Povežite se s nama

Međimurje

Knjiga dr. Mihajla Kovačića iz ŽB Čakovec objavljena na stručnom kongresu najvišeg ranga

Objavljeno:

- dana

Voditelj Odjela intervencijske kardiologije dr. Mihajlo Kovačić autor je stručne medicinske knjige „CTO Toolbox“.

Drugo izdanje knjige prezentirano je i objavljeno na MLCTO Academy course, najvećem kongresu na svijetu za liječenje kroničnih totalnih okluzija (CTO) na srčanim krvnim žilama, održanom od 30. lipnja do 2. srpnja 2022. godine u Nici u Francuskoj.

Dr. Kovačić pozvan je kao aktivni sudionik na znanstveni odbor kojeg čine najveći stručnjaci ovog područja medicine iz svih regija svijeta, uz organizirani transport i podjelu 200 tiskanih primjeraka knjiga sudionicima.

Knjiga će uskoro biti besplatno dostupna u PDF izdanju na internetskim stranicama MLCTO akademije i europskog CTO kluba svim intervencijskim kardiolozima koji se bave ovim najkompleksnijim intervencijama.

– Županijska bolnica Čakovec iznimno se ponosi, s obzirom na to da se radi o jedinstvenom uspjehu iz naše regije. Do sada u našem okruženju nije bilo objave takve vrste stručne literature na najvišem nivou, a ne sumnjamo da je to tek prva u nizu uspješnih publikacija našeg dr. Mihajla Kovačića – rekli su iz čakovečke Bolnice.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje