Povežite se s nama

Život i društvo

SUPERNOVA ponovno daje poklone za obitelj!

Objavljeno:

- dana

Humanitarna akcija “Pomoć kuca na vrata”

Pet članova obitelji Barbare Kolačko bilo je presretno. Donatore koji su stigli baš u pravo vrijeme, nekoliko dana prije Uskrsa, dočekali su sa oduševljenjem i jednostavno ostali bez teksta.

– Dolazi Uskrs, a ne možemo ni hranu normalno kupiti, gdje su tek ostale stvari… Teško je i ovo nam puno znači. Hvala vam – zahvalila je gospođa Martinčević, majka troje djece i kći gospođe Barbare na donaciji. Ona i suprug su nezaposleni, a troje djece polazi osnovnu i srednju školu. Preživjeti dane često je u ovoj obitelji pravo umijeće. – Živimo od socijalne pomoći i dječjih doplataka. Mjesečno primamo oko dvije tisuće kuna, što je za peteročlanu obitelj jako malo i treba se snalaziti – dodala je gospođa Martinčević.

Uskršnji pokloni

Odjeća, obuća, potrepštine za kuću, bonovi za hranu i igračke samo su neke od stvari koje su trgovina za djecu BUBAMARA, pizzeria i špageteria BUF, prodavaonica sportske opreme FOTEX, shop za uređenje interijera JYSK i trgovina s obućom te modnim dodacima JELLO, sve u sklopu Shopping Parka SUPERNOVA Varaždin, poklonili ovoj obitelji, a u sklopu humanitarne akcije “Pomoć kuca na vrata”. Pune je vrećice poklona obitelji predala voditeljica Shopping Parka SUPERNOVA Varaždin Patricija Tkalčec, mag. edu. kroat. i german.

Skupo školovanje

Članovi obitelji koji su bili prisutni, posebice oni najmlađi, primili su se odmah posla, odnosno odmotavanja poklona. U njihovom skromnom i toplom domu zavladalo je pravo oduševljenje. – Svaka stvar dobro nam dođe. Eto, i u kući nam je također sve dotrajalo, a na obnovu ne možemo ni pomisliti – ispričala nam je gospođa Martinčević. Naime, obitelj živi u Šijancu u trošnoj kućici. Njih petero spava u dvije male sobice, no ne žale se. Uz obitelj dočekali su nas i kućni ljubimci o kojima brine najmlađa kći Marija. – Pomažem često i hranim životinje kada treba – ispričala nam je Marija koja “pod nadzorom” ima mačke, psa, kokoši, purane i nije joj nimalo teško.

Marija polazi peti razred osnovne škole, a sestra i brat su srednjoškolci. – 17 – godišnja kći trenutno je na praksi. Samo barem platiti prijevoz je veliki trošak u situaciji kada nemaš ni za hranu i režije. Kartu ima samo do Varaždina, a do mjesta gdje je na praksi, mora plaćati sama – rekla je gospođa Martinčević. No, to je samo dio troškova. Treba im naravno uvijek i džeparac kako bi kupili nešto za jelo.

Uz sve to, do posla je nemoguće doći. Osim što pravi sretnici mogu nešto naći, obitelj se nalazi u nezavidnoj situaciji s obzirom na to da suprug ima zdravstvenih problema, a supruga se brine za majku Barbaru koja je također bolesna. – Ne može biti sama i treba joj pomoć. Kako da onda i radim u takvoj situaciji? – zapitala se gospođa Martinčević.

Međusobno si pomažu

Teški životni uvjeti postali su danas, nažalost, svakodnevnica. Sve većem broju obitelji potrebna je pomoć jer sami teško preživljavaju.
Tako i ova peteročlana obitelj, iako se snalaze kako najbolje znaju, ponekad treba dobre ljude. – Zna se desiti da nemamo za kruh, ali uvijek ima dobrih ljudi koji nam priskoče u pomoć – ispričali su nam. Osim toga, puno znači i uzajamno pomaganje. Bez obzira na godine u poslovima pomažu i djeca.
Tako je i u ovoj obitelji. Uz sve to stignu obavljati i sve zadatke vezane uz školu. Dobivati petice i biti najbolji u razredu – za ove klince nije ništa strano!

BUBAMARA, BUF, FOTEX, JYSK i JELLO doniraju

Nakon prošlotjednih velikodušnih donacija u kojima su sudjelovali OBI, C&A, SPAR, JYSK, FOTEX i TISAK, ovotjedna se humanitarna akcija „Pomoć kuca na vrata“ u suradnji Regionalnog tjednika i Centra za socijalnu skrb nastavlja s istim donatorom Shopping Parkom SUPERNOVA Varaždin.

– Tijekom svog uspješnog poslovanja u Varaždinu naš se Shopping Park SUPERNOVA isprofilirao ne samo kao rado viđen sudionik evenata dobrotvornog karaktera, već i kao omiljena te nagrađivana obiteljska shopping destinacija koja optimalno odgovara potrebama svake obitelji, i to sa svojih 24-ero zakupnika raznolikog asortimana kvalitetne ponude prilagođene regionalnoj kupovnoj moći te odličnim infrastrukturnim konceptom. Vjerujemo, naime, kako su upravo ove donacije stigle na pravu adresu, stoga ovom prilikom osobito zahvaljujemo dječjoj trgovini BUBAMARA u kojoj možete pronaći veliki asortiman dječjih igračaka, opreme, jednako kao i vrhunsku dječju kozmetiku i odjeću. Također, ovom se darivanju rado odazvala naša pizzeria i špageteria BUF, čija je donacija poklon bona osobito razveselila obitelji Martinčević i Kolačko budući da će prilikom posjete ovom restoranu, osim na ugodnoj ljetnoj terasi, djeca moći uživati i na atraktivno uređenom velikom dječjem igralištu – naglasila je voditeljica SUPERNOVE Tkalčec.

Nadalje, u ovotjednoj je donaciji sudjelovao JYSK, međunarodni maloprodajni lanac s visokokvalitetnim asortimanom za uređenje doma, zatim trgovina i istoimena robna marka FOTEX, koja je sinonim za jedan od napoznatijih sportskih brandova u Hrvatskoj, a prepoznatljiva po iznimnoj kvaliteti sportske odjeće. I na kraju, naša prodavaonica dječje, muške i ženske obuće te modnih dodataka JELLO obitelji je sa zadovoljstvom donirala nekoliko pari obuće jer moto je njihovog poslovanja ne samo vrhunska kvaliteta i stil odijevanja, već i pristupačnost cijena prilagođenih cijeloj obitelji – nastavila je Center Managerica Shopping Parka SUPERNOVA Patricija Tkalčec, mag. edu. kroat. i german.

Podjećamo, sve o Shopping Parku SUPERNOVA Varaždin možete pročitati na WWW.SUPERNOVA.HR.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Sutra će policija nadzirati pješake i bicikliste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu 26. lipnja 2024. godine 8 do 16 sati, sve policijske postaje provodit će operativnu akciju „Nadzor pješaka, vozača bicikla i osobnih prijevoznih sredstava“.

Akcijom će rukovoditi Služba za javni red i sigurnost, a provodi se u svrhu smanjivanja rizika, odnosno suzbijanja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradavanja u prometu te povećanja stanja sigurnosti na cestama Policijske uprave međimurske.

Akcija se provodi u svrhu smanjivanja rizika, odnosno suzbijanja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradavanja u prometu te povećanja stanja sigurnosti na cestama.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Novi Marof poziva građane da prijave štete od tuče

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak donio je dana 20.6.2024. godine Odluku o proglašenju prirodne nepogode – tuča, za područja Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum, koja je prouzročila velike materijalne štete na poljoprivredi, komunalnoj infrastrukturi i prometu dana 16.6.2024. godine.

Gradsko povjerenstvo za procjenu štete od prirodnih nepogoda zaprimat će prijave šteta od oštećenika (s područja Grada Novog Marofa) sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda i Pravilniku o registru šteta od prirodnih nepogoda, nakon čega su dužni prvu i konačnu procijenjenu štetu prijaviti županijskom povjerenstvu putem Registra štete.

Šteta se prijavljuje na Obrascu PN, putem e-maila: [email protected], poštom na adresu Grad Novi Marof, Trg hrvatske državnosti 1, Novi Marof, ili osobno u nadležnom odjelu Grada Novog Marofa, 1. kat, soba br. 7, zaključno do 14. srpnja 2024. godine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje