Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Uz veselje, ali i ambiciozne planove održane skupštine Udruge žena i DVD-a Veliki Bukovec

Objavljeno:

- dana

– Raditi za dobrobit svog mjesta, žrtvovati svoje vrijeme, ali i novac je nešto što treba cijeniti i poštivati – rekao je župan Anđelko Stričak na skupštini Udruge žena Veliki Bukovec te skupštini DVD-a Veliki Bukovec održane ove subote.

Pritom je dodao da je upravo iz tog razloga Varaždinska županija prošle godine u proračunu povećala iznos sredstava za rad udruga u odnosu na godine ranije, za neke stavke i do 250 posto.

– To su možda skromna sredstva, ali su poticaj i način da vam kažemo da cijenimo sve što radite – rekao je župan Stričak i dodao da je ovogodišnji natječaj za rad udruga otvoren do 23. veljače te pozvao udruge da se jave.

Upravo zahvaljujući tim sredstvima, kao i pomoći Hrvatskih voda i Općine Veliki Bukovec, prošle godine na inicijativu Udruge žena Veliki Bukovec na čelu s predsjednicom Sanjom Jantolek započeo je projekt uređenja kupališta, mjesta koje je godinama bilo zapušteno, a sada dobiva novu vizuru. Projekt će se nastaviti i ove godine, planovi su ambiciozni, a mještani bi osim kupališta, tamo trebali dobiti i nove sadržaje, od igrališta, do šetnice.

Župan Stričak osvrnuo se i na događaj koji će mještani Velikog Bukovca i okolnih naselja sigurno dugo pamtiti, a to je tuča koja je 2022. godine uništila usjeve, staklenike, plastenike, kuće, gospodarske zgrade.

– Zadnje dvije godine kad govorimo o Općini Veliki Bukovec ostat će mi u sjećanju tri stvari, a to su dogradnja škole, što je sigurno jedan od značajnijih projekata, to što sada imate svoj grb i zastavu, ali i razorna tuča koja je ovaj kraj pogodila pretprošle godine. Kad me načelnik nazvao taj dan i rekao mi što se dogodilo, odmah sam došao ovamo – podsjetio je župan i naglasio da je odšteta isplaćena prošle godine.

Načelnik Velikog Bukovca Franjo Vrbanić također je naglasio dobru suradnju sa Županijom, pozdravio sve okupljene i istaknuo važnost djelovanja udruga na području Općine.

Zahvalio je Udruzi žena i članovima DVD-a Veliki Bukovec na čelu s predsjednikom Markom Požgajem na doprinosu i pomoći u organizaciji svih manifestacija tijekom godine te naglasio kako je ponosan na zajedništvo i međusobnu suradnju među članovima i članicama udruga i društava.

Uz župana Stričaka i načelnika Vrbanića okupljene su pozdravili i Stjepan Kovaček, član Zapovjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije i Mirjana Jerbić, ravnateljica Crvenog križa Ludbreg.

Skupštini su prisustvovali i Dražen Ipša, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Veliki Bukovec, predsjednica općinskog vijeća Općine Veliki Bukovec Jasenka Zdelar, predsjednica i tajnica Udruge žena Sanja Jantolek i Amalija Šašek, općinski vijećnici, članovi prijateljskih udruga koje djeluju na području Općine Veliki Bukovec i okolnih općina, te brojni mještani. Spomenimo i da su uručene zahvalnice i priznanja zaslužnim članovima DVD-a, kao i najmlađim vatrogascima, te zahvalnice dobrovoljnim darivateljima krvi s područja Općine.

FOTO: Emina Topolnjak

Život i društvo

U Čakovcu održane 6. Sportske igre studenata Sjeverozapadne Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U novoj balon dvorani na prostorima Učiteljskog fakulteta u Čakovcu u srijedu su, 8. svibnja, održane 6. Sportske igre studenata Sjeverozapadne Hrvatske.

Fizičku, ali i mentalnu snagu na test su stavili studenti iz Križevaca, Bjelovara, Varaždina i Čakovca, a sudjelovale su ekipe Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, Učiteljskog fakulteta Zagreb, Veleučilišta u Bjelovaru, Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina te Veleučilišta u Križevcima.

Riječ je o događaju koji predstavlja uzbudljivu priliku za povezivanje akademskih zajednica kroz sportska natjecanja i rekreativne aktivnosti, a program se sastojao od natjecanja u muškoj, ženskoj i mješovitoj kategoriji u šest različitih sportova – mali nogomet, odbojka, košarka 3×3, badminton, stolni tenis i pikado.

– Iznimno mi je drago što smo ponovo uspjeli dovesti sport u Čakovec, na Međimursko veleučilište. Hvala svim mojim kolegama koje su sudjelovali u ovom projektu zahvaljujući kojem je omogućeno da studenti MEV-a imaju gdje održavati nastavu tjelesnog odgoja, a posebno hvala upravo našim studentima koji su pomogli u postavljanju balon dvorane. Nije sve samo učenje i polaganje ispita – studentski život su i ovakva događanja na kojima se uvijek lijepo družimo, mladi se zabavljaju i što je najvažnije, fizički su aktivni. Znamo koliko su sport i rekreacija važni za zdravlje, stoga mi je iznimno drago što smo organizirali ove sportske igre, a još mi je draže kada vidim koliko mladi u tome uživaju i trude se dati sve od sebe da budu što bolji – rekao je dekan MEV-a  doc. dr. sc. Igor Klopotan.

Prodekanica Blaženka Filipan-Žignić istaknula je da joj je zadovoljstvo što je upravo studentskim sportskim igrama neslužbeno otvorena balon dvorana.

– Dugo smo čekali tu dvoranu i vi ste prvi s ovom manifestacijom u njoj. Velika je stvar što su ne samo Međimursko veleučilište, nego i grad Čakovec dobili novo mjesto za vježbanje i sport i što se proširuje ponuda cijele naše lokalne zajednice. Ovakve manifestacije koje se odvijaju izvan Zagreba su prilika da promoviramo ne samo sport, nego i naše ustanove, ne bi li možda privukli i druge studente da vide kako je lijepo studirati na ovim lokacijama, u našem Međimurju – kazala je prodekanica Filipan-Žignić.

Na otvorenju sportskih igara studenata bio je i župan Međimurske županije Matija Posavec.

– Ovdje se danas ispisuje povijest. Balon dvorana još nije službeno otvorena, bit će za koji dan, ali slike i nastup, sportski susreti studenata će zapravo biti prezentacija dvorane. Želim vam puno druženja, puno sportske sreće i uspjeha i puno motivacije i energije na vašim veleučilištima i sveučilištima. Sretno i neka pobijedi najbolji – poručio je župan Posavec.

Vrijedi spomenuti i kako su tijekom natjecanja za sve prisutne bili organizirani besplatna hrana i piće, kao i dodatan zabavni program.

Nastavite čitati

Život i društvo

Nemojte se prestrašiti ako u petak čujete eksplozije u centru Varaždina, bit će zatvorene i neke ceste kod Kapucinskog trga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 10. svibnja, s početkom u 10 sati, na Kapucinskom trgu u Varaždinu, u partnerstvu sa Policijskom upravom varaždinskom, održat će vježba pod nazivom Zajedno 2024. koju organizira Sveučilište Sjever povodom međunarodnog Dana sestrinstva zajedno sa svim žurnim službama Varaždinske županije.

Istog dana, 10. svibnja, u vremenu od 9.30 do 10.30 sati, zbog izvođenja pokazne vježbe žurnih službi Varaždinske županije, pod nazivom Zajedno 2024., biti će zatvorena dionica ceste na Kapucinskom trgu u Varaždinu, od semaforiziranog raskrižja s Ulicom Zrinskih i Frankopana do ulaza u garažu na Kapucinskom trgu. Za vrijeme privremenog zatvaranja navedenog dijela ceste, promet će se odvijati obilaznim pravcima te policija moli sudionike u prometu da u navedeno vrijeme poštuju privremenu signalizaciju.

Tom prilikom će policijski službenici prezentirati vježbu „Sprječavanje i uhićenje počinitelja kaznenog djela razbojništva“, kroz koju će imati priliku pokazati zajednički rad i koordinaciju svih žurnih službi.

Također u vremenu od 9 do 12 sati, na Kapucinskom trgu u Varaždinu, Policijska uprava varaždinska organizirat će Dan otvorenih vrata na kojem će se prezentirati tehničko-taktički zbor kroz rodove policije i to: interventnu, protueksplozijsku, prometnu policiju, vodiča službenog psa te prikaz kriminalističke tehnike.

Posjetitelji će imati priliku razgledati opremu i tehniku koju policijski službenici koriste u svakodnevnom radu, a također s obzirom da je raspisan natječaj Ministarstva unutarnjih poslova za upis za zanimanje policajac/policajka u 2024. godini, za sve zainteresirane, biti će postavljen poligon za provjeru tjelesnih i motoričkih sposobnosti, kako bi isti mogli provjeriti razinu nekih svojih motoričkih sposobnosti koje su potrebne za upis u policijsku školu.

– Dođite, probajte poligon i povećajte svoju šansu za upis u Policijsku školu! Budi zakon! Postani policajac/policajka. Tijekom provedbe vježbe žurnih službi Varaždinske županije očekuje se kratkotrajna pojačana buka (simulacija eksplozije i pucnjave, zvuk sirene, dimni efekti) pa unaprijed obavještavamo građane kako nema razloga za zabrinutost te molimo za strpljenje i razumijevanje – istaknuli su iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje