Povežite se s nama

U fokusu

Gdje je “novi” ultrazvuk: ravnatelj Jagić tvrdi da je u Ludbregu, a vijećnica Đud (SDP) da ga nema

Objavljeno:

- dana

ŠTO SE TO DOGAĐA U SDP-u?

SDP-ova vijećnica Marija Đud je na prošlotjednoj sjednici Županijske skupštine u Varaždinu pitala zašto u ginekološku ambulantu u Ludbregu još nije stigao novi ultrazvuk.

Međutim, ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Dražen Jagić je još u siječnju za Regionalni tjednik rekao da je ultrazvuk stigao u Ludbreg krajem prošle godine.

Bilo je najavljeno da će tamošnja ginekološka ambulanta dobiti novi ultrazvuk, ali nakon što je Dom zdravlja Varaždinske županije nabio novi uređaj, nije ga dodijelio Ludbregu, nego je odlučeno da će ostati u Varaždinu za potrebe otvaranje nove ginekološke ambulante.

Umjesto tog novog uređaja, Jagić je rekao da je u Ludbreg poslan ultrazvuk star pet godina.

<< Gdje je obećani ultrazvučni aparat za ginekološku ordinaciju u Ludbregu?

Iako neki pacijenti možda nisu zadovoljni što im nije došao potpuno novi uređaj, ipak su dobili “novi” UZV u odnosu na dotadašnji koji je bio star 20 godina. Ili ga još uvijek nisu dobili?

Čudno je da je baš vijećnica SDP-a postavila to pitanje, jer je ravnatelj Doma zdravlja Jagić iz iste stranke, SDP-a. 

U svakom slučaju, neobično je da takve informacije ne kolaju unutar SDP-a i da već drugi put vijećnice iz te stranke na Županijskoj skupštini traže odgovore o ultrazvuku.

Prvi put je pitanje postavila Ivana Pomahač, a njezin stranački kolega Alen Kišić, dožupan zadužen za zdravstvo, tada je najavio da će novi uređaj stići u Ludbreg do kraja 2016.

<< Kišić: Ginekološka ordinacija u Ludbregu dobit će novi ultrazvučni aparat do kraja godine

Bilo je to u rujnu 2016. Dva mjeseca kasnije, 30. studenoga te godine, Ivana Pomahač je kao razrednica 17-ogodišnjaka sastavila zapisnik u Srednjoj školi Ludbreg (koji nema urudžbeni broj i potpis), prema kojem joj je učenik navodno priznao da je Kišić od njega tražio da širi o njoj neistinite informacije.

Cijela afera je izbila u siječnju ove godine, a Ivana Pomahač se prošli tjedan nije pojavila na Županijskoj skupštini.

Ima li cijeli slučaj Kišić-Bajsić veze i s ultrazvukom, koji je prvo trebao biti “novi”, pa je postao “rabljeni”, a na kraju nije jasno je li stigao u Ludbreg ili ga još uvijek nema?

<< Što se događalo: u ludbrešku školu stižu ugledni ravnatelji, župan smijenio mladež HNS-a i SDP-a

Izvor: Arhiva RT
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Od idućeg tjedna postupno otvaranje škola? Odluka će se donositi na lokalnoj razini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nastava

Prema pisanju Jutarnjeg lista, na jučerašnjem sastanku ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa s epidemiolozima dogovoreno jest da je situacija u učeničkoj populaciji u ovom trenutku dovoljno povoljna da bi se od idućeg tjedna postupno moglo ići u otvaranje škola.

U Ministarstvu su kazali da je dogovor da će županije, kao što je to bilo i dosad, donositi odluke na lokalnoj razini, u konzultaciji s lokalnim stožerima, ravnateljima škola i Ministarstvom obrazovanja.

Stoga će župani tijekom ovoga tjedna organizirati sastanke s lokalnim stožerima i epidemiolozima, a nakon toga će donijeti odluke o daljnjim oblicima nastave.

Više župana za Jutarnji list potvrdilo je da smatraju da su, zbog povoljne epidemiološke situacije, skloni otvoriti svoje osnovne i srednje škole već idući tjedan, za što se zalažu i ravnatelji škola.

Nastavite čitati

U fokusu

Zatvorenici u Lepoglavi godišnje pojedu tonu čokoladnog namaza i 82.000 jaja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kaznionica u Lepoglavi jedan je od najstrožih zatvora u Hrvatskoj, a tamo boravi oko 500 zatvorenika.

Ovo je ogroman “pogon”, kojeg treba konstantno opskrbljivati namirnicama. Što se sve nabavlja i po kojoj cijeni može se vidjeti u podacima o javnoj nabavi.

Neki od tih podataka su vrlo zanimljivi.

Tako smo naišli na podatke za “Opskrbu čokoladom, kakaom, čajevima, voćnim sokovima u 2021.”, a ukupno se za ovaj mali dio prehrane planira potrošiti 87.500 kuna.

U planu je kupnja 1000 komada čokolade 80 do 100 grama, 100 komada čokolade bez šećera te još 1800 komada manjih čokoladnih dijetnih pločica s punjenjem.

U zatvoru u Lepoglavi se godišnje pojede jedna tona čokoladnog namaza.

Također, kupit će se i 3000 komada keksa s nugatom, u pakiranjima između 90 do 100 grama.

Naišli smo i na podatak da troškovnik za kupnju jaja za Kaznionicu i njihov komercijalni restoran. Tijekom tekuće godine trebalo bi na jaja biti potrošeno 55.000 kuna. A plan je da se kupi 82.000 jaja, od toga 32.000 iz njihove vlastite djelatnosti.

Nastavite čitati