Povežite se s nama

U fokusu

U utrci za direktora TZ grada Varaždina Vlatka Erceg i Nikolina Dežmarić-Krofak?

Objavljeno:

- dana

IZBOR DIREKTORA TZ GRADA VARAŽDINA

Još se ne zna tko će biti novi direktor, odnosno direktorica Turističke zajednice grada Varaždina.

Na natječaj za izbor direktora Turističkog ureda TZ grada Varaždina, raspisan u rujnu, javilo se osam kandidata, no samo dvoje je zadovoljilo formalne uvjete iz natječaja.

Habuševe želje nisu se ostvarile

Imena kandidata koji su se javili na natječaj u Gradu Varaždinu, kamo smo uputili službeni upit gradonačelniku s obzirom da je on i predsjednik Vijeća TZ grada Varaždina, nisu nam željeli otkriti pozivajući se na Zakon o zaštiti osobnih podataka.

No, kako neslužbeno doznajemo, formalne uvjete na natječaju zadovoljile su dvije kandidatkinje: Vlatka Erceg, koja se javila i na prvi natječaj te Nikolina Dežmarić-Krofak iz Varteksa!

Od osam kandidata samo je dvoje zadovoljilo formalne uvjete iz natječaja

Hoće li jedna od njih na kraju sjesti na čelno mjesto TZ grada Varaždina? Već sada je jasno da se želje predsjednika Vijeća TZ grada Varaždina nisu ostvarile. Habuš je, podsjećamo, bio razočaran brojem kandidata koji su se javili na natječaj za direktora TZ grada Varaždina u proljeće.

Uz Vlatku Erceg, na taj natječaj javili su se još Damir Levak, Jelena Sekelj i Vera Kanjuga Starčević. No, nitko od njih nije zadovoljio kriterije članova Vijeća TZ grada Varaždina koje je sredinom lipnja donijelo odluku o poništenju natječaja i raspisivanju novog nakon Špancirfesta. Habuš je tada izjavio kako očekuje da će se na novi javiti više kandidata.

Uvjeti isti: strani jezik, najmanje tri godine radnog iskustva…

To se i dogodilo. Ipak, samo dvoje je zadovoljilo uvjete koji su bili isti kao prvi put. I ovog puta od kandidata se tražilo da imaju završen najmanje preddiplomski sveučilišni studij ili stručni studij, najmanje tri godine radnog iskustva na rukovodećim poslovima, poznaju jedan strani jezik te imaju položen stručni ispit za rad u turističkom uredu, premda su se mogli javiti i oni koji to nisu obavili, uz uvjet da ga polože u roku od godine dana od stupanja na dužnost. Kandidati su, kao i u proljeće, morali izraditi i prijedlog programa rada turističke zajednice za jednogodišnje razdoblje, a morali su i dokazati da im pravomoćnom sudskom presudom ili rješenjem o prekršaju nije izrečena mjera sigurnosti ili zaštitna mjera zabrane obavljanja poslova iz područja turizma.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

FOTO Stiglo je prvih šest borbenih aviona Rafale, čuvat će i varaždinsko nebo te grmjeti na aeromitingu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Hrvatsku je danas sletjelo prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale.

Nove zaštitnike hrvatskog zračnog prostora iz Bordeauxa su u Zagreb preletjeli piloti Hrvatske vojske, koji su prošli obuku u Francuskoj. 

Na svečanosti prihvata prve skupine višenamjenskih borbenih aviona Rafale u sastav Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni Pukovnik Marko Živković je, uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade ministra obrane Anušića, ministra gospodarstva Habijana, i druge dužnosnike, bio župan Anđelko Stričak. 

– Upravo je nabava Rafala odluka koju bih posebno istaknuo tijekom obnašanja dužnosti zastupnika Hrvatskoga sabora u protekla tri mandata. Naime, Odlukom Vlade RH sam u srpnju 2019. godine bio imenovan u Međuresorno povjerenstvo za nabavu višenamjenskoga borbenog aviona. Da je njihova nabava bila neophodna, najbolje nam govore geopolitičke krize diljem svijeta. Vjerujem da svi uviđamo da moramo brinuti o sigurnosti, a isto tako vjerujem da svi uviđamo blagodati svih euroatlanskih asocijacija čiji smo članovi. Osim što Hrvatska vojska zadržava sposobnost zaštite zračnog prostora, nabavom borbenih aviona Rafale dodatno jača status među saveznicima – istaknuo je župan Stričak.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pad temperature proteklih nekoliko dana opet je pogodio poljoprivrednike.

Naime, tijekom 21. i 22. travnja na nekim je mjestima temperatura otišla u minus, a povrće i voće oštetio je mraz.

– Šteta od mraza je 100 % i to drugu godinu zaredom. U ponedjeljak, 22. travnja, ujutro u voćnjaku je bilo – 3 stupnja – rekao nam je proizvođač jabuka, krušaka i šljiva te vinogradar Josip Žmegač iz Donje Voće.

Predsjednik Kriznog stožera Hrvatske voćarske zajednice (HVZ) Željko Ledinski upozorio je kako veliki problem voćarima predstavlja to što osiguravajuća društva nisu željela osiguravati štete od mraz za ovu godinu.

Ove fotografije su sa Žmegačevog imanja u Donjoj Voći, ali kako saznajemo štete od mraza je bilo na području susjednih općina kao i diljem Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje