Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Posjetitelji pohrlili na Antunovo u Novom Marofu, nedjelja rezervirana za Gazde

Objavljeno:

- dana

Ovogodišnje izdanje „Antunova v Marofu, obilježavanje Dana Grada Novog Marofa i blagdana sv. Antuna Padovanskog, nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, ponovo je privuklo velik broj građana i posjetitelja.

Program je službeno počeo 31. svibnja, a u sredini smo centralnog četverodnevnog dijela. Uz svečani dio u petak, otvorenje šetnice Miljenka Banića i svečanu sjednicu Gradskog vijeća, svoj su dio imali i članovi ŠRD-a Novi Marof te malonogometaši.

Voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Novog Marofa Renata Horvatić zadovoljna je kako se manifestacija odvijala u protekla dva dana.

– Imali smo prepun prostor kod Kulturnog centra s promocijom pastrve iz Belskog dola u organizaciji Športskog ribolovnog društva, uz pomoć udruge Pinta i Ribogojilišta Belski dol. U dječjem kutku imali smo odličnu radionicu s velikim interesom djece. Počeo je i turnir u malom nogometu, a u Staroj školi bio je koncert JamIT. Naravno, centralni dio je bio izvrstan nastup Vanne, kojeg je vrijedilo vidjeti i čuti – rekla je Horvatić.

Brojna događanja nastavljena su u subotu. U Novom Marofu je održana i javnozdravstvena akcija s ciljem prevencije raka debelog crijeva u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije i ILCO društva Varaždin.

– Počelo je se veselom dječjom biciklijadom u Zagorskoj ulici. ŠRD Strmec je promovirao nordijsko hodanje, a likovnjaci su imali zanimljivo druženje pod nazivom „Kist i vino“. Sljubljivanje umjetnosti konzumacije vina i slikanja je pun pogodak ove godine. I u subotu nije nedostajalo gastronomske ponude u organizaciji LD Vepar, Pinte i obrtnika. Novost je bilo drive in kino za klince u dječjem kutku. A veliko finale bilo je uz grupu Vatra – dodala je Horvatič.

Nedjeljno prijepodne donosi natjecanje u gađanju glinenih golubova u organizaciji LD Grebengrad, predstavljanje Nemirnih uMirovljenika, ali i oldtimer vozila. Poslijepodne je rezervirano za folklorni festival te međunarodni festival poezije, a večer za koncert Gazda.

Dodajmo da će u ponedjeljak, na sam blagdan sv. Antuna Padovanskog, 13. lipnja, od 18.15 sati biti blagoslov djece, a potom procesija uoči svečane svete mise u 19 sati.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač pozvao je sugrađane i goste da sudjeluju u nastavku programa.

– Veseli nas ovakav odaziv. I naših udruga koje se predstavljaju svojim aktivnostima i sudjeluju u manifestaciji, ali i građana i gostiju iz drugih dijelova Varaždinske i susjednih županija. Program je bogat, za svakog ima ponešto i siguran sam da će svi koji posjete Novi Marof ovih dana otići zadovoljni – kazao je Jenkač.

Nakon ponedjeljka, Antunovo V Marofu s brojnim programima nastavlja se od 15. do 25. lipnja.

Život i društvo

Dolazeći tjedan bit će uglavnom sunčan, malo kiše s utorka na srijedu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sjever Hrvatske očekuje uglavnom sunčani tjedan, pokazuje sedmodnevna prognoza DHMZ-a.

Ponedjeljak, 6. svibnja, bit će uglavnom sunčan, a dnevna temperatura ide do 23 °C.

Utorak će biti uglavnom oblačan, a u večernjim satima trebalo bi pasti nešto kiše. Kiša se očekuje i tijekom srijede ujutro, a potom se očekuje razvedravanje. Tijekom ova dva dana temperatura neće prelaziti 20 °C.

Sve do nedjelje, 12. svibnja, najviše će nas pratiti sunce. Danju temperatura neće prelaziti 21 °C.

Nastavite čitati

Život i društvo

Siggy je svjetska prvakinja, a ona i njezin vlasnik Danijel Novak dolaze iz Preloga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek primio je u Gradskoj vijećnici svjetskog prvaka – ženku engleskog buldoga Jack&Jim I’m Siggy i njezinog vlasnika Danijela Novaka iz Preloga.

Ovim se naslovom ponosni vlasnik i dugogodišnji uzgajivač pasa Danijel Novak okitio na najvećem svjetskom kinološkom događanju održanom proteklog tjedna u Hrvatskoj. Jack&Jim I’m Siggy, koja je stara pet mjeseci, je proglašena najboljim ženskim štenetom u pasmini buldoga. Veliko je to priznanje i za uzgajivača Danijela Novaka i njegovu uzgajivačnicu Jack&Jim, koje pokazuje veliku kvalitetu uzgoja i rada, u koji je uloženo mnogo ljubavi i truda.

U Zagrebu je, na prostoru Zagrebačkog velesajma, krajem mjeseca travnja održano ovogodišnje najveće svjetsko kinološko događanje – World Dog Show 2024. Zagreb je tako od 24. do 28. travnja postao svjetsko središte ljubitelja i vlasnika omiljenih četveronožnih ljubimaca iz cijeloga svijeta, a izložba je ugostila više od 23.000 pasa i izlagača.

Posjetitelji su mogli vidjeti više od 300 različitih pasmina, koje su pokazali izlagači iz više od 70 zemalja svijeta, od kojih su najbrojnije bile zlatni retriever, welsh corgi pembroke, njemački patuljasti špic pomeranac, labrador retriever, rodezijski ridžbek, vipet, sibirski haski, engleski bulldog, engleski koker španijel, graničarski koli, bigl i škotski ovčar duge dlake.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje