Povežite se s nama

Kultura

U Ludbregu izložba fotografija Aleksandra Horvata “Moj grad”

Aleksandar-Horvat-izložba-fotografija

Objavljeno:

- dana

Gradska knjižnica i čitaonica Mladen Kerstner u povodu Dana grada organizira izložbu fotografija Aleksandra Horvata “Moj grad”.

Riječ je o fotografijama u crno-bijeloj tehnici, a snimljene su na raznim lokacijama u Ludbregu tijekom višegodišnjeg razdoblja.

– To je dio fotografija iz mojeg pjesničkog prvijenca.”Grad v sredini sveta”. Zahvalan sam Knjižnici što me pozvala da upravo moji radovi krase njihov izlog u dane kada obilježavamo dan našega grada. S obzirom da u Ludbregu imamo još profesionalnih i amaterskih fotografa nadam se da je ovo tek početak i poticaj tradicije prikazivanja vizura našega grada kroz fotografiju, iz novih kuteva, u različitim godišnjim dobima, kroz tematski vezane kolekcije i različite fotografske tehnike. Već sam razgovarao s nekim sugrađanima o tome i vjerujem da Ludbrežani i posjetitelji Ludbrega uskoro mogu očekivati još zanimljivih fotografskih izložbi – rekao je Aleksandar Horvat.

Izložba se u izlogu Gradske knjižnice i čitaonice Mladen Kerstner može razgledati od 12. do 30. ožujka 2019. godine.

Kultura

Uskoro 3. festival dječjih amaterskih kazališta u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Centar za kulturu „Rudar“ dom je kazališnih amatera i dom državne smotre hrvatske pučke drame, a ove će godine ponovo biti i dom malih kazališnih amatera.

Novost je ove godine skupina iz Sinja, Sinjsko pučko kazalište s predstavom Ivica i Marica u začaranoj šumi. Predstave će se odvijati od srijede do subote u terminima u 11.00 sati i ulaz je slobodan za sve.

-Molimo samo da se svi zainteresirani vrtići i škole prijave na mail [email protected] . Ovo je, kao što naslov govori, treće izdanje festivala koji je ime dobio po lokalnoj mitologiji i svojevrsna je uvertira u jesensku, državnu smotru hrvatske pučke drame – Murski cimeri – poručuju iz Grada Mursko Središće.

Nastavite čitati

Kultura

Puhački orkestar grada Ludbrega ostvario povijesni rezultat, osvojili zlatnu plaketu na državnom susretu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Puhački orkestar grada Ludbrega nastupio je na Državnom susretu puhačkih orkestara u Zagrebu.

Ovaj 37. po redu susret održan je u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, a s velikim brojem sudionika i kvalitetom glazbenog programa, u punom sjaju predstavljena je snaga kulturno-umjetničkog amaterizma kao važnog nositelja glazbene kulture.

Ludbreški puhači ostvarili su povijesni rezultat donijevši u Ludbreg prvu zlatnu plaketu s osvojenih 90 bodova u C kategoriji.

Orkestri sudionici državne razine natjecanja svoje su mjesto izborili putem županijskih smotri i samostalnih preslušavanja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje