Povežite se s nama

Međimurje

Mališani iz „Stonoge“ razmišljaju zeleno – od reciklirane tetrapak ambalaže izrađuju igračke

Objavljeno:

- dana

U Dječjem vrtiću „Stonoga“ iz Novog Sela Rok živi se – zeleno! Naime, djeca, njihovi roditelji i odgojiteljice, kao i brojni mještani neumorno tijekom godine prikupljaju i pravilno zbrinjavaju otpad te tako pomažu planetu Zemlji da lakše diše.

– Uključeni smo u niz različitih akcija, prikupljanja starog papira i sudjelovanja u akciji Unimera „Papir nije smeće“, a aktivno provodimo i projekt „Eko škole“ Udruge „Lijepa naša“ te radovima naših mališana sudjelujemo u nagradnom natječaju „Eko-paketa Hrvatska“. Također prikupljamo i plastičnu ambalažu te plastične čepove te tako pomažemo potrebitima u kupnji skupih lijekova – kažu iz DV „Stonoga“.

Aktivnostima vezanima uz „Eko-paket Hrvatska“ djeca, odgojitelji i roditelji uče pravilno odlagati tetrapak ambalažu te izrađivati igračke i druge uporabne predmete. Ponosni su što su njihovi radovi na nagradnim natječajima postigli visoke rezultate, a s jednim, prikazom ugrožene biljne vrste kockavica, osvojili su prvo mjesto na nagradnom natječaju.

Dugogodišnja suradnja sa Udrugom oboljelih od leukemije i limfoma rezultirala je i visokim 3. mjestom na njihovom natječaju u sklopu projekta „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“, a nagradu je djeci uručio Emil Vibović, predsjednik Udruge.

Raznovrsnim eko aktivnostima mališani iz „Stonoge“ s odgojiteljicama Jagodom Srša, Smiljanom Nedeljko, Majom Kozjak-Hladki i Sašom Sanjković opravdali su status Eko škole te s ponosom na njihovom vrtiću vijori Zelena zastava.

Djeca iz “Stonoge” 24. ožujka sa svojim odgojiteljicama obilježavaju i “Sat za planet Zemlju”.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje