Povežite se s nama

Život i društvo

Vruće “Ljeto na Stančiću” 16. lipnja otvara varaždinski band The Groovebox

Objavljeno:

- dana

OD 16. LIPNJA DO 11. KOLOVOZA

U Varaždinu ni ovog ljeta neće biti dosadno. Za to se pobrinula marketinška agencija PRLady koja je i ove godine, treću godinu zaredom, organizirala glazbenu manifestaciju “Ljeto na Stančiću 2017.” koja traje od 16. lipnja do 11. kolovoza.

Za samo otvorenje, koje je u petak 16. lipnja zadužen je varaždinski band The Groovebox čiji repertoar čine najbolje od strane i domaće glazbe, od klasika kao što su Stevie Wonder, Luther Green, pa sve do najnovijih pop izvođača kao što su Prince, Simply Red, George Michael, ali i neizostavni Dino Dvornik, Neno Belan.

Osim njih, u sklopu ovogodišnjeg “Ljeta na Stančiću 2017.” nastupit će glazbenica u usponu Zsa Zsa, band The Yangsters, Neven Stipčić, Trnje Live Acoustic, Tragovi, dok će ljubitelji  Bijelog dugmeta moći uživati uz legendarne Pastire – Bijelo dugme tribute bend. Sve završava 11. kolovoza koncertom Ex Zodiac banda.

– Dođite i uživajte u vrućim ljetnim večerima na Stančiću. Programi počinju u 21 sati i traju do ponoći – poručuju organizatori koji ističu da u slučaju lošeg vremena koncert se odgađa na alternativnu srijedu. Više informacije možete doznati i na Facebook stranici “Ljeto na Stančiću”. Generalni sponzori “Ljeta u Varaždinu” su Myway, Mea culpa, Kavana Galerija te caffe bar Sermage.

Medijski pokrovitel j“Ljeta na Stančiću“ je Regionalni tjednik.

Izvor:
Foto: Ilustracija/Facebook The Groovebox

Život i društvo

Varaždinski plac 15. listopada mirisat će po pečenim kestenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan kestena na varaždinskom placu održat će se u subotu, 15. listopada.

U vremenu od 9 do 11 sati prodavat će porcija pečenih kestena po 10 kuna. Ali to nije sve. Moći će se pogledati izložba radova varaždinskih vrtićara na temu “Plodovi jeseni”. Gostovat će ženske udruge koje će pripremati slatke zalogajčeke.

Za dobar štimug pobrinut će se tamburaški sastav Špancir.

Nastavite čitati

Život i društvo

Državni inspektorat: neka vina na hrvatskom tržištu su voda i šećer, najčešće je to Rajnski rizling

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata provela je analizu vina, a rezultati su pokazali da je među vinima na tržištu čak sedam lažnjaka. Četiri lažna vina su s Kosova, dva iz Hrvatske i jedno iz BiH.

Prošli tjedan stigli su i rezultati analize iz laboratorija; od 84 uzorka, sedam vina patvoreno je dodavanjem vode i šećera čije porijeklo nije grožđe, piše rtl.hr.

– Od pet vina iz trećih zemlja, kod kojih je analiza službenog uzorka pokazala da se radi o patvorenim vinima, četiri vina su označena nazivom sorata vinove loze, i to dva su označena kao “Rajnski rizling”, jedno kao “Graševina”, jedno kao “Vranac” – daju detalje iz Inspektorata.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje