Povežite se s nama

Crna kronika

Jesmo li sigurni?

Objavljeno:

- dana

DVOJBE

– Je li Varaždinska županija sigurna? Svako malo čujem da je ovome ukraden bicikl, drugome identitet, usred bijela dana se pljačkaju umirovljenici, a i osobno sam imao neugodnih iskustava. 

Policija ima pune ruke posla, no nema nikakvih povratnih informacija kako i u kolikoj mjeri su riješeni problemi. Stoga me zanima kakvi su trendovi u protekle četiri godine? Koliko je bilo prijava, ali i riješenih te sankcioniranih krađa? – pitao je Nikola Šopar, vijećnik HRAST-a na zadnjoj sjednici Skupštine Varaždinske županije.

Predložio je da se, po uzoru na New York, formiraju redarstvene službe kako bi se stvari unaprijed spriječile.

Na to mu je župan Predrag Štromar rekao kako je Varaždinska županija treća najsigurnija županija u Hrvatskoj u svim područjima osim u krađi identiteta. 

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Policija traži počinitelja koji je provalio u župni dvor u Natkrižovljanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa
Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije župnog dvora u Natkrižovljanu, javila je PU varaždinska.

Tada je iz jedne prostorije lopov otuđio vrećicu s kovanim novcem.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na Praznik rada u Svibovcu Podravskom na četverociklu vozila dvoje djece pa su sletjeli u raslinje i ogradu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, oko 16.20 sati u Dravskoj ulici u Svibovcu Podravskom, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Žena starosti 33 godine upravljala je četverociklom na kojem je prevozila dvoje djece u dobi od 8 i 10 godina te se kretala Dravskom ulicom u smjeru Poljske ulice.

Prilikom izlaska iz blagog desnog zavoja, zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom je sletjela u desno van kolnika na zelenu površinu. Vozilo se nastavilo dalje kretati te je udarilo u ukrasno raslinje, a potom i u metalnu dvorišnu ogradu, uslijed čega se prevrnulo na lijevi bok, javila je varaždinska policija.

Vozačica i 10-godišnje dijete su pritom pali na zelenu površinu, pri čemu su ozlijeđeni, dok 8-godišnje dijete nije palo iz vozila, niti je ozlijeđeno. Ozlijeđenima je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje