Povežite se s nama

Međimurje

U izjednačenom susretu bolji domaći odbojkaši

Objavljeno:

- dana

ODBOJKA

U NGC Aton održana je utakmica 14. kola Superlige između domaćina OKM Centrometala i OK Siska.

Centrometal je osvojio dva važna boda pobijedivši 3:2 (21:25, 26:24, 21:25, 25:18, 15:9). Utakmica je bila vrlo neizvjesna i trajala je gotovo dva sata.
Od samog početka susreta rezultat je bio izjednačen. Na prvom tehničkom odmoru Centrometal ima prednost 12:11, ali nakon rezultata 16:14 gosti preuzimaju inicijativu i dolaze na 16:17. Odvojio se Sisak na 20:17, ali u završnicu se ulazi izjednačeno, 21:21. Na kraju su igrači Siska spretniji i sretniji te dobivaju set 21:25.

U drugom setu ponavlja se situacija iz prvog. Na tehničkom odmoru 10:12 u prednosti je Sisak, ali igrao se bod za bod. Centrometal okreće rezultat na 18:15, a završnica drugog seta ponovno je neizvjesna. Nakon 24:24 Bogdanović prolazi s blok-autom u napadu, dok Palinkaš servisom donosi pobjedonosni bod za 26:24.
U treći set bolje ulazi Sisak te dolazi u vodstvo 12:6. Centrometal je koncentriraniji i okreće rezultat u svoju korist, ali na kraju Sisak uzima treći set koji završava rezultatom 21:25. Gosti dolaze u vodstvo u četvrtom setu s 2:3, no domaći preokreću rezultat na 6:3. Centrometal, s glasnom podrškom s tribina, osvaja set rezultatom 25:18 i izjednačava na 2:2 u setovima.

U peti set bolje je ušao domaćin i s lakoćom dolazi do pobjede od 15:9, za konačnih 3:2. Time je Centrometal prvi dio Lige završio na petome, a Sisak na šestome mjestu. Ono što je bitnije da u drugu fazu Centrometal prenosi 14 bodova, Sisak 13 bodova, Šibenik 9 bodova, a Karlovac nula bodova. Sada će te četiri momčadi odigrati još dvokružno šest kola u tzv. Ligi za ostanak, pa slijedi doigravanje. U borbu za naslov prvaka će peti i šesti, dok sedmi i osmi druge sezone sele iz Superlige u Prvu ligu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje