Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO U varaždinskom HNK održan mali festival suvremenog plesa za djecu i mlade

Objavljeno:

- dana

Plesokaz

Plesni studio Vindi i u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu priredio je Plesokaz 2016., mali festival suvremenog plesa za djecu i mlade.

Plesni studio Vindi i u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu priredio je Plesokaz 2016., mali festival suvremenog plesa za djecu i mlade.

Prvog dana na programu su starije grupe Plesnog studija Vindi te gosti iz Zagreba, Samobora, Požege, Šibenika i Čakovca.  Idući dan nastupili su mlađi plesačiuzrasta od 4 do 18 godina.

Plesokaz 2016 ujedno je i završna produkcija Plesnog studija Vindi, a svaka grupa osmislila je teme prema vlastitom izboru. Tako su gledatelji mogli vidjeti kolaž program najmlađih uzrasta koji plešu Dvorske lude, Piđama party, Ludi školski dan te Ples duginih boja. Srednji uzrast otplesat će Marionete , Ninđe, i priču o Plavom oblaku iluzije. Stariji plesači bave se u svojim radovima temama Perpetum mobile, Što je to isto, a različito?, Greškom u kompjutoru, Posljednjim plesom, Faktorom odbijanja i temom Something wild.

I ove godine Plesokaz su osmislile i organizirale Davorka Čorko-Rodeš i Sanja Bošnjak, a glazbenu matricu izradio je Marin Kereša.

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Najsjevernije županije ipak su izbjegle prijeteće hladne valove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

DHM-zovi prognostičari za nedjelju najavljuju jutarnje temperature zraka na kopnu između -10 i -5°C, u gorju još nižu, a dnevna temperatura bit će svega oko 0°C.

Povremeni sjeverac pojačavat će dojam hladnoće, a bit će i mjestimičnih oborina sve do utorka. No, tada napokon slijedi zatopljenje s jugozapadnjakom i češćim oborinama.

Dodajmo da DMHZ na svojim internetskim stranicama upozorava na hladne valove koji mogu utjecati na zdravlje ljudi.

Srećom, na priloženoj tablici u zonama s velikom i vrlo velikom opasnošću, nema područja u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

Produžena isplata “dječjih božićnica“ i podnošenja reklamacija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Isplata dječjih božićnica započela je 30. prosinca 2020. godine te je rok za dostavu istih produžen do 18. siječnja 2021. godine.

Roditelji, zakonski zastupnici, staratelji djece koja neće biti obuhvaćena u isplati „dječje božićnice“ moći će predati zahtjev za reklamaciju Gradu Varaždinu od 19. do 25. siječnja 2021. godine.

Zahtjev za reklamaciju nalazit će se na web stranici Grada https://varazdin.hr/bozicnice/ od 19. siječnja 2021. godine, a isti će se moći podići i u Gradskoj vijećnici u navedenom razdoblju.

Reklamacije će se obavljati isplatom na tekući račun podnositelja zahtjeva.

– Obavještavamo roditelje djece koji su predali zahtjev za donaciju na novorođeno dijete za dijete rođeno od 1. do 31. prosinca 2020. godine, nalog za isplatu „dječjih božićnica“ vrši se po službenoj dužnosti, te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva – ističu u Gradu Varaždinu.

Nastavite čitati