oluja kao pripadnik 7. gbr Puma. O doprinosu Visočkih branitelja obrani i oslobađanju domovine najbolje govori podatak da je rijetka kuća iz koje nije bilo branitelja – poručio je župan Anđelko Stričak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje