Povežite se s nama

U fokusu

USPOS: Ravnatelj se mora smijeniti

Objavljeno:

- dana

UDRUGA STANARA POS-a O IZVJEŠĆU POVJERENSTVA

– Povjerenstvo za utvrđivanje financijskog stanja Gradskih stanova u svojem je izvješću potvrdilo što smo mi dugo naglašavali, a to je da ravnatelj JUGS-a ne radi po slovu Zakona i da ne može više obnašati dužnost koju ima – stoji u dopisu koji je poslala Udruga stanara POS (USPOS)

 Osim što su naveli da je Povjerenstvo utvrdilo da su se sredstva trošila nenamjenski te da se za zgrade u Vilka Novaka potrošilo više novaca nego što je trebali podsjetili su i na slučaj kada se nije htjelo javno objaviti listu kupaca.

– Razlog je vjerojatno bio u tome što su stanovi bili rezervirani za nekog, ali na kraju je stan ipak pripao kupcu koji je već uplatio 60 posto iznosa – podsjećaju u USPOS-u. Kažu da je upravo ravnatelj i njegovo neodgovorno ponašanje bilo razlog što su kupci na ime penala dobili 700 tisuća kuna koliko su dobili i odvjetnici dok su oni koji su odustali primili 900 tisuća kuna te da su uz to Gradski stanovi preuzeli ili isplatili kredite kupaca od 1,2 milijuna kuna.

Ponižavani i obmanjivani

– Iako smo se borili za ono što smo platili u prijašnjim istupima bili smo ponižavani i obmanjivanji od ravnatelja. Nismo dobivali konkretne odgovore na naša pitanja. Tražimo od gradonačelnika da ispuni obećanje od prošle godine za smjenom ravnatelja ukoliko se ne riješe problemi i da se postavi osoba koja će JUGS-u vratiti pozitivan imidž – zaključuju u USPOS-u.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Preminuo je Ćiro Blažević, zauvijek nas je napustio dan prije svog rođendana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Preminuo je legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević. Ovu tužnu vijest objavili su danas nacionalni mediji, a informaciju su potvrdili najuži članovi Ćirine obitelji.

Ćiro se već duže vremena bori s rakom prostate i sada je, nažalost, tu bitku izgubio. Ćiro je sutra trebao proslaviti 88. rođendan, piše Večernji list.

Legendarni trener preminuo je jutros u bolnici u Zajčevoj nakon što mu se sinoć stanje pogoršalo i hitna je došla po njega.

Nastavite čitati

U fokusu

Koje se maksimalne magnitude potresa mogu očekivati u sjeverozapadnoj Hrvatskoj?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Ines Ivančić, rukovoditeljica seizmološke službe RH, u Dnevniku N1 televizije komentirala je razorni potres koji je pogodio Tursku.

Ivančić je rekla kako je Turska na osjetljivom seizmološkom području.

– Ona je dio anadolske ploče, a ovaj rasjed koji je sad aktiviran zove s istočni anadolski rascjep. Posljedica potresa su gibanje afričke i arapske ploče, a Turska se nalazi na sredini i potres je rezultat tih gibanja. Ovakav potres je na rasjedu od oko 200-300 km. Usporedbe radi, on je oslobodio 125 puta veću energiju nego petrinjski i 5600 veću nego zagrebački – objasnila je Ivančić.

Upitana koja je maksimalna magnituda potresa koja se može očekivati na našim područjima, Ivančić je kazala: “U sjeverozapadnoj Hrvatskoj se procjenjuje da je maksimalna magnituda potresa 6.5, dok je na obalnom području prema jugu maksimalna magnituda oko 7 ili nešto malo više – oko 7.2, 7.3″.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje