Povežite se s nama

Život i društvo

Nastupom benda Face danas završava Ljeto na Stančiću čije je programe posjetilo 9000 ljudi

Objavljeno:

- dana

DANAS VELIKO FINALE

Nastupom benda Face na Stančiću u nedjelju, 14. kolovoza, koji spajaju nespojivo –  pop i rock s tamburicama –  završava ovogodišnja manifestacija Ljeto na Stančiću.

Sve je počelo 3. lipnja nastupom benda Tragovi iz Ludbrega, a nakon toga, gotovo dva mjeseca  na pozornici u samom srcu Varaždina izmjenjivali su se brojni bendovi: The Groovebox, Vizija band, Ex zodiac, Neki novi klinci, Balašević tribute band, Pastire, Studio band, Apokalipso band s frontmenicom  Eminom Arapović, dr. Vinko Puclin sa svojom milicijom, Zodiac band i brojni drugi. Svatko od njih pobrinuo se na svoj način atmosferi na „Stančiću“.  

Brojni posjetitelji iako vrijeme nije bilo baš neko

Iako je vrijeme moglo biti bolje, od najavljene 33 ljetne večeri održano ih je ukupno 25, više nego prošle godine kada je bilo najavljeno 17 koncerata, a samo je jedan odgođen.

– Zadovoljni smo ovogodišnjim izdanjem Ljeta na Stančiću. Bili bismo sretniji da nismo morali odgađati osam ljetnih večeri, uključujući i prošle godine izuzetno dobro prihvaćene Tamburice u ringu, no unatoč tome pozornicom na Stančićevom trgu prošli su mnogi poznati bendovi koji su privukli veliki broj posjetitelja – rekla je Martina Pakšec iz PR marketinške organizacije PRLady, organizatora ove manifestacije.

Bili bismo sretniji da nismo morali odgašati osam ljetnih večeri, uključujući i Tamburice u ringu – istaknula je Martina Pakšec

Najposjećenija su bila događanja petkom i subotom, a kroz tjedan manje.

– Smatramo da je to zato što smo ove godine dosta rano krenuli s programom, s ciljem da se Varaždincima omoguće dobri koncerti koji traju što dulje. No, očito su Varaždinci i dobri radnici, pa kroz tjedan nisu dolazili na koncerte jer drugi dan nisu željeli zakasniti na posao – našalila se Pakšec.

Ipak, u konačnici, zadovoljna je s brojem posjetitelja. 

– Prema našoj procijeni, preko 9000 posjetitelja je ove godine bilo na Ljetu na Staničiću, što je po meni jako dobra brojka – rekla je Pakšec.

Ovogodišnja manifestacija tek je završila, no pripreme za novu samo što nisu počele.

– Definitivno će se Ljeto na Stančiću održati i sljedeće godine. Od nove godine već lagano krećemo s pripremama.  Smatramo  da  je ova manifestacija jedan dobar projekt za Varaždin i nadamo se da ćemo iduće godine imati još bolju financijsku potporu jer samo tako se može realizirati više kvalitetnih programa, što ove godine i nije bilo baš izvedivo. Primjerice, imali smo dobar projekt pripremljen uz Euro 2016., no zbog financija morali smo odustati – rekla je Pakšec.

Uz organizatora, marketinšku organizaciju PRLady, generalni sponzori Ljeta na Stančiću bila su četiri ugostiteljska objekta: Myway, Sermage, Mea culpa te Kavana Galerija.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Siggy je svjetska prvakinja, a ona i njezin vlasnik Danijel Novak dolaze iz Preloga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek primio je u Gradskoj vijećnici svjetskog prvaka – ženku engleskog buldoga Jack&Jim I’m Siggy i njezinog vlasnika Danijela Novaka iz Preloga.

Ovim se naslovom ponosni vlasnik i dugogodišnji uzgajivač pasa Danijel Novak okitio na najvećem svjetskom kinološkom događanju održanom proteklog tjedna u Hrvatskoj. Jack&Jim I’m Siggy, koja je stara pet mjeseci, je proglašena najboljim ženskim štenetom u pasmini buldoga. Veliko je to priznanje i za uzgajivača Danijela Novaka i njegovu uzgajivačnicu Jack&Jim, koje pokazuje veliku kvalitetu uzgoja i rada, u koji je uloženo mnogo ljubavi i truda.

U Zagrebu je, na prostoru Zagrebačkog velesajma, krajem mjeseca travnja održano ovogodišnje najveće svjetsko kinološko događanje – World Dog Show 2024. Zagreb je tako od 24. do 28. travnja postao svjetsko središte ljubitelja i vlasnika omiljenih četveronožnih ljubimaca iz cijeloga svijeta, a izložba je ugostila više od 23.000 pasa i izlagača.

Posjetitelji su mogli vidjeti više od 300 različitih pasmina, koje su pokazali izlagači iz više od 70 zemalja svijeta, od kojih su najbrojnije bile zlatni retriever, welsh corgi pembroke, njemački patuljasti špic pomeranac, labrador retriever, rodezijski ridžbek, vipet, sibirski haski, engleski bulldog, engleski koker španijel, graničarski koli, bigl i škotski ovčar duge dlake.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Ljubešćici se otvara nova ulica „spoj Rudničke i Ulice Stjepana Radića“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Ljubešćici se otvara nova ulica “spoj Rudničke i Ulice Stjepana Radića”, temeljem zahtjeva mještana Ulica Stjepana Radića, braće Radića i Rudničke.

Novi projekt ima cilj povezati ulice u kvartu koji obuhvaća usku slijepu Ulicu Stjepana Radića, u kojoj se obavljaju i gospodarske djelatnosti, te Rudničku, povećati sigurnost pješaka i prometa, ali i stvoriti uvjete za izgradnju novih objekata na tom području, radi ostvarivanja pristupa građevnih parcela na javnu prometnu površinu.

Obavljene su pripremne radnje na projektu kako bi se omogućila realizacija. Izrađeno je idejno rješenje i rješavaju se imovinsko-pravni odnosi. Radi se o cesti ukupne duljine 139,45 metara. Sam projekt uključuje izgradnju prometnice, pješačke staze, opremanje prometnih površina s prometnom opremom i signalizacijom, rješenjem sustava oborinske i sanitarne odvodnje, rješavanje sustava vodoopskrbe s hidrantskom mrežom te izgradnja instalacija javne rasvjete, plinovoda i distributivne telekomunikacijske (DTK) kanalizacije. Prometnica je projektirana za dvosmjerni promet s dva prometna traka širine 2 x 2,5 metara, obostrano omeđena cestovnim rubnjacima, te projektiranom pješačkom stazom širine 1,5 m. Sve prometne površine izvest će se nosivim slojem asfaltbetona.

Općina Ljubešćica u ovoj godini za realizaciju projekta planira utrošiti 80.000 eura, dok Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije projekt financira u iznosu od 44.000 eura kroz Program podrške brdsko-planinskim područjima. Nastavak projekta planiran je za iduću godinu.

U novoformiranom kvartu planira se izgradnja i novog dječjeg igrališta kako bi djeca s područja južnog dijela naselja Ljubešćica imala sigurno mjesto za rekreaciju i slobodnu igru.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje