Povežite se s nama

U fokusu

Gdje je “novi” ultrazvuk: ravnatelj Jagić tvrdi da je u Ludbregu, a vijećnica Đud (SDP) da ga nema

Objavljeno:

- dana

ŠTO SE TO DOGAĐA U SDP-u?

SDP-ova vijećnica Marija Đud je na prošlotjednoj sjednici Županijske skupštine u Varaždinu pitala zašto u ginekološku ambulantu u Ludbregu još nije stigao novi ultrazvuk.

Međutim, ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Dražen Jagić je još u siječnju za Regionalni tjednik rekao da je ultrazvuk stigao u Ludbreg krajem prošle godine.

Bilo je najavljeno da će tamošnja ginekološka ambulanta dobiti novi ultrazvuk, ali nakon što je Dom zdravlja Varaždinske županije nabio novi uređaj, nije ga dodijelio Ludbregu, nego je odlučeno da će ostati u Varaždinu za potrebe otvaranje nove ginekološke ambulante.

Umjesto tog novog uređaja, Jagić je rekao da je u Ludbreg poslan ultrazvuk star pet godina.

<< Gdje je obećani ultrazvučni aparat za ginekološku ordinaciju u Ludbregu?

Iako neki pacijenti možda nisu zadovoljni što im nije došao potpuno novi uređaj, ipak su dobili “novi” UZV u odnosu na dotadašnji koji je bio star 20 godina. Ili ga još uvijek nisu dobili?

Čudno je da je baš vijećnica SDP-a postavila to pitanje, jer je ravnatelj Doma zdravlja Jagić iz iste stranke, SDP-a. 

U svakom slučaju, neobično je da takve informacije ne kolaju unutar SDP-a i da već drugi put vijećnice iz te stranke na Županijskoj skupštini traže odgovore o ultrazvuku.

Prvi put je pitanje postavila Ivana Pomahač, a njezin stranački kolega Alen Kišić, dožupan zadužen za zdravstvo, tada je najavio da će novi uređaj stići u Ludbreg do kraja 2016.

<< Kišić: Ginekološka ordinacija u Ludbregu dobit će novi ultrazvučni aparat do kraja godine

Bilo je to u rujnu 2016. Dva mjeseca kasnije, 30. studenoga te godine, Ivana Pomahač je kao razrednica 17-ogodišnjaka sastavila zapisnik u Srednjoj školi Ludbreg (koji nema urudžbeni broj i potpis), prema kojem joj je učenik navodno priznao da je Kišić od njega tražio da širi o njoj neistinite informacije.

Cijela afera je izbila u siječnju ove godine, a Ivana Pomahač se prošli tjedan nije pojavila na Županijskoj skupštini.

Ima li cijeli slučaj Kišić-Bajsić veze i s ultrazvukom, koji je prvo trebao biti “novi”, pa je postao “rabljeni”, a na kraju nije jasno je li stigao u Ludbreg ili ga još uvijek nema?

<< Što se događalo: u ludbrešku školu stižu ugledni ravnatelji, župan smijenio mladež HNS-a i SDP-a

Izvor: Arhiva RT
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Q Experience d.o.o. zapošljava na poziciji specijalist za brigu o korisnicima – francuski i engleski jezik (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a postoji mogućnost rada od kuće. Posao podrazumijeva tečno poznavanje francuskog jezika, dobro ili vrlo dobro poznavanje engleskog jezika, dobro poznavanje MS Officea, pouzdanost i timski duh. Aplicirajte.

NTH Mobile d.o.o. traži pojačanje na poziciji specijalist za pravne poslove (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 24.9. Poželjne su dvije godine iskustva u radu, izvrsno poznavanje trgovačkog, ugovornog i radnog prava, samostalnost u radu, usmjerenost na rezultate i proaktivnost u rješavanju problema, odlično znanje engleskog jezika u govoru i pismu. Prijavite se.

KTC d.d. zapošljava na pozicijama glavni kuhar (m/ž), blagajnik (m/ž), skladišni radnik (m/ž). Lokacije rada su Čakovec i Ivanec. Provjerite uvjete i aplicirajte.

McDonald’s traži radnika u restoranu (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave su otvorene do 27.9. Poslodavac nudi plaću iznad prosjeka u sektoru ugostiteljstva i maloprodaje, fleksibilno radno vrijeme, mogućnost osobnog rasta i razvoja, dodatne stimulacije na plaću i redovno povećanje plaće svaku godinu. Aplicirajte.

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava operatera na proizvodnoj liniji (m/ž) i radnika u proizvodnji (m/ž). Mjesto rada je Novi Marof, a prijave su otvorene do 15.10. Poslodavac nudi ugodnu radnu atmosferu, mogućnost daljnjeg napredovanja te izazove. Prijavite se.

Letina Intech d.o.o. traži inženjera/ diplomiranog inženjera elektrotehnike (m/ž). Mjesto rada je Čakovec, a prijave su otvorene do 22.9. Potrebna je minimalno viša strućna sprema, poznavanje PLC-a serije MicroLogix i PLC-a Micro800, samostalnost u radu, snalažljivost i odgovornost. Poslodavac nudi stalni radni odnos. Prijavite se.

Eko Taxi d.o.o. zapošljava vozača taksija (m/ž) na području Varaždina. Rok prijave je 1.11. Očekuje se aktivni vozač koji posjeduje vozačku dozvolu B kategorije, spremnost na rad u smjenama, komunikacijske vještine. Aplicirajte.

Pozitiva food j.d.o.o. zapošljava pizza majstora (m/ž). Mjesto rada je Prelog, a prijave su otvorene do 6.10. Poslodavac nudi mogućnost rada na neodređeno. Potrebna je minimalno završena osnovna škola. Više na linku.

Oak logs d.o.o. zapošljava inženjera šumarstva (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 15.10. Posao obuhvaća doznaku stabala, preuzimanje sirovine. Potrebna je viša ili visoka stručna sprema. Detalje provjerite ovdje.

Ljekarna Salus zapošljava magistra farmacije (m/ž) u Varaždinu. Prijave se zaprimaju do 16.10. Radnik/ca obavlja poslove izdavanja lijekova na recept i bez recepta, izrađuje magistralne i galenske pripravke. Nudi se stalni radni odnos. Više na linku.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

U fokusu

Medicinari će dobiti novac koji im država duguje za prekovremeni rad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Medicinska oprema domovi zdravlja

Radi rješavanja i okončanja sudskih postupaka i generiranja novih tužbi, Vlada je u četvrtak na sjednici donijela odluku o isplati razlike iznosa uvećanja plaće za prekovremeni rad radnicima u djelatnosti zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

Odluka se odnosi na isplatu razlike za prekovremene sate ostvarenih u razdoblju prije zaključivanja Dodatka III. Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, a omogućit će isplatu razlike iznosa prekovremenih sati u slučaju kada tužba nije podnesena, isplata u slučaju kada je tužbom pokrenut spor radi isplate razlike iznosa uvećanja plaće za prekovremeni rad te isplata po pravomoćnim sudskim odlukama.

Novac je osiguran u proračunu za ovu godinu te projekcijama za 2022. i 2023. godinu u iznosu od 200 milijuna kuna, dok će se preostali iznos do 775 milijuna kuna osigurati najkasnije do 31. prosinca iduće godine, a sukladno fiskalnim mogućnostima državnog proračuna, objavio je N1.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje