Povežite se s nama

U fokusu

Stričak o „neviđenom slučaju“ u Zavodu: na bolovanju je 29 mjeseci, a potpisuje joj ga – snaha?

Objavljeno:

- dana

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine, vijećnike je zanimao rad Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije na čijem je čelu ravnatelj Marin Bosilj.

Vijećnika Josipa Krtanjeka zanima problematika rada Zavoda, kao i vijećnika Luku Zrinskog.

– ZJZ Varaždinske županije ne vode kako spada i upravljanje se vrši na protuzakonit način. Kako je moguće da ravnatelj ne izvršava sudske presude, je li moguće da i dalje uživa potporu vlasti? Razbacujemo se novcem županije. Podržavate li ovakav način vođenja ZJZ-a? – zanima Zrinskog, na što mu je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak odgovorio:

– Svi problemi Zavoda sežu još u 2013. godinu, a tada je ravnatelj Zavoda bio tko? Jagić. A on je politički pripadnik SDP-a. Prozivati aktualnog ravnatelja, odnosno mene zašto ga nisam smijenio… Zbog čega da ga smijenim? Koju to presudu on ima? Koja je to presuda donesena protiv aktualnog ravnatelja i što u toj presudi piše? Znači, aktualni ravnatelj Zavoda sa svojim timom jako dobro vodi Zavod, sve od 2013. do danas je ispravio. U ovim vremenima borbe s COVID-om, Zavod je sve odlično organizirao, građani ne čekaju po tjedan dana na nalaze iz Zagreba, sve se rješava u jednome danu. Gdje je ta presuda i što piše? Ako netko zna, neka mi dostavi – naveo je Stričak.

Nadalje, smatra da ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo dobro radi svoj posao.

– U Zavodu je zaposleno 113 osoba, surađuju s 1200 pravnih subjekata, preko 500.000 osoba koristi njihove usluge. To je preko 500.000 kontakata na godišnjoj razini. Uz to, aktualni ravnatelj ima spor samo Alemom Ježić. To je radni spor, ima pravo tražiti svoja prava, a i ravnatelj je dužan zaštititi ustanovu. Inzistiram da se tamo sve ispita i istraži, kako je moguće da je gospođa 29 mjeseci na bolovanju? Neviđen slučaj. Čim je vraćena na posao, odmah je zdrava. Ako raspolažem informacijom da njezina snaha piše bolovanje, tada je sve jasno. Kako je to moguće? Ne samo od Bosilja, od svih inzistiram da maksimalno provode naloge sudova – objasnio je Stričak.

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje