Povežite se s nama

Život i društvo

Trnovečki KUD Mak izveo koreografiju voditelja Lada i oduševio gledatelje

Objavljeno:

- dana

Božićni koncert

Folklorna koreografija Igraju se na nebu zvijezdice – pjesme i plesovi Podravine koju je na Božićnom koncertu u Trnovcu premijerno izveo KUD Mak oduševila je gledatelje. Koreografiju je za KUD Mak postavio umjetnički voditelj ansambla Lado, Andrija Ivančan, aranžer jer Tibor Bün, a pjevanje je uvježbala Zdenka Knapić.

– Velika nam je čast i zadovoljstvo ovu koreografiju premijerno predstaviti mještanima naše Općine . Ova će godina zlatnim slovima biti upisana u naš rad. Taj ritam sad moramo i zadržati  – kazao je predsjednik KUD-a Miro Koren.

Mak je izveo i i koreografiju „Pjesme i plesovi Gradišća“ Filipa Turana, gradišćanskog Hrvata iz Beča, izvedenom i na smotri u Filderstadtu kraj Stuttgarta u Njemačkoj. To je koreografija kojom su osvojili prvo mjesto na smotri u Njemačkoj.

U programu Božićnog koncerta nastupile su sve sekcije KUD-a „Mak“ – dječje folklorne sekcije mlađeg i školskog uzrasta pod vodstvom Snježane Huđek, mlađa tamburaška sekcija pod vodstvom Anđelka Koseca, pjevački zbor KUD-a „Mak“ pod vodstvom Rosane Cepanec i plesna sekcija djece iz Bartolovca, članova KUD-a „Mak“, pod vodstvom plesne voditeljice Emine Mušanović. Gošće koncerta bile su članice udruge „Cvijet“ iz Šemovca.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Vlč. Tomislav Antekolović u svojoj će rodnoj župi Kamenica proslaviti zlatni svećenički jubilej

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatni svećenički jubilej proslavit će vlč. Tomislav Antekolović u svojoj rodnoj župi Kamenica u srijedu, 24. kolovoza, svečanim misnim slavljem u 11 sati u sklopu župnog proštenja sv. Bartola ap.

Svečanoj proslavi 50. obljetnice misništva vlč. Antekolovića te proslavi župnog zaštitnika sv. Bartola ap. u Kamenici prethodit će trodnevna priprava večernjim misnim slavljima koje će predvoditi vlč. Marko Domiter, tajnik varaždinskog biskupa, ističu iz Varaždinske biskupije.

Vlč. Tomislav Antekolović rođen je 5. travnja 1945. u Žarovnici. Pučku školu pohađa u rodnoj Žarovnici te Kamenici. Srednjoškolsko gimnazijsko obrazovanje nastavlja kao salezijanski kandidat u Križevcima i Rijeci. Vojni rok služi u Titovom Velesu u Makedoniji od 1964. do 1965. godine.

Dvije godine kasnije upisuje teološki studij u Zagrebu, a za svećenika je zaređen 24. svibnja 1972. u župnoj crkvi Marije Pomoćnice na zagrebačkoj Knežiji. Mladu misu slavi u svojoj rodnoj župi u Kamenici 9. srpnja 1972. godine. Svoje prve korake kao mlad svećenik čini na službi u crkvi sv. Martina u Zagrebu te Župi sv. Ivana Bosca u Zagrebu. Od 1974. odlazi u Njemačku gdje obavlja službu dušobrižnika za hrvatsku pastvu u Nürnbergu i Bambergu.

Već 1979. vraća se u domovinu te kao župni vikar i povjerenik za mlade djeluje u Župi sv. Ivana Bosca u zagrebačkom Podsusedu. Župnikom postaje 1980. preuzevši službu u Župi sv. Marije Magdalene u Donjoj Obriježi. U vremenu od 1981. do jeseni 1982. obavlja suradničku službu Katehetskom salezijanskom centru u Zagrebu kada odlazi u Njemačku u Župu sv. Jakova, Tschirn, gdje obavlja službu župnog administratora sve do jeseni 1998. Nakon inkardinacije u Biskupiju Bamberg, 1. rujna 1998. postaje župnikom u Župi Neunkirchen am Sand, a od 1. rujna 2002. istu službu paralelno obavlja i u Župi Kersbach.

Umirovljen je 1. rujna 2008. godine iz zdravstvenih razloga, ali i tada preuzima službu pastoralnog suradnika u Župi Marije Kraljice i sv. Ladislava Mursko Središće. Od ljeta 2019. godine svoje umirovljeničke dane živi u Svećeničkom domu u Varaždinu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Đuro Vađunec je na Veliku Gospu nestao iz Sesveta Ludbreških

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: NENO

Iz Policijske uprave varaždinske potvrdili su nam da je nestao Đuro Vađunec.

Vađunec (68) nestao je 15. kolovoza kada se udaljio se s adrese boravišta u Sesvetama Ludbreškim u nepoznato.

Navodi se da je muškarac teže pokretan.

U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: [email protected]

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje