Povežite se s nama

Život i društvo

Prijavljen projekt dogradnje i rekonstrukcije ludbreškog vrtića Radost

Objavljeno:

- dana

Dječji vrtić Radost prijavio prijavio je projekt „Rekonstrukcija i dogradnja Dječjeg vrtića „Radost“ Ludbreg“ na Mjeru 7 koja se odnosi na temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014-2020, priopćili su iz Grada Ludbrega.

Cilj projekta je rekonstrukcija i dogradnja postojećeg objekta dječjeg vrtića Radost Ludbreg u svrhu unaprjeđenja prostornih i drugih materijalnih uvjeta za podizanje kvalitete odgoja i obrazovanja. Ulaganjem će se unaprijediti kvaliteta socijalnih usluga i pridonijeti zadovoljavanju razvojnih potreba djece kako bi se postigao daljnji razvoj i unaprjeđenje odgojno-obrazovnog procesa i djelatnosti dječjeg vrtića Radost Ludbreg prema svim pedagoškim standardima.

Realizacijom projekta nadogradit će se zgrada vrtića u vidu polivalentne dvorane sa sanitarnim čvorom i spojnim hodnikom. Uz navedeno, izvršit će se rekonstrukcija postojećeg dijela vrtića, zamjena podnih obloga i izrada spuštenog stropa, bojanje, uređenje kuhinjskog bloka, premještanje nadstrešnice, zamjena postojeće rasvjete za efikasniju LED rasvjetu. Ukupan broj djece u dobi od 3-6/7 godina koji će po završetku projekta biti uključen u sportski program je 162.

Očekivani rezultat projekta bit će nadograđen, rekonstruiran i opremljen objekt dječjeg vrtića ukupne površine od 1.960,47 m2 bruto površine. Predviđeno trajanje provedbe projekta je 22 mjeseci. Prva 4 mjeseca provodit će se postupak javne nabave i pripremi radovi, dok će se građevinski i drugi radovi implementirati sveukupno 12 mjeseci. Ostale aktivnosti koje će se provodit odnose se na uređenje interijera, opremanje te na informiranje i obavještavanje javnosti.

Ukupna vrijednost projekta je 6.504.267,50 kuna, gdje sredstva davatelja bespovratnih sredstava iznose 5.203.414,00 kuna, a ostatak sredstva od 1.300.853,50 kuna osigurat će korisnik Dječji vrtić Radost-Ludbreg.

Život i društvo

Primalje Županijske bolnice Čakovec dale odgovore na sva pitanja u vezi poroda i babinja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Županijska bolnica Čakovec/Facebook

Na Međunarodni dan primalja, 5. svibnja, se u Županijskoj bolnici Čakovec već tradicionalno održavaju Dani otvorenih vrata u Službi za ginekologiju, porodništvo i neonatologiju.

Buduće roditelje provelo se kroz Odjele kako bi iz prve ruke mogli saznati odgovore na sva pitanja u vezi poroda i babinja.

Pozdravnu riječ održao je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović, dr. med., pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Valerija Korent, mag. med. techn. te glavna primalja Karmen Cecarko, mag. obs. koja je zajedno sa svojim kolegicama provela sve prisutne kroz prostore Odjela, ali i održala kratku edukaciju te odgovarala na pitanja koja su zainteresirani postavljali. Također, svim prisutnima podijeljeni su informativni letci i prigodni pokloni.

Cilj Međunarodnog dana primalja podizanje svijesti o ulozi primalje u zajednici, ključnoj ulozi prilikom rađanja djeteta, skrbi za majku i novorođenče. Zadatak primalja je biti uz ženu i olakšati joj trenutke u kojima je najosjetljivija, bodriti ju i dati joj savjete u daljnjoj brizi oko djeteta, a da u toj zahtjevnoj zadaći uspijevaju, svjedoče tisuće majki koje nikada ne zaboravljaju ime i lice primalja koje su bile uz njih.Primalje poštuju život i učinkovito doprinose unapređenju kvalitete i humanizaciji zdravstvene zaštite. Cijeli svoj radni vijek primalje posvećuju pomaganju ženama u njihovim najtežim, najizazovnijim, a istovremeno i najsretnijim trenucima u njihovom životu i životu njihovih obitelji.

To se vidjelo iz priloženog jer je odaziv bio velik te se ŽB Čakovec ovim putem zahvaljuje svim prisutnima što su došli i zajedno s primaljama proslavili njihov dan.

Nastavite čitati

Život i društvo

Očistite bicikle i podmažite lance jer u subotu se u Sračincu održava biciklijada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Biciklijada općine Sračinec
Foto: Ilustracija

Općina Sračinec, Osnovna škola Sračinec i Ženska inicijativa HNS-a Podružnice Sračinec organiziraju biciklijadu povodom Dana obitelji za sve mještane općine Sračinec i ostale zainteresirane.

Djeca obavezno moraju biti u pratnji roditelja.

Biciklijada će se održati u subotu, 11. svibnja, s početkom u 10 sati kod Doma kulture Sračinec.

Završetak je planiran kod kućica na rijeci Dravi uz besplatno osvježenje, hranu i prigodno druženje.

– Očistite bicikle i podmažite lance, jer u subotu vas čeka vožnja! Pridružite nam se! – poziv je organizatora.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje