FOTOMartina Lončar-Petrinjak
POU

Predsjednik RC Varaždin Andrija Petrović, član Zlatko Mehun i glazbenik Robert Mareković najavili su održavanje 25. Rotary bala na današnjoj konferenciji za medije u Gradskoj vijećnici.

Iako je prošlih godina održavan neposredno uz Valentinovo, bal tematskog sadržaja ove će se godine održati 23. veljače u hotelu Turist. Ove godine tema će biti povratak u kasne 50-te i rane 60-te godine.

Ovaj događaj već tradicionalno ima humanitarni karakter, a prihod će, kao i posljednjih 15 godina, biti namijenjen za fond „Nagrade za izvrsnost“ iz kojeg će se učenicima, studentima i doktorantima podijeliti otprilike 30 nagrada.

Supernova

– Cilj te nagrade je prepoznavanje mladih izvrsnih ljudi i poticanje da budu još izvrsniji. Naime, nisu to neka velika sredstva, uglavnom prikupimo od 30.000 do 60.000 kuna i onda to u pravilu po nekoj piramidi podijelimo mladim izvrsnim ljudima koje institucije prepoznaju u svojim redovima – istaknuo je Andrija Petrović.

Zlatko Mehun, koji je član RC Varaždin od prvih dana ponovnog osnivanja kluba devedesetih godina, osvrnuo se na vrlo kratki povijesni tijek RC-a, pri čemu je napomenuo kako se ove godine uz održavanje bala vežu simbolične brojke 114-90-25.

Pri tome se 114 odnosi na broj godina koliko ih je prošlo od osnivanja Rotary Cluba u svijetu, koji je pokrenuo Paul Harris 23. veljače 1905. godine u Chicagu.

S druge strane, RC u Hrvatskoj obilježava 90 godina postojanja, odnosno od osnivanja RC-a u Zagrebu 1929. godine. Broj 25 odnosi se na ovogodišnji, već tradicionalni Rotary bal.

Zlatko Mehun spomenuo je i druga dva RC-a koja djeluju i međusobno surađuju u Varaždinu, RC 1181 i RC Jug, te naglasio kako im je vrlo važna i međunarodna suradnja.

Povratak u kasne 50-te i rane 60-te

Posjetitelji će se ove godine zabavljati uz rockabilly i tako podsjetiti na kasne 50-te i rane 60-te godine, što će, osim dobre glazbe, uključivati i izložbu starih predmeta poput gramofonskih ploča, motora i telefona, a starine će posjetitelji moći kupiti i na taj način sudjelovati u prikupljanju sredstva za humanitarne svrhe.

– Riječ je o pjesmama koje se referiraju na Elvisa, na twist, na nekakve poznate melodije, a ono što mi je drago istaknuti, nas je inače devetorica, ali ovoga puta imamo žensku pomoć, Danijelu Večerinović. Riječ je o jednoj užasno dinamičnoj i vedroj dami koja nam uvijek daje dodatni pečat – objasnio je Robert Mareković, osnivač i frontmen benda Swingers.

Dodao je i da cijeli koncept nije zamišljen samo kao koncert, već kao jedan show uz dobar plesnjak.

Osim glazbe i starih predmeta, ni ovaj bal neće proći bez prigodnog pića i hrane, za što će se pobrinuti prvi državni prvak u kulinarstvu, Damir Crleni. Tako će posjetitelji moći uživati u koktelima i, između ostalog, torti iz tog doba.

Svi zainteresirani pozvani su da prate dress code toga doba kako bi doživljaj bio potpun, dok će ih na ulasku dočekati crveni tepih i pano za slikanje.

Cijena ulaznice je 400 kuna, a moći će se kupiti na recepciji hotela Turist ili kontaktiranjem e-mailom Rotary Cluba Varaždin.

Zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica pozdravila je ovaj događaj te pohvalila interes i angažman oko ove kreativne i humanitarne akcije.

Komentari

Komentara