Povežite se s nama

U fokusu

Više od 220 milijuna kuna prometa 2015., ove godine porast 40 posto!

Objavljeno:

- dana

SUPERNOVA Varaždin

Omiljena shopping destinacija za cijelu obitelj na području sjeverozapadne Hrvatske, one-stop-shopping retail park SUPERNOVA Varaždin, proslavio je velikih sedam godina uspješnog rada i poslovanja! Vodeći regionalni trgovački centar ni ove godine nije iznevjerio svoje vjerne kupce: u subotu, 10. rujna, pripremio je odličnu proslavu s bogatim zabavnim programom za sve uzraste.

Supernova, Patricija TkalčecNastupili su folkloraši, tamburaši te plesne skupine, dok su najmlađe zabavljali animatori, mađioničar i nasmijane hostese. Posebno veselo je bilo u zabavnom parku, bergodromu i bazenu s vodenim brodićima pedalinama.

Uz 7. rođendan Supernova je najmlađe počastila besplatnim sladoledom i kokicama. Vrhunac ovogodišnje rođendanske proslave bila je super slasna rođendanska torta koju je upraviteljica Patricija Tkalčec, mag. edu. kroat. i germ., razrezala uz pomoć popularnog zabavljača, pjevača Luke Nižetića koji se pobrinuo za odličan „štimung“ te rasplesao sve generacije.

Velikom proslavom još jednog rođendana SUPERNOVA je potvrdila status najprofitabilnijeg, najrentabilnijeg i najpopularnijeg shopping objekta za cijelu obitelj u ovom dijelu Hrvatske. Tijekom proteklih sedam godina, unatoč ekonomskoj krizi i otvaranju drugih trgovačkih centara, Supernova je zadržala svoju tržišnu poziciju i ostala omiljeno mjesto shoppinga brojnim kupcima, ne samo iz Varaždina i Varaždinske županije, već iz cijele regije. Osnovna deviza poslovanja ovog shopping parka nije samo prilagođenost lokalnoj kupovnoj moći, već i činjenica kako je uvijek potrebno razmotriti potrebe regija u kojoj se nalaze. Sa svakom novom poslovnom godinom ovaj trgovački centar bilježi stabilan rast poslovanja, ali i daljnje investicije kroz otvaranje dodatnih trgovina, što donosi nova radna mjesta Varaždinu i Varaždinskoj županiji, odnosno sjeveru Hrvatske.

Po mjeri – obitelji

Shopping park SUPERNOVA Varaždin sa 25 trgovina i ca. 200 zaposlenih, uz vrhunsku uslugu pruža iznimno odličan asortiman brendova i mogućnost da kupci, bez obzira na ukuse i godine, na jednom mjestu pronađu sve što im treba. Na prostoru od 56.000 četvornih metara ova shopping destinacija cijeloj obitelji pruža mogućnost kvalitetne i ugodne kupovine, uz osiguran besplatan parkirališni prostor. U smjeru optimalnog izbora brandova dostupnih svakoj obiteljskoj košarici, i to na lako dostupnoj te frekventnoj lokaciji SUPERNOVA Varaždin razvija(t) (će) se i dalje.

One-stop-shopping retail park SUPERNOVA Varaždin

– 25 trgovina
– 56.000 m²
– 200-ak zaposlenih
– Vrijednost objekta ca. 30 mil. €
– Prosječan mjesečni rast 2016. iznosi 40% u odnosu na isto vrijeme prošle godine

(INTER)NACIONALNI POSLOVNI KONCEPT ZA USPJEŠNU ODRŽIVOST

OTVOREN BauWelt, jedina uradi sam trgovina u Hrvatskoj integrirana u trgovački centar
OTVOREN ELIPSO, koji je zbog velike potražnje uvećan za čak 80%
OTVOREN Moda Sport Outlet
OTVOREN H18 Megastore
OTVOREN PittaRosso
OTVOREN CCC shoes&bags
Uskoro: GALILEO OUTLET

Više informacija potražite na: FB SupernovaVarazdin i www.SUPERNOVA.hr/Varazdin

Supernova, Patricija Tkalčec

Izvor:
Foto:

U fokusu

Liječnici mogu zabraniti vožnju onima koji piju tablete protiv glavobolje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novi pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača izazvao je pravu pomutnju među liječnicima i pacijentima.

Stupio je na snagu početkom svibnja i donio velike promjene u evidentiranju zdravstvene sposobnosti vozača za upravljanje motornim vozilima. Jedna liječnica obiteljske medicine iz Podravine, tako, upozorava kako neki pacijenti čak odustaju od terapije, piše Danica.hr.

To se odnosi na one koji povremeno koriste lijekove za smirenje poput Xanaxa, Normabela ili Apaurina. Djelatne tvari tih lijekova, naime, u novom su pravilniku na popisu onih koje “značajno utječu na sposobnost upravljanja vozilima”.

-U tom slučaju mi moramo izreći upozorenje vozaču ili vozačici koji koriste te lijekove jer oni mogu znatno utjecati na njihove vozačke sposobnosti. To se mora unijeti u karton – tumači liječnica.

Zbog toga strahuje kako bi pacijenti u potrazi za takvim lijekovima mogli posegnuti za crnim tržištem. Da je to tržište itekako živo, svjedoče dva posljednja slučaja u kojima su carinici na granici sa Srbijom početkom lipnja spriječili krijumčarenje 930.000 tableta, uglavnom antipsihotika, anksiolitika, hipontika.

Među otkrivenim lijekovima najviše je bilo Xanaxa i Lorazepama koji su na popisu lijekova koji značajno utječu na vozačke spososnosti i stanja. Osim tih lijekova, na popisu u novom pravilniku je i Normabel te Apaurin, oba s djelatnom tvari diazepam.

No, nisu samo lijekovi za živce na tom popisu. Tu su i neki poznati analgetici poput Plivadona, Caffetina, ali i osjetno jačeg Fentanila. Svi koji na dulje razdoblje koriste te lijekove mogu od svojeg liječnika dobiti službeno upozorenje s privremenom zabranom upravljanja.

Cijeli tekst možete pročitati OVDJE.

Nastavite čitati

U fokusu

Zašto kasne porodiljne naknade? HZZO se opravdava: razlog je novi sustav

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Porodiljne naknade kasne, a tisuće žena još čeka isplate. Zašto je to tako donosi Dnevnik.hr.

-Sustav je zakazao. Tisuće majki nisu dobile porodiljne naknade, komplikacije, bolovanja, naknade za rad na skraćeno radno vrijeme. Nitko nam je odgovara na poruke i pozive. Računi su gomilaju. Zašto smo na zadnjem mjestu s uplatama? Rekli su nam da smo već dosadne s takvim pitanjima. Bezobrazluk – poruka je jedne od korisnica rodiljne naknade koja novac iz HZZO još nije dobila, iako je na račun trebao sjesti još 17. lipnja, donosi Dnevnik.hr.

U HZZO-u kažu da oni porodiljne naknade ne isplaćuju, ali prizinaju da je došlo do kašnjenja naknada za bolovanja. Pravdaju se prelaskom na novi sustav te tvrde da će korisnici te naknade dobiti u utorak ili srijedu.

-Privremene nesposobnosti za rad zbog komplikacija u trudnoći isplaćuju se, kao i sve ostale vrste privremenih nesposobnosti za rad koje isplaćuje HZZO izravno iz svojih sredstava, više puta mjesečno. Rodiljne i roditeljske potpore koje se isplaćuju na teret državnog proračuna, a za koje HZZO radi izračune za Ministarstvo demografije i useljeništva prema terminskom planu Ministarstva, bit će isplaćene sutra. Ukoliko postoje primjeri korisnica koje nisu dobile redovitu isplatu, molimo da se izravno obrate HZZO-u s OIB-om – stoji u odgovoru HZZO-a.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje