Povežite se s nama

Život i društvo

7 godina i 1.000 stalnih klijenata

Objavljeno:

- dana

TTS SPORT CENTAR

TTS Sport centar je najmoderniji centar za sport, rekreaciju, masažu, rehabilitaciju i ugostiteljske usluge u Republici Hrvatskoj.

U prostoru TTS Sport centra nalaze se dva unutarnja i jedan vanjski malonogometni teren, Crossfit box – Xenios USA, Cardio studio s Woodway trakama, Life Fitness i Octane Fitness opremom, kineziterapijski centar, multifunkcionalna dvorana, centar za masažu, sauna i još puno popratnih sadržaja.
U TTS CENTRU su izvrsni uvjeti za bavljenje gotovo svim dvoranskim sportovima, kao i različite najmodernije visokokvalitetne usluge sportske rekreacije, rehabilitacije, zabave i opuštanja.

TTS Sport centar nastavlja i ove sezone sa svojim standardnim programom, uz nekoliko noviteta. CrossFit Varaždin jedini je organizirani program ovog tipa s licencom američkoga CrossFita na području sjeverozapadne Hrvatske i, naravno, s licenciranim CrossFit trenerima. Radi se o najnaprednijemu, najpopularnijemu i najučinkovitijem fitness programu na svijetu. Namijenjen je kako profesionalcima tako i rekreativcima, a postoje i programi za djecu – CrossFit Kids, za koje su također licencirani.
Postoje grupni i individualizirani CrossFit programi. Licencirani treneri varaždinskoga CrossFit-a upozoravaju da rad s nelicenciranim i needuciranim trenerima može uzrokovati teške ozljede i dugoročne zdravstvene probleme te da se jedino u TTS Sport centru, koji je jedan od začetnika CrossFita u Hrvatskoj, mogu s punim povjerenjem baviti Crossfitom na pravilan i zdrav način.

Kineziterapija

Od ostalih standardnih grupnih programa u TTS Sport centru mogu se odabrati Pilates, Zumba, Yoga, Pole Dance, Trbuh-Guza-Noge te Insanity.
Kineziterapija (od grčke riječi kinein – kretati se, kinezis – pokret) je oblast fizikalne terapije koja se bavi primjenom pokreta u svrhu liječenja, a u cilju uspostavljanja optimalnog funkcioniranja dijelova i organizma u cjelini. Zato je danas kineziterapija obvezan dio rehabilitacije ne samo kod bolesti i ozljeda koštano-zglobnog sustava (lokomotornog aparata), već i kod bolesti srca i krvnih žila, bolesti dišnih organa, nefroloških, neuroloških i drugih bolesti.

Kineziterapija kao dio fizikalne terapije predstavlja jedan od najvažnijih aspekata medicinske rehabilitacije za sve uzraste i samim tim je jedan od najvažnijih programa koje nudi TTS Sport centar. Bilo da je riječ o kineziterapiji kao pripremi za operaciju ili kao obveznom dijelu svake fizikalne terapije nakon ozljede ili operativnog zahvata, kliničkim ispitivanjima je dokazano da kineziterapija znatno ubrzava oporavak. 

Kineziterapija se također provodi u slučajevima urođenih ili stečenih deformacija kralježnice, kao i kod promjena na drugim dijelovima lokomotornog sustava.
Kineziterapija je vrlo važan dio života osoba oboljelih od cerebralne paralize, mišićne distrofije, poliomijelitisa ili sličnih bolesti lokomotornog sustava.
U TTS Sport centru kineziterapija se izvodi već punih šest godina u suradnji s poznatim fizioterapeutom Tomislavom Vrbnjakom, čija je ordinacija fizikalne medicine također smještena u prizemlju TTS Sport centra. Sad je i ta usluga podignuta na jedan novi, viši nivo, pa je uređena potpuno opremljena posebna prostorija za kineziterapiju te je dodatno opremljena za individualne treninge.

Kineziterapiju izvode dvoje magistara kineziologije koji su bili na dodatnoj edukaciji kod prof. dr. sc. Goran Markovića, jednog od najistaknutijih znanstvenika i stručnjaka u široj regiji na području sportske znanosti i sportske medicine, primijenjene fiziologije i motoričke kontrole, u zagrebačkom centru Motus Melior. Svi djelatnici TTS Sport centra kontinuirano se usavršavaju. Što se tiče izrade programa za kineziterapije, uvijek su u kontaktu s fizioterapeutom ili liječnikom specijalistom, jer se najbolji rezultati postižu korištenjem medicinskih informacija uz pomoć kojih se izrađuje individualizirani program za svakog pacijenta posebno.

Individualizacija

Uz kineziterapiju često se kombinira i masaža, a može se izabrati sportska, medicinska i relaksacijska masaža, koju također izvode magistri kineziterapije, a ne osobe s tečajem za masaže. Eksperti za individualizirane programe profesionalaca, amatera i rekreativaca! Individualan trening je usluga po kojoj je TTS Sport centar postao prepoznatljiv u cijeloj Hrvatskoj i koju podjednako koriste rekreativci, amaterski i vrhunski sportaši. Klijenti tako mogu dobiti uslugu na najvišoj razini potpuno prilagođenu njihovim željama i ciljevima uz najmodernije treninge potpuno usklađene s najnovijim svjetskim saznanjima. Za individualne programe nema starosnih ograničenja jer je svaki program napisan, za svakoga klijenta osobno, a termini treninga potpuno se prilagođavaju klijentu. Također, klijent si može sam odabrati i složiti paket s dodatnim uslugama koji mu odgovara. Tako se uz potpuno personaliziran trening 1:1 (jedan na jedan) mogu izabrati usluge masaže, saune…

 

KINEZITERAPIJA – 6 godina iskustva i stotine zadovoljnih korisnika!

TTS Sport centar poznat je i po pripremi profesionalnih i amaterskih sportaša, kao i po dodatnim treninzima za sportaše u vrhunskim ili amaterskim klubovima. Svoje pripreme, kineziterapije ili dodatne treninge u TTS Sport centru između ostalih odradili su vrhunske tenisačice Dinara Safina, Dominika Cubulkova, Karolina Šprem te tenisač Marcos Baghdatis, zatim poznati nogometaši Sammir, Davor Vugrinec, Dino Škvorc, Josip Brezovec, mlada i perspektivna varaždinska skijašica Iva Mišak i mnogi drugi.

Individualizirani programi počinju razgovorom tijekom kojeg se definira što se želi postići, koji su krajnji ciljevi individualiziranog treninga, obavljaju se ispitivanja i mjerenja te se izrađuje potpuno jedinstven individualizirani program koji se izvodi „jedan na jedan“ u posebnom, adekvatno opremljenom prostoru.

Škola sporta

Dječja škola sporta „Zvrk“ – 5 x NAJ za ZVRK. NAJ-VEĆA – 2000 m2/Više od stotinu polaznika škole po sezoni, NAJ-OPREMLJENIJA – 100 korisnih sportskih rekvizita, NAJ-ZABAVNIJA – Druženja s roditeljima, jahanje, plivanje, ljetovanje, rad kroz igru…NAJ-UČINKOVITIJA – Značajan napredak u svim testiranim sposobnostima, NAJ-JEFTINIJA – Samo 99 kn mjesečno.

Škola sporta jedan je od programa TTS Sport centra namijenjenih najmlađima. Samo prošle godine u Školu sporta bilo je upisano oko 120 polaznika. U Školi sporta radi se po programu verificiranom od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.Uz desetak poznatih sportova kroz koje djeca prolaze u dvorani, Škola sporta ima i poduku iz plivanja i jahanja koja je sastavni dio programa. Škola sporta Zvrk zabavna je jer se provodi uz druženje i sportske igre, ali je upravo zato vrlo učinkovita. Prema svim mjerenjima sposobnosti polaznika, svi su napravili veliki napredak u sezoni vježbanja.

Kako se period od 4. do 8. godine zove „zlatnim dobom motoričkog razvoja“, u Školi sporta Zvrk pomažu da se motorika kod djece maksimalno razvije. Osim velikog napretka u koordinaciji, brzini, agilnosti i drugom, vrijednost Škole sporta Zvrk vidi se i na ostvarivanju navike redovnog vježbanja, usvajanja zdravog načina života te socijalizacije. Skupine su organizirane od 15 do 20 polaznika, prema dobi. Za uključivanje u Školu sporta nije potrebno predznanje i naravno, nema selekcije. 

Rekreacija

U prostoru TTS Sport centra odvijaju se i druge rekreativne aktivnosti kao Amaterska stolnoteniska liga VzPong, Mininogometna liga Varaždin pod Mininogometnim savezom, koja počinje 17. listopada u 19 sati i druge. Zadovoljstvo dosadašnjih korisnika i njihovo ponovno vraćanje u TTS Sport centar najbolja su preporuka za sve buduće i sadašnje korisnike.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati djelatnike centra na 042 490 850 ili na [email protected]

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Na 1. svibnja varaždinski će policajci posebno motriti mopediste i motocikliste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će u srijedu, 1. svibnja, u vremenu od 12 do 20 sati, operativnu akciju „Mopedisti i motociklisti“ s ciljem utvrđivanja prekršaja od strane ove skupine sudionika u prometu te prekršaja drugih sudionika u prometu, kojima se ugrožava sigurnost mopedista i motociklista.

Akcija će se provoditi na cijelom području Varaždinske županije, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih, javila je policija.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ožujak je na varaždinskom području bio iznadprosječno kišan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U većini Hrvatske je tijekom ožujka zabilježeno više oborine u odnosu na prosjek, a u Zadru je ožujak 2024. bio najkišovitiji u povijesti mjerenja na toj postaji. Samo je u istočnim predjelima količina oborine bila manja od prosjeka za ožujak, ukazuju najnoviji podaci DHMZ-a.

Prema raspodjeli percentila u ožujku 2024. godine ožujak je bio ekstremno kišan u Zadru, vrlo kišan u dijelu srednje Dalmacije (Split, Šibenik), središnje Istre (Pazin) i sjeverne Hrvatske (Varaždin i Zagreb).

Kišne prilike prevladale su u gorju (Parg, Zavižan, Gospić) te zapadnim predjelima kontinentalne Hrvatske, a u Slavoniji je bilo sušno.

Normalne količine oborine zabilježene su u središnjem dijelu kontinentalne unutrašnjosti, dijelu sjevernog primorja (Senj, Rijeka) te krajnjem jugu (Dubrovnik).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje