Povežite se s nama

Međimurje

Odgovor iz „San Martina“ na Vujovićeve uvrede: mi smo destinacija s prestižnim priznanjima, a ne “nekakva vukoj…na”

Objavljeno:

- dana

Rezultatski podbačaj na Europskom prvenstvu u rukometu, koje se održava u Hrvatskoj, nije najbolje sjeo reprezentaciji Slovenije. Najviše nervoze pokazuje slovenski izbornik Veselin Vujović. Prvo se svađao sa sucima, potom je htio stati na gol i braniti sedmerac protiv Njemačka, a sada je pogrdnim riječima opisao što misli o svojim domaćinima.

U drugom krugu natjecanja Slovenija nastupa u Varaždinu, dok su igrači smješteni u Termama u Svetom Martinu na Muri. Vujović je prigovor imao upravo na lokaciju na kojoj su osim Slovenije, smještene i druge reprezentacije iz varaždinske skupine.

– Prvi put na velikom natjecanju imam tri dana pauze. Iskreno, ne znam što ćemo raditi u onoj vukoj…ni, kako se zove, San Martin, gdje nemaš ništa, ni vuka, ni ćuka – rekao je izbornik Vujović

Nije dugo trebalo čekati na odgovor iz „San Martina“. Dražen Crnčec, načelnik Općine Sveti Martin na Muri i njegov zamjenik Martin Srša, zamjenik izborniku Slovenije su poslali otvoreno pismo u kojem ga pozivaju da se ispriča za rečene izjave.

 

“Poštovani gospodine Veseline Vujoviću!

Izuzetno Vas cijenim kao vrsnog sportaša-rukometaša, kao izvrsnog trenera i izbornika susjedne nam reprezentacije Slovenije i divim se svim vašim sportskim uspjesima koje ste postigli u Vašoj dugačkoj sportskoj karijeri. Upravo zbog toga začudilo me, a i sve mještane naše male općine Sv. Martin na Muri, što ste nas etiketirali pogrdnim nazivom.

Svjestan sam da ste u svojem životu posjetili mnoge destinacije i vidjeli bijelog svijeta, no ipak mislim da unatoč tome nismo zavrijedili da naš krajolik na kojega smo itekako ponosni nazivate ovakvim pogrdnim imenom.

Općina i svi mještani naše općine, a pogotovo djelatnici hotela, u kojem ste smješteni s Vašom ali i s drugim rukometnim reprezentacijama (Njemačka, Danska, Češka, Španjolska, Mađarska, Makedonija) dočekali su vas raširenih ruku s ponosom i spremnošću da Vam ugode u svemu kako bi Vam boravak bio što ugodniji.

Možda niste znali da je upravo općina Sv. Martin na Muri dobitnica nekoliko domaćih, europskih pa i svjetskih priznanja kao destinacija izvrsnosti koju su prepoznali turistički stručnjaci i koji su na temelju nekoliko kriterija, a u koje spadaju i očuvanost prirodne i kulturne baštine , kvaliteta življenja i dr. upravo ovu destinaciju koju vi nazivate –vukoj…na- dodijelili najprestižnija priznanja.

Općina Sv. Martin na Muri graniči sa Republikom Slovenijom uz rijeku Muru koja je dio zaštićenog krajolika i spada u regionalni park Mura-Drava. Dobri odnosi s našim preko murskim susjedima nikada nisu došli u pitanje, čak štoviše i u najtežim trenucima trudili smo se održati ih dobrima. Stanovnici i s jedne i s druge strane granice žive u istom okruženju i spadaju u isti krajolik i po razvijenosti nisu mnogo napredniji od nas, pa Vas onda pitam, poštovani gospodine Vujoviću, da li onda i mještani koji uplaćuju u državni proračun iz kojeg se preko rukometnog saveza Slovenije i vi plaćate, također žive u vukoj…ni?

Niste li onda tom izjavom uvrijedili ne samo nas nego i njih?

Možda Vam nije poznato, gospodine Vujoviću, da u našu općinu dolaze trenirati hrvatski ali i strani nogometni prvo ligaši pa i naša nacionalna nogometna reprezentacija i nikad se nitko nije žalio u tolikoj mjeri da bi nas nazvao takvim pogrdnim imenom, čak štoviše bili su itekako zadovoljni i ponovno se vraćali. Žao mi je što tako mislite o našoj sredini tim više što to mišljenje dolazi od tako visoko pozicionirane osobe cijenjene slovenske rukometne reprezentacije i od takvog rukometnog stručnjaka kao što ste Vi.

Možda ste to izgovorili brzopleto i ne razmišljajući što ste u prvi mah rekli, ali ako tako i mislite o našoj sredini mislim da to baš nije bilo mudro od Vas. Nikada mi ne bi palo na pamet komentirati Vaš rad jer ste vrsni stručnjak u svome poslu, ali mislim da ne biste ni Vi trebali komentirati i etiketirati takvim imenom sredinu koja Vas je dočekala s otvorenim srcem i raširenih ruku.

Poštovani gospodine Vujoviću znate onu izreku: nije važno što kaže, nego tko kaže. Obzirom da Vi baš niste bilo tko i da niste baš bilo što rekli, osjetio sam da kao mještanin ove sredine ali i kao zamjenik općinskog načelnika zaštitim ponos naših mještana koji itekako cijene sredinu u kojoj žive. Najmanje što očekujem je da se ispričate i time pokažete da Vam je žao na takvoj izjavi.

Uz dužno poštovanje i srdačan pozdrav”, stoji u otvorenom pismu.

U međuvremenu je stigla i Vujovićeva isprika.

– Nikoga nisam želio uvrijediti, to je bila samo šala i ništa više od toga. Ne bi mi palo na pamet nešto takvo, tim više što sam u Hrvatskoj dočekan kao kod kuće. Rekao sam „vukoj…na” bez namjere da nekog uvrijedim, a najmanje ljude koji se silno trude da nam boravak u Hrvatskoj učine dobrim. Doista se ispričavam svima – rekao je Vujović.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje