Povežite se s nama

Život i društvo

Trgovački centar Lumini uručio donaciju dječjem vrtiću u Petrinji

Art Bite Studio i Lumini

Objavljeno:

- dana

Kako se bliži Uskrs, tako su u Trgovačkom centru Lumini odlučili razveseliti najmlađe Petrinjce i malo im uljepšati blagdane.

– Nema ništa ljepše od iskrenog osmijeha na dječjom licu i zato smo im pripremili brojna iznenađenja. Kako najmanjima, tako i njihovim tetama koje ih svaki dan čuvaju i paze te im skreću pažnju s tla koje još uvijek podrhtava – rekli su iz Luminija.

Zato su u ime Trgovačkog centra Lumini Ana Morpurgo, voditeljica centra, i Jelena Varga, voditeljica marketinga, stigle u Dječji vrtić „Petrinjčica“ kako bi uručile donaciju vrijednu 46.215 kuna, koja je u potpunosti nabavljena u trgovinama Trgovačkog centra Lumini.

– Sve nas je uzdrmao 29. prosinac prošle godine, a teško je uopće zamisliti kako je tek bilo u Petrinji. Tražili smo način na koji možemo barem malo olakšati život potresom pogođenom stanovništvu. Zaključili smo da u ovom trenutku nema boljeg načina nego izmamiti osmijehe na lica malenih, hrabrih ljudi – istaknula je na primopredaji Ana Morpurgo.

– Iako vjerujemo da će im donirana elektronika, igračke, posteljina i higijenske potrepštine uljepšati boravak u njihovom vrtiću, znamo da im najviše treba ljubavi, pažnje i siguran dom. U nadi za bolju budućnost, želimo svim Petrinjcima zaželjeti sretan Uskrs i poručiti da će uvijek biti u našim mislima – poručuju u Trgovačkom centru Lumini.

Donacija uključuje 52 igračke za jasličku dob, 15 komada magnetnih slova, 15 velikih slagalica, 15 komada Eichhorn slagalica, 6 Philips mikro linija, TV LG 6 komada, 12 jastuka, 10 posteljina s raznim veselim uzorcima, 4 pokrivača, 100 komada praška za bijeli veš Weisser riese 2,9 kg, Balea 100 kom higijenski gel za ruke 300 ml, Vileda jednokrat.ruk.color m/ 50/1 50 komada, troslojna maska za lice 50/160 komada, dječja mast Farmacia 200ml Neva 100 komada, 50 komada Blink sredstava za pranje.

Život i društvo

I ovaj vikend varaždinska policija pojačano nadzire promet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Na području Postaje prometne policije Varaždin i Policijske postaje Novi Marof provodit će se lokalne akcije „Alkohol“.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge.

Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinske Toplice: novčane potpore za novorođenčad od sada putem sustava e-Novorođenče

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Kako bi pomogla mladim obiteljima odnosno olakšala im prijavu za isplatu novčane potpore gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković sklopila je nedavno Sporazum o sadržaju i načinu razmjene podataka kod podnošenja zahtjeva za isplatu novčane potpore s Ministarstvom pravosuđa i uprave.

Riječ je o sporazumu koji će Varaždinskim Toplicama omogućiti jednostavniju i bržu isplatu novčane potpore za novorođenčad. Naime, roditelji s prebivalištem na području Varaždinskih Toplica, odsad će moći podnijeti zahtjev za isplatu novčane potpore putem sustava e-Novorođenče što će novopečenim roditeljima uvelike olakšati i ubrzati proces.

– Ovaj sporazum će pomoći novopečenim roditeljima da brže i lakše podnesu zahtjev za isplatu novčane potpore. Neće biti čekanja u redovima i predaje papirologije, nego će u nekoliko klikova moći podnijeti svoj zahtjev. Ovakva će procedura biti olakšavajuća i nama u Gradu jer ćemo odmah nakon podnošenja zahtjeva vidjeti taj zahtjev u sustavu i na njega odgovoriti. Drago mi je da se Grad Varaždinske Toplice okreće digitalnim rješenjima koja će našim sugrađanima olakšati ionako kompliciranu administraciju – rekla je Ratković te naglasila kako je ovo važan iskorak i u očuvanju i zaštiti okoliša, ali i zdravlja građana u ovim pandemijskim vremenima.

– Vjerujem da će budućim, novopečenim roditeljima, koji su prvih nekoliko mjeseci u potpunosti posvećeni brizi za svoje novorođenče ovako nešto puno značiti – zaključila je Ratković.

Nastavite čitati