Povežite se s nama

Život i društvo

Tulum u Ludbregu: S punim rukama cvijeća na koncert Dražena Zečića

Objavljeno:

- dana

Flora Mundi 2017.

Prvi vikend svibnja, od 5. do 7., održava se najveća cvjetna priredba u Županiji – Flora mundi u Ludbregu.

Ludbreški sajam cvijeća prošle godine je posjetilo 38 tisuća ljudi, a ove godine se očekuje još više posjetitelja. Program će, najavljuju iz Grada i Udruge cvjećara,  biti bogatiji nego inače.

Pozornica događanja je uobičajeno središnji gradski trg, koji će po prvi put biti popunjen pagodama zbog bolje preglednosti izloženog.

Trg će i dalje biti otvoren za različite programe – promenadni koncert puhačkog orkestra i njihovih gostiju iz Tržiča, nastup mažoretkinja s legendom o Ludbergi, nedjeljni nastup Charlija i gostiju –  i ponovno će se  popuniti prostori u parku, ispred zgrade grada. Bit će tu prostor za dječju igru. U dvorcu Batthayny je na programu izložba bonsaija i čajeva, a ugostiteljski sadržaji će se preseliti  u ulicu Matije Gupca i ispred učilišta u veliki šator Vrhunac programa je veliki, besplatni koncert  Dražena Zečića.

Najveća promjena je u režimu prometa: zatvoriti će se ulica prometnicu od svetišta do malog kružnog toka, a ulica Ivana Gundulića bit će rezervirana za parkiranje vozila izlagača-cvjećara.

Gradonačelnik Dubravko Bilić moli za razumijevanje ukoliko bude malo prometne gnjavaže i buke. – Sajam cvijeća je druga najvažnija turistička manifestacija i zajedno učinimo sve da oni koji dođu u naš Ludbreg iz njega odnesu pune ruke cvijeća, ali i dobrih dojmova – veli.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Grad Novi Marof donira 160.000 kuna područjima pogođenima potresom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novi Marof Gradsko vijeće1

Grad Novi Marof donacijom novčanih sredstava pomaže područjima pogođenim razornim potresom koji je 29. prosinca zadesio Sisačko-moslavačku županiju.

Naime, gradonačelnik Siniša Jenkač donio je odluku kojom s 160.000 kuna pomaže gradovima Petrinji, Sisku i Glini te općinama Majur i Lekernik.

– Nikoga od nas prizori iz Sisačko-moslavačke županije tog 29. prosinca nisu ostavili ravnodušnim. Puno je objekata stradalo, mnoge su obitelji ostale bez krova nad glavom, no najgore od svega je što su izgubljeni ljudski životi. Kako bismo pomogli pogođenim područjima, odlučili smo uplatiti 160.000 kuna na račune gradova Petrinje i Gline te općina Majur i Lekernik, kao i na račun Glazbene škole Frana Lhotke iz Siska i Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja koje su pretrpjele velike štete – poručio je gradonačelnik Jenkač.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Vinica izdvojila novac za obnovu sisačke katedrale

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Područje Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta pretrpjelo je u nedavnim potresima veliku materijalnu štetu.

Na mnogim su građevinskim objektima nastala  znatna oštećenja, među ostalim i na zgradi sisačke katedrale Uzvišenja sv. Križa.  

– Stoga smo  na poslovni račun Sisačke nadbiskupije uplatili  jednokratnu pomoć u iznosu od 5.000 kuna,  za sanaciju  nastalih oštećenja . ističe načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevac.

Nastavite čitati