Povežite se s nama

U fokusu

U uzorcima iz Varaždina i Čakovca nema brzoširećeg koronavirusa iz Engleske

Objavljeno:

- dana

Molekularni biolog, prof. Kristian Vlahoviček s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, predvodi projekt interdisciplinarnog tima znanstvenika i liječnika o istraživanju koronavirusa. Izvijestio je da analiza uzoraka koronavirusa prikupljenih iz raznih dijelova Hrvatske za sada nije otkrila prisutnost engleskog soja koji se širi oko 70% brže od uobičajenog, no otkrila je postojanje škotskog soja koji je također brzošireći.

– Analizirali smo 30-ak uzoraka s početka drugog vala i 30-ak svježe prikupljenih od kojih je 15-ak bilo sa sjevera Hrvatske, a ostali iz Zagreba. Dobra je vijest da u svih šezdesetak analiziranih uzoraka nismo pronašli ni jedan koji bi odgovarao brzoširećem soju N501Y pronađenom u Engleskoj u studenome. To, naravno, ne znači da on nije prisutan u Hrvatskoj, no u ovom trenutku vjerojatnost da je dominantan je razmjerno mala – rekao je prof. Vlahoviček.

Uzorci s početka drugog vala

Uzorci su prikupljani tijekom početka drugog vala pandemije u Hrvatskoj, od kolovoza do studenoga. Posredstvom HZJZ-a pribavljeni su uzorci sa sjevera Hrvatske prikupljeni početkom prosinca, kada je na tom području uočeno brzo širenje virusa i znatno povećanje broja oboljelih.

U oko 30% novih uzoraka hrvatski je tim otkrio mutacije koje odgovaraju varijanti virusa pronađenoj u Škotskoj tijekom kolovoza, za koju je također uočeno da se širi brže od virusa pronađenog u ranoj fazi izbijanja epidemije.

Škotski soj je zarazniji, ali ne razvija teže simptome

– Radi se o mutaciji u proteinu šiljku na položaju 439, tzv. N439K. Dok smo tu mutaciju uočili u tek 10% uzoraka s početka drugog vala, ona je prisutna u oko 30% uzoraka iz studenoga i prosinca, a zastupljenija je u pacijentima sa sjevera naspram zagrebačkih. Za ovu mutaciju nisu utvrđene poveznice s razvojem težih simptoma, već isključivo bržim širenjem virusne infekcije – objašnjava prof. Vlahoviček.

Škotska mutacija prisutna je u nekoliko drugih zemalja. Prema novom istraživanju, preliminarno objavljenom na bioRxivu, ona se snažnije veže za stanice nego divlji soj, a simulacije pokazuju da bi mogla biti i nešto otpornija na neka protutijela.

Ipak, to ne znači da razvijena cjepiva neće stvarati imunitet protiv nje. U prilog tezi da se brže širi govori činjenica da se njezina prisutnost u Hrvatskoj značajno povećala od početka drugog vala.

Od izbijanja epidemije u svijetu je analizirano preko 220 tisuća viralnih sekvenci javno dostupnih u bazi podataka GISAID. Te su sekvence prema sličnosti podijeljene u osam različitih skupina.

– U Europi su u drugom valu dominantni sojevi GV i GR, izvedeni iz skupine G. Ovi su se sojevi svijetom počeli širiti u travnju i svibnju ove godine, a trenutno predstavljaju najzastupljeniji oblik virusa za koje je karakteristično da se brže šire od originalnog soja iz Wuhana. Mi soj GV nismo pronašli u uzorcima iz Hrvatske, dok soj GR uočavamo u više od 75% svih sekvenciranih uzoraka s početka drugog vala i 25% uzoraka prikupljenih u studenom i prosincu. Ostali uzorci većinom spadaju u skupinu G, koja je bila dominantna u Europi i u prvome valu – objasnio je Vlahoviček.

Ističe da su ovo preliminarni rezultati te da je za podrobniju statističku analizu potrebno prikupiti još podataka.

Prvo istraživanje takve vrste u svijetu – tehnologija nove generacije

Riječ je o prvim rezultatima istraživanja u sklopu projekta „Varijabilnost sojeva koronavirusa SARS-CoV-2 i genetička podloga domaćina kao biomarkeri za otkrivanje čimbenika rizika tijekom pandemije COVID-19“, koji je s 1.5 milijuna kuna financirala Hrvatska zaklada za znanost (HrZZ) u sklopu natječaja IP-CORONA-2020-04.

– Cilj našeg projekta je analizirati genetičke sljedove virusa SARS-CoV-2 unutar hrvatske populacije, kao i individualnu genetičku informaciju oko dvije stotine zaraženih pojedinaca. Na taj ćemo način pokušati odrediti može li genetička podloga svakog pojedinca u kombinaciji s genetikom koronavirusa objasniti razlike u doista širokom rasponu i težini simptoma covida-19. U našem istraživanju posebnu pažnju posvećujemo mitohondrijskoj DNK, koju dosad nitko nije istraživao u kontekstu infekcije koronavirusom – objašnjava Vlahoviček.

U svojim istraživanjima tim koristi tehnologiju čitanja genetskog koda DNK nove generacije koja je dostupna na Institutu Ruđer Bošković (IRB) i u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, gdje će se prvi put u svijetu ispitati potencijalna povezanost genetičkih varijacija u mitohondrijskoj DNK pacijenata s kliničkim manifestacijama COVID-a-19, dok će se na Ruđeru provesti umnožavanje virusnih genoma, kodirajućih dijelova genoma pacijenata, kao i složeni postupak pripreme uzoraka za sekvenciranje.

Uzorke pacijenata s različitim težinama kliničkih simptoma prikupljaju stručni timovi u Kliničkoj bolnici Dubrava, Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice te Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”.

Više od 20-ak istraživača i stručnjaka

Ovaj interdisciplinarni projekt okupio je tim od više od dvadeset istraživača i stručnjaka koji pokrivaju interdisciplinarni pristup, od kliničkih znanosti pa sve do računalne biologije. Uz kliničare i znanstvenike s PMF-a, IRB-a i „Vučetića“, projektni tim čine i ugledni istraživači s Medicinskog fakulteta, Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu, a u projekt su uključeni i međunarodni stručnjaci iz talijanske regije Friuli Venezia Giulia, kao i suradnici iz dijaspore s njemačkog Sveučilišta u Tübingenu.

Za potrebe realizacije prve faze projekta, koja će trajati do kraja 2021. godine, istraživački tim prikupio je već više od 120 uparenih uzoraka virusa i krvi pacijenata, a do sada su završeni rezultati analize viralnih genoma izoliranih iz oko šezdeset pacijenata.

U fokusu

Pronađite posao po mjeri u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

Varaždinska županija

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Proizvodno – transportni radnik (m/ž). Mjesto rada Novi Marof. Nudimo regres, božićnicu, uskrsnicu, plaćen sistematski pregled jednom godišnje, Multisport karticu. Prijave poslati putem linka do 08.07.2022.

Ivančica d.d. zapošljava na radnom mjestu Asistent u marketingu (m/ž). Mjesto rada Ivanec. Traži se osoba sa dobrim komunikacijskim i organizacijskim sposobnostima. Prijave poslati putem linka do 06.07.2022.

TEHNIČKI SERVISI ŽELJEZNIČKIH VOZILA d.o.o. za proizvodnju i usluge zapošljava osobu na radnom mjestu Radnik/radnica na održavanju . Mjesto rada Varaždin.Tražimo radnike/ce mehatroničkog, bravarskog, strojobravarskog, elektro, mehaničkog, frigomehaničkog i ostalog srodnog tehničkog zanimanja. Prijave poslati putem linka do 30.06.2022.

Hanjes d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Skladištar (m/ž). Mjesto rada Varaždin. Nudimo stimulativna primanja. Prijave poslati putem linka do 27.06.2022.

Radio Sjeverni.FM traži djelatnika na radnom mjestu Voditelj/voditeljica programa (m/ž). Mjesto rada Varaždin. Tražimo radijskog voditelja sklonog timskom i kreativnom radu te dinamičnoj radnoj atmosferi. Prijave poslati putem linka do 01.07.2022.

Međimurska županija

PERUTNINA PTUJ – PIPO d.o.o. za proizvodnju i trgovinu zapošljava na radnom mjestu Kontrolor/kontrolorka kvalitete u industriji mesa. Mjesto rada Čakovec. Nudimo isplatu božićnice, regresa i ostalih prigodnih nagrada. Prijave poslati putem linka do 04.07.2022.

KTC d.d. zapošljava osobu na radnom mjestu Konobar (m/ž). Mjesto rada Prelog. Prijave poslati putem linka najkasnije do 05.07.2022.

HSG Kariera društvo s ograničenom odgovornošću za usluge zapošljava više osoba  na radnom mjestu Radnik/radnica u proizvodnji. Mjesto rada Čakovec.Rad u dvije smjene od ponedjeljka do petka uz sigurna i redovita primanja. Prijave poslati putem linka do 30.06.2022.

LTH Alucast društvo s ograničenom odgovornošću za lijevanje aluminija zapošljava više osoba na radnom mjestu Operater/operaterka na ćeliji za lijevanje. Mjesto rada Čakovec. Poznavanje osnovnih pravila pokretanja i rada strojeva. Prijave poslati putem linka do 30.06.2022.

TOPLICE SVETI MARTIN društvo s ograničenom odgovornošću za revitalizaciju i rekreaciju zapošljava na radnom mjestu Radnik/ca na održavanju tehničkih postrojenja. Mjesto rada Toplice Sveti Martin. Odgovoran je za pravovremeno, pravilno i kvalitetno izvršavanje poslova i delegiranih zadataka. Prijave poslati putem linka do 15.07.2022.

Više poslova potražite klikom na link i pretražite trenutno raspoložive radne pozicije za prijavu. Sretno u potrazi!

Nastavite čitati

U fokusu

U MUP-u tvrde da nemaju od čega živjeti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nemaju samo zaposleni u pravosudnim tijelima vrlo niske plaće, već istu sudbinu po pitanju mjesečnih primanja dijele i državni službenici i namještenici u sustavu Ministarstva unutarnjih poslova.

Kako dalje?

Podsjetimo, početkom lipnja ispred zgrade suda u Ulici braće Radić u Varaždinu organiziran je prosvjed kako bi se ukazalo na nimalo lagan položaj državnih službenika i namještenika u sustavu pravosuđa, koje se, navedeno je na prosvjedu, tretira kao da su zadnja rupa na svirali – rade za minimalac bez obzira na godine staža, bolesni jer ih nema tko zamijeniti, svakodnevno su omalovažavani, uskraćeni za dostojanstvo radnog čovjeka i drugo.

Prosvjed su podržali i neki od sindikata vezanih uz policiju, što je i bio razlog da predsjednika Sindikata policije Hrvatske (SPH) Dubravka Jagića upitamo jesu li i državni službenici i namještenici u sustavu MUP-a u sličnoj ili istoj situaciji kao i njihovi kolege u pravosudnim tijelima.

– Nalaze se u gotovo identičnoj situaciji jer su koeficijenti službenika i namještenika u sustavu pravosuđa i MUP-a među najnižima. Smatramo da im je materijalna egzistencija ugrožena zbog niskih primanja, posebno ako u kućanstvu primaju samo tu plaću ili još jednu sličnu plaću, od sličnih poslova, osobito kod porasta troškova života kakvom svjedočimo – rekao je Jagić.

Navodi da Sindikat policije Hrvatske kontinuirano poduzima aktivnosti usmjerene na povećanje materijalnih prava državnih službenika i namještenika, prvenstveno kroz onaj dio na koji Sindikat može izravno utjecati putem pregovora, a to su odredbe Kolektivnog ugovora, odnosno potpisivanje Kolektivnog ugovora.

– Novi Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike potpisan je 6. svibnja i njime je ugovoren niz novih pogodnosti, kao i poboljšanja Kolektivnog ugovora u odnosu na prethodni, a uvedeni su i novi instituti i dodatna materijalna prava, o čemu smo već govorili nakon potpisivanja. Potpisivanjem Kolektivnog ugovora započeli smo socijalni mir, a nakon završetka turističke sezone pregovarat ćemo o daljnjem povećanju osnovice u drugom dijelu godine za sve državne službenike i namještenike. Naravno, sve što tražimo, tražimo za sve državne službe, ne samo za zaposlenike MUP-a – rekao je Jagić, podsjetivši da je Sindikat policije Hrvatske reprezentativan za cijelo područje državne službe i potpisnik Kolektivnog ugovora, a ta se pitanja rješavaju putem pregovora.

S obzirom na to da raspolažemo saznanjima da je prije dvije do tri godine došlo do povećanja koeficijenata državnih službenika i namještenika u pravosuđu, čime je nastala još veća razlika u plaćama odnosno primanjima službenika Ministarstva pravosuđa i MUP-a, zanimalo nas je kako to komentira predsjednik ovog sindikata. Jer, odnedavno zastupaju i državne službenike i namještenike MUP-a, a ne, kao dosad, samo policijske službenike.

– To je problem i iz tog se razloga ne zalažemo za parcijalna rješavanja pitanja pojedinih radnih mjesta, a osobito u okviru službeničkih mjesta. Imali smo situaciju s posebnim kategorijama službenika, poput policijskih, pravosudnih policajaca, carinskih službenika i poreznika, s obzirom na specifičnosti posla i činjenicu da je riječ o osobama koje provode najvažnije ovlasti koje država ima, gdje se mogu raditi određene distinkcije. Kod ostalih službenika, upravo to što se dogodilo 2019. godine bio je dokaz da ne treba u promjene ići parcijalno, nego navedeno treba konačno riješiti putem, primjerice, Zakona o plaćama državnih službenika, odnosno plaćama u javnom sektoru. SPH kao potpisnik Kolektivnog ugovora sva takva pitanja rješava putem pregovora, a ne na ulici, kako su sindikati koji su izgubili reprezentativnost prinuđeni činiti. Takve njihove aktivnosti potiču pitanje o njihovoj legalnosti, osobito u vrijeme radnog vremena u pojedinim situacijama – zaključio je Jagić.

A da je plaća zaposlenika sa srednjom stručnom spremom u sustavu MUP-a još niža u odnosu na pravosuđe, doznali smo u razgovoru s nekoliko zaposlenih u sustavu Ministarstva unutarnjih poslova.

– Svakim povećanjem plaće stvara se sve veća razlika između srednje, više i visoke stručne spreme, s tim da MUP ima manje plaće od pravosuđa jer im 2019. nije dizan koeficijent plaće. Posebno se to odnosi na zaposlenike početnike bez radnog staža, kojima plaća jedva doseže 4000 kuna, uključujući i putne troškove – ističu naši sugovornici.

Podsjetili su da je, na primjer, Vlada u jeku mjera vezanih uz COVID-19 iznos od 4000 kuna potpore davala privatnom sektoru (konobarima, frizerima, općenito uslužnim djelatnostima), a oni su, navode, iznosom bili “zgroženi” jer se “s tim iznosom ne može živjeti”.

– A nama, koji smo cijelo vrijeme koronakrize uredno radili i sa strankama, i puno prije toga, to je još uvijek, zapravo cijelo vrijeme normalna plaća s kojom moramo živjeti, i još svakodnevno trpjeti uvrede od nekih stranaka i slušati neke neugodne komentare koji su nam svakodnevno upućivani. Smatramo da se poslodavac nekorektno odnosi prema nama, a njihova obećanja da će se uskladiti plaće, što bi za MUP značilo povećanje, slušamo već godinama. Posljednje obećanje je da će usklađenje plaća biti 2023. godine. Ne vjerujemo – ogorčeno su istaknuli.

Na primjer, plaća daktilografa, tajnika ili referenta iznosi oko 4300 kuna (srednja stručna sprema), odnosno 4600 (viša stručna sprema). – S obzirom na količinu posla i odgovornost, to je apsurd i nije čudo da kronično nedostaje ljudi, gotovo na svakom radnom mjestu. I da, znamo da će nas javnost ovim istupom sada “slati na sezonu” da zaradimo. No netko i taj naš posao mora raditi – objašnjavaju nam rezolutno.

Pomalo očajni, otkrivaju i to da namještenici (spremačice, kuriri, domari) povećanje od 4 % na plaću s 1. svibnja uopće nisu osjetili jer je njihov limit za plaću – minimalna plaća, što znači da im se više od 3750 kuna ne može isplatiti na račun.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje