Povežite se s nama

U fokusu

Na Gradskom vijeću Patafta pitao: Zar stvarno nema prikladnijeg prostora za bolesnike od šatora?

Objavljeno:

- dana

U sklopu aktualnog sata varaždinskoga Gradskog vijeća priliku za postavljanjem pitanja iskoristilo je samo tri vijećnika.

Vijećnik Lige za Varaždin Davor Patafta rekao je kako smo svjedoci da je situacija zbog koronavirusa jako teška, a da u Gradu postoji 15 do 20.000 četvornih metara prostora gdje bi se mogli smjestiti zaraženi, uz primjerice korištenje dvorane Centra Tomislav Špoljar koja je najbliže bolnici. – Je li do sada Grad Varaždin ponudio određene objekte kako se ljudi ne bi smještali u šatore? Jer je sve bolje nego smjestiti bolesnike u šatore od 50 četvornih metara koji moraju izlaziti van na poljski WC obaviti nuždu, a o tome pišu i strani mediji i zgražaju se time – ogorčen je bio Patafta.

Odgovorio mu je gradonačelnik kako je teško uspostaviti bilo kakvu komunikaciju sa županom Čačićem ali da su iz Grada jasno poslane poruke, što je i bio naputak Nacionalnog stožera, da sve svi prostori daju na raspolaganje. – U Varaždinu je najveći i najprimjereniji smještaj u Studentskom domu s jednokrevetnim sobama koje svaka ima svoj sanitarni čvor, imaju najviše uvjete za smještaj zaraženih no nikakve povratne informacije nema od županije, nego samo napadi i optužbe prema svima. Mi i dalje pružamo ruku pomoći Županiji i Stožeru– zaključio je Čehok.

– U kojem je stanju projekt Kučanske rampe i kada se očekuju dovršetak obnove sinagoge i koliko će u konačnici stajati? – pitao je SDP-ov vijećnik Bruno Ister, na što mu je gradonačelnik Čehok odgovorio da bi sinagoga trebala biti gotova do 1. travnja, dok su u razgovoru s HŽ-om postavljeni uvjeti su da se kompletna mreža tračnica izmjesti u Supilovu ulicu, no taj će projekt biti prijavnjen za EU fondove, dok će do ožujka druge godine biti gotov projekt za pretvaranje pothodnika u podvožnjak u Miškininoj ulici.

Vijećnik Narodne strane Reformidti Darko Detelj nije bio zadovoljan sazivanjem sjednice Gradskog vijeća s tako važnim temama svega tri dana prije s opsežnim materijalom, na što mu je predsjednik Vijeća Damir Habijan odgovorio da poslovnik nije prekršen, a sjednica je sazvana da se stignu donijeti odluke o nagradama Grada.

https://regionalni.com/nagrade-za-zivotno-djelo-grada-varazdina-ljubomiru-kerekesu-branislavu-kocmanu-i-stjepanu-talanu/

One su i donesene jednoglasno, a bit će svečano uručene dobitnicima na sjednici koja će se održati također online ove subote.

Uz kraću raspravu na Sjednici su prihvaćena izvješća o radu Gradskih trgovačkih društava za 2019. godinu, kao i prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina, te darovanju nekretnine Uršulinskom samostanu.

 

 

 

 

 

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje