Povežite se s nama

Međimurje

Utorak: u Međimurju 54 nova slučaja zaraze koronavirusom, preminula je jedna, mlada osoba

korona

Objavljeno:

- dana

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 217 uzoraka, od čega su evidentirana 42 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 19,4 posto pozitivnih od broja testiranih, javio je 4. svibnja županijski Stožer civilne zaštite.

Obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentirana su 2 pozitivna nalaza, na temelju kliničke slike SARS-CoV-2 virus je dijagnosticiran kod 2 osobe, a iz drugih županija je prijavljeno 8 pozitivnih slučajeva.

U protekla 24 sata oporavilo se 70 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 539.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 54.086 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 86 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 15 pacijenata, otpušteno je 8 pacijenata, dok su 3 pacijenta na invazivnoj respiraciji.

U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 34 godine s brojnim dodatnim pridruženim bolestima.

Prema mjestu prebivališta, u periodu od 26.04.2021. do 02.05.2021. godine 120 je ukupno oboljelih na području grada Čakovca, 33 na području grada Mursko Središća, 39 na području grada Preloga, 23 na području općine Belica, 4 općine Dekanovec, 1 općine Domašinec, 11 općine Donja Dubrava, 31 općine Donji Kraljevec, 15 općine Donji Vidovec, 21 općine Goričan, 22 općine Kotoriba, 16 općine Mala Subotica, 41 općine Nedelišće, 7 općine Orehovica, 6 općine Podturen, 14 općine Pribislavec, 12 općine Selnica, 17 općine Strahoninec, 29 općine  Sveta Marija, 24 općine Sveti Juraj na Bregu, 9 općine Sveti Martin na Muri, 7 općine Vratišinec, 17 općine Šenkovec i 13 općine Štrigova.

Međimurje

Zadnje srpanjske nedjelje u Međimurju dva novozaražena, oporavila se jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 83 uzorka, od čega su evidentirana 2 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 2,4% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavila se 1 osoba. Ukupan broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 12. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 63.813 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 4 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih, kao ni otpuštenih pacijenata, na invazivnoj respiraciji nema pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Forestland: međimursku “šumicu” zapalili zvuci elektroničke glazbe!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Julien Duval / Forestland

Prvi #nolimits festival na sjeveru Hrvatske odradio je svoj prvi festivalski dan! Nekoliko tisuća posjetitelja na Forestlandu je plesalo na ritmove vrhunskih DJ-a sve do kasnih jutarnjih sati.

Umek, Nusha, Vedran Car, Matroda, Nelson Dior, Chelsea Latev, Lawrence Apaga i mnogi drugi na Forestlandu su nam omogućili na nekoliko sati onaj osjećaj koji gotovo dvije godine tražimo, slobodu, ritam i glazbu. Gotovo 512 dana prošlo je od prošlog izdanja, a upravo jučer smo osjetili energiju koja nam je nedostajala.

– Posljednji veliki festival na kojem sam nastupao bio je upravo Forestland” rekao nam je Nizozemac Lawrence Apaga.

– Sretan sam što sam opet ovdje, a ovog puta doveo sam i još nekoliko prijatelja iz Nizozemske. Publika mi je jako nedostajala i presretan sam što sam se vratio na Forestland!

Slovenska techno mega zvijezda Uroš Umek gotovo sedam stotina ravera rasplesao je svojim techno setom na Forestroom pozornici gdje je podsjetio sve na stare dane #nolimit techna:

– Nakon dugo vremena sam bio u Međimurju, drago mi je da sam došao na Forestland i da je publika prihvatila energiju mog seta, lijepo je vidjeti ponovo publiku i gužvu! – rekao je.

Danas vas čeka slovenska rap i hip hop autorica Senidah, ali i Mark Sixma, Corti Organ, dok na Forestroom dolaze e-Base, Yakka, Pintha, Kranudler i slovenska techno producentica Tea Vučković.

Forestland svoja vrata otvara danas od 14:00 sati, a ulaznice po 120 kn potražite na ulazu, gdje će se moći obaviti i testiranja na COVID po 25 kn za sve one koji to (još) nisu obavili.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!