Povežite se s nama

Međimurje

Grad Čakovec: besplatna prehrana za učenike iz socijalno ugroženih obitelji

Prehrana učenici škola obrok

Objavljeno:

- dana

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je Odluku o financiranju školskih obroka djeci iz socijalno ugroženih obitelji u svim jedinicama lokalne samouprave koje su svojim projektima zadovoljile uvjete provedenog natječajnog postupka.

To znači da će se odobrenim projektima ukupno dodijeliti 25 milijuna kuna, a među 30-ak projekata koji su zadovoljili uvjete natječaja je i „Prehrana u osnovnim školama Grada Čakovca za šk. god. 2021./2022.“ kojem se dodjeljuje 740.000 kuna.

Tako će I. i III. osnovna škola Čakovec, uz škole u Ivanovcu i Kuršancu kojima je Grad Čakovec također osnivač, osigurati besplatan školski obrok za svu onu djecu iz socijalno ugroženih obitelji koja su u riziku od siromaštva.

Riječ je o projektu koji se na području Grada Čakovca provodi od 2016. godine, a njime će ove školske godine biti obuhvaćeno 734 djece. U III. osnovnoj školi tako je uključeno 62 djece, u Osnovnoj školi Ivanovec 85 djece, u I. osnovnoj školi 187 djece, dok ih je najviše, čak 400 djece, uključeno u Osnovnoj školi Kuršanec, koja je posebna i po tome što u svom sastavu učenika broji čak 80-ak posto djece iz socijalno ugroženih obitelji.

– Broj djece uključene u projekt, prethodno je utvrđen prema zadanim kriterijima, a uz redovit i zdrav obrok za svako dijete, njegovom provedbom se doprinosi i smanjenju socijalne isključivosti djece iz socijalno osjetljivih skupina, omogućeno je aktivno i zdravo odrastanje sve djece u osnovnoškolskom obrazovanju te je senzibilizirana lokalna zajednica o potrebama djece koja su u riziku od siromaštva. Važno je i napomenuti da se provedbene aktivnosti odvijaju bez diskriminacije, uz poštivanje anonimnosti potrebite djece – ističu iz Grada Čakovca.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje