Povežite se s nama

Međimurje

Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša te matični ured u M. Središću na novoj adresi

Objavljeno:

- dana

Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije – ispostava Mursko Središće posluje na novoj adresi: Trg bana Josipa Jelačića 10, Mursko Središće (nekadašnja zgrada Gradske uprave).

Radno vrijeme ispostave ponedjeljkom, utorkom i srijedom je od 8 do 15 sati te petkom od 8 do 13 sati. Četvrtkom se ne primaju stranke. Kontaktni broj ispostave je 099/209-2614.

U ispostavi Mursko Središće moći će se obavljati poslovi u nadležnosti Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije za područja Grada Murskoga Središća, Općine Selnice, Općine Svetog Martina na Muri, Općine Štrigove te Općine Vratišinca.

Poslovi koji se mogu obavljati obuhvaćaju izdavanje rješenja o izvedenom stanju, dopunskih rješenja o izvedenom stanju, te davanje stručnih mišljenja u svezi uvjeta i mogućnosti legalizacije nezakonito izgrađenih zgrada; izdavanje uvjerenja o statusu nekretnina prema važećim dokumentima prostornog uređenja i dokumentima prostornog uređenja važećim dana 24. srpnja 1991. godine; izdavanje uporabnih dozvola za građevine izgrađene do 15. veljače 1968. godine; izdavanje uporabnih dozvola za građevine izgrađene na temelju akta za građenje izdanog do 1. listopada 2007. godine.

Od 2021. godine obavljat će se i poslovi koji obuhvaćaju izdavanje građevinskih dozvola, rješenja o izmjenama/dopunama građevinskih dozvola, rješenja o produženju važenja građevinskih dozvola, rješenja o ukidanju i/ili poništenju građevinskih dozvola; izdavanje lokacijskih dozvola, rješenja o izmjenama/dopunama lokacijskih dozvola, rješenja o produženju važenja lokacijskih dozvola; izdavanje rješenja o utvrđivanju građevnih čestica; izdavanje uporabnih dozvola za građevine izgrađene na temelju građevinske dozvole; izdavanje obavijesti o zaprimljenim prijavama početka građenja, nastavka građenja i prijavama uklanjanja građevina; izdavanje potvrda o usklađenosti parcelacijskih elaborata s lokacijskom dozvolom, građevinskom dozvolom, odnosno drugim aktom na temelju kojeg je izgrađena građevina, rješenjem o utvrđivanju građevne čestice, urbanističkim planom uređenja i ostalim prostornim planovima i izdavanje predmetnih potvrda te obavljanje i drugih upravnih i stručnih poslova iz nadležnosti Upravnog odjela.

Ukoliko se stranke, odnosno građani zateknu ili obrate u sjedište Upravnog odjela u Čakovcu, Ruđera Boškovića 2, zahtjeve će moći podnijeti i u sjedištu Upravnog odjela u Čakovcu, na adresi Čakovec, Ruđera Boškovića 2, koji će se nakon zaprimanja, proslijediti u ispostavu Mursko Središće i o istome obavijestiti.

Matični ured

Na istoj adresi poslovat će i Matični ured Mursko Središće.

Radno vrijeme Matičnog ureda od ponedjeljka do petka je od 7.30 do 14 sati. Kontaktni broj je 040/543-600, a e-mail adresa [email protected]

U Matičnom uredu Mursko Središće građani mogu obaviti sljedeće: temeljni upisi činjenice rođenja u maticu rođenih; sklapanja braka i temeljni upisi činjenice sklapanju braka u maticu vjenčanih; temeljni upisi činjenica smrti u maticu umrlih; temeljni upisi činjenica nastalih u inozemstvu; izdavanje javnih isprava – izvadaka i potvrda iz državnih matica; izdavanje domovnica iz knjige državljana; svi poslovi vezani za vođenje registra životnog partnerstva osoba istog spola; zaprimanje zahtjeva za promjene osobnog imena te sastavljanje smrtovnice radi pokretanja ostavinske rasprave.

Međimurje

Andreja, Rundek & Ekipa „Ftičeki“ na otvorenju ovogodišnjeg Ljeta u gradu Zrinskih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Danko Strahinić

U Čakovcu će se i ove godine od 25. lipnja do 10. srpnja održavati popularna manifestacija Ljeto u gradu Zrinskih. Glavni programi održavat će se na otvorenom u atriju Staroga grada Zrinskih, a u slučaju lošeg vremena izvedbe će se seliti u zatvorene prostore, dvoranu Centra za kulturu Čakovec ili na Malu scenu „Vinko Lisjak“.

Svi programu su besplatni, ali zbog ograničenog broj ljudi koji im smiju prisustvovati obavezno je podizanje besplatnih ulaznica u uredu Turističke zajednice Grada Čakovca. Dodatni popratni programi održavat će se u Fox Baru i Klubu Prostor.

Svečano otvorenje ovogodišnjeg Ljeta u gradu Zrinskih bit će u petak, 25. lipnja, u 21 sat koncertom Andreje, Rundeka & Ekipe „Ftičeki“. U koncertnom dijelu programa još će nastupiti Lidija Bajuk i Lea Šprajc (1. srpnja), Dobre vibracije (3. srpnja), J. R. August (8. srpnja) te brojni drugi bendovi, solisti i DJ-evi. Bit će održano i nekoliko kazališnih predstava, a čakovečkoj publici će se predstaviti Glumačka družina Histrion s predstavom „Tajkuni“ (27. lipnja), Kazališna grupa Lectirum s predstavom „Dekorater“ (2. srpnja), Teatar Gavran s predstavom „Savršeni partner“ (4. srpnja), dok će članovi Gradskog kazališta Zorin dom izvesti predstavu „A.jmo P.robat ČEHOV.a“ (9. srpnja).

Preostali dio programa ispunit će filmske večeri, slušaone, izložbe kao i kviz na otvorenom pod nazivom „Čakovec – Grad znanja“ autora i voditelja Roberta Srneca, koji je na rasporedu u četvrtak, 1. srpnja, također u atriju Staroga grada Zrinski.

Nastavite čitati

Međimurje

„Svaki tjedan sport jedan“: osnovnoškolcima na raspolaganju 23 kampa iz 18 različitih sportova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Čakovečki osnovnoškolci će i ove ljetne praznike moći provesti aktivno, baveći se sportom. Naime, 18. godinu zaredom Grad Čakovec i Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca domaćini su ljetnog sportskog kampa pod nazivom „Svaki tjedan sport jedan“. Ovih ljetnih praznika učenicima su na raspolaganju 23 kampa iz 18 različitih sportova.

Program ovogodišnjih kampova predstavili su gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, predsjednik gradske Zajednice sportskih udruga Bojan Ružić i predsjednik Športskog streljačkog kluba Čakovec Nenad Nemec.

– Cijela je priča započela s nekoliko sportova, da bi danas mladi mogli birati između njih čak 18. Svi kampovi provode se pod stručnim vodstvom trenera i studenata Kineziološkog fakulteta. O uspješnosti ovog projekta govori i činjenica da ga kopiraju mnogi hrvatski gradovi, a četvrtu godinu zaredom prepoznaje ga i resorno Ministarstvo znanosti i obrazovanja koje kampove sufinancira s 80 posto sredstava, a ove godine to iznosi gotovo 105.000 kuna. Posebno je zanimljivo to da velika većina polaznika kampova tijekom godine ne odlazi na sportske treninge. Na kampovima mogu testirati koji im sport najbolje leži – rekao je Bojan Ružić.

Upravo činjenica da se djeca imaju priliku okušati u gotovo svim sportovima koji postoje u gradu, daje dodatnu vrijednost čitavom projektu. S time se složio i predsjednik Športskog streljačkog kluba „Čakovec“ Nenad Nemec.

– Upravo su kampovi u naš klub doveli nove mlade članove. Streljaštvo je specifičan sport, nije toliko zastupljen u medijima pa su programi poput ovog prilika da se i mlađi upoznaju sa streljaštvom – istaknuo je Nemec.

Ljetni sportski kampovi zaštitni su znak Čakovca još od 2005. godine i kroz njih su prošle brojne generacije čakovečkih osnovnoškolaca.

– Aktivno provođenje ljetnih praznika, pogotovo ako se uz zabavu i bavljenje sportom stječu zdrave navike, izuzetno je važno za djecu i mlade. Održavaju se tijekom trajanja ljetnih praznika, tako da se i oni osnovci koji će većinu praznika provesti kod kuće, mogu organizirano i pod stručnim vodstvom baviti sportom. Zadovoljni će sigurno biti i roditelji, ali i zajednica jer bavljenje sportom pridonosi socijalizaciji i zdravlju – rekla je gradonačelnica Ljerka Cividini dodajući da će Grad nastaviti podržavati ovaj projekt.

Osnovnoškolci koji će sudjelovati na najviše sportova bit će nagrađeni. Cijena sudjelovanja na kampovima je 100 kuna za djecu s područja Grada, a 150 kuna za ostale zainteresirane sudionike, bez obzira na broj kampova na koje će djeca dolaziti. Prijavnice za sudjelovanje mogu se ispuniti na recepciji Gradskih bazena „Marija Ružić“ u Čakovcu. Pored spomenutog, ovoga ljeta organizirana su i predavanja o zdravom načinu života i zdravoj prehrani.

Prvi kampovi započinju već u ponedjeljak, 21. lipnja, i to iz plivanja, kickboxinga i odbojke. Sljedeći tjedan od 28. lipnja do 2. srpnja je pak rezerviran za streličarstvo, odbojku na pijesku i nogomet.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!