Ovogodišnje Janino – proslavu blagdana Sv. Ane u Vinici koncertom će obilježiti vinička glazbena uzdanica Gabriela Hrženjak s prijateljima.

Dugoočekivani koncert će se održati u nedjelju, 26. srpnja, s početkom u 19 sati ispred viničke župne crkve Sv. Marka ev., a u slučaju lošeg vremena koncert će se, uz pridržavanje epidemioloških mjera zaštite od koronavirusa, održati u crkvi.

Za prvi dio koncerta, koji je posvećen sakralnoj i crkvenoj glazbi, Gabriela je pripremila više poznatih duhovnih pjesama kao što su „Milost“, „Ave Maria“, „Krist na žalu“ i slično, a drugi dio koncerta bit će posvećen poznatim arijama i duetima iz komičnih opereta „Vesela udovica“ i „Grofica Marica“.

Na programu će biti i arije hrvatskih skladatelja te arije iz poznatih mjuzikala poput „Jalta, Jalta“.

Uz klavirsku pratnju Patrika Zamude, studenta klavira u Grazu, te Nikole Grabara, Gabrieli će se pridružiti bariton Dominik Padarić, sudent pjevanja na Kraljevskoj akademiji u Manchesteru.

– Koncert Gabriele i prijatelja trebao je biti održan još u sklopu Dana Općine Vinica, no s obzirom na to da su tada sve aktivnosti bile odgođene, očekujemo da će ove subote vremenski uvjeti biti povoljni te da će vinička publika uživati u vrhunskom glazbenom događaju pod vedrim nebom – poručuju organizatori.

Ulaz je slobodan!

Komentari

Komentara