Povežite se s nama

Zabava & Stil

Maja Čretni iz Lepoglave i Dina Hopek iz Varaždina u polufinalu izbora Najljepša Mama Hrvatske

Foto: eVaraždin

Objavljeno:

- dana

Održana je prva polufinalna večer izbora Najljepša Mama Hrvatske.

Na regionalnom izboru u Varaždinu 8. ožujka u hotel Varaždin stručni žiri odabrao je mame koje će u Šibeniku pokušati osvojiti jednu od tri krune – Najljepša Mama Hrvatske, Najljepša Mama Dijamant i Najljepša Mama Platinum.

Članovi žirija bili su Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika; Maja Vukina Bogović, akademska slikarica i prva NMH; Bruno Hranić, načelnik Općine Vidovec, Maja Vincek, nositeljica lente NMH Simpatičnost 2018., Boris Kos, Kos transporti, Željko Prstec, slikar i Daliborka Hrupek, vlasnica frizersko-kozmetičkog salona “Daliborka”.

Drugi dio finalistica žiri će izabrati 10. ožujka na Ugljanu, a potom slijedi finale koje je na rasporedu 4. svibnja u Šibeniku.

Finalistice regionalnog izbora u Varaždinu:

KATEGORIJA 23 DO 39 GODINA:

Daisy Osmičević, 34-godišnja je majka šestogodišnjeg Leona i dolazi iz Vinkovaca. Zaposlena je kao novinarka na lokalnoj televiziji, voditeljica je plesne skupine s kojom nastupa diljem Hrvatske kao koreograf i kao izvođač. Uzgaja eko voće i povrće, voli putovati s obitelji i odlikuje je ljubav prema životinjama. Daisy financijski pomaže dječaku iz Ruande, omogućujući mu nadu za bolju budućnost uz najbolje obrazovanje. Kaže kako svaka mama zaslužuje priznanje i divljenje za svoju nevjerojatnu snagu, predanost i ljubav koju pruža obitelji.

Željkica Šamec ima 35 godina i dolazi iz Gradeca. Majka je petero djece u dobi od 5 do 15 godina, a trenutno radi kao zaštitarka. Prijavila se da doživi novo iskustvo te da upozna nove ljude, stvori nova prijateljstva i zabavi se. Želja joj je otputovati izvan Hrvatske jer dosad nigdje nije putovala. Kako kaže, djetinjstvo joj nije bilo lagano i zato djeci želi priuštiti baš sve što ona nije imala. Izrađuje prigodne dekoracije za bitne prigode poput vjenčanja i krštenja, a u jesen na svom štandu uživa peći kestene.

Maja Čretni majka je četvero djece i dolazi iz Lepoglave. Vlasnica je obrta za dizajnerske djelatnosti “Mamina kreativna svaštaonica”. Maja vodi i pričaonicu u gradskog knjižnici, uz razne dobrovoljne akcije. Pozitivnog je duha, svestrana i kreativna, a trenutno završava edukaciju za web dizajnera. Snagu za sve crpi iz citata Maye Angelou “Uspjeh je voljeti sebe, ono što radite i način na koji to radite”.

Maja Čretni

Dina Hopek, ima 38 godina, četvero djece i Varaždinka je koja već 10 godina živi u Konjščini. Po struci je veterinarka i radi u farmaceutskoj kompaniji kao medicinski suradnik. Voli zdrav i aktivan život, a svoj način života nastoji prenijeti i na djecu. Prijavila se na ovaj izbor jer smatra da se svaka mama ima pravo opustiti i na tren zasjati pred reflektorima. U duši je perfekcionist i vjeruje da, kad stvarno nešto želiš i daješ svu sebe, ništa nije nemoguće. A kako kaže, kad su djeca u pitanju, nebo je granica! I ona su njena najveć akreativna inspiracija.

Dina Hopek

Vahdela Vlahović ima 36 godina, dolazi iz Zagreba i majka je jednog sina. Dentalna je asistentica, trenutno u pripremi polaganja državnog ispita.Vahdela kaže da su se neki njezini snovi ostvarili, neki nikad neće, a za neke još uvijek ima vremena. Najveći san za nju je pak, ljubav, a voljela bi biti uspješna u poslu kojim se bavi i možda jednog dana biti sama svoja šefica. Voli pjesmu, ples i kazalište.

Valentina Ivković, ima 33 godine, rođena je u Koprivnici, a živi u Zagrebu. Majka je jedne djevojčice, po stuci je prodavač, a iako se trenutno brine za dijete s poteškoćama u razvoju, planira otvoriti vlastiti obrt za čišćenje i dekoraciju. Njen najveći je posjetiti Kubu. Pjeva u zboru i pleše salsu, a na izbor se prijavila kako bi stekla nova prijateljstva i nova iskustva.

KATEGORIJA DIJAMANT:

Mihaela Gregec, ima 46 godina, dolazi iz Siska i ima kćer. Po zanimanju je administrator, a radi kao voditeljica jedne poznate trgovine odjećom. Voljela bi posjetiti što više zemalja i upoznati razne kulture, a želja joj je naučiti engleski jezik i otvoriti frizerski salon. No, najveća želja svakako je postati baka. Na natjecanje se prijavila na nagovor šogorice.

Marina Canjek, ima 44 godine, majka je jednog sina i dolazi iz zagreba. Vlasnica je obrta za proizvodnju slastica “Torte i kolači Marina”. Želja joj je napisati knjigu, jer kaže kako je život izazov, a za snove nikad nije kasno.

KATEGORIJA PLATINUM:

Viktorija – Vikica Šalić iz Zagreba, ima 66 godina, a majka je sina i kćeri. Viktorija je roditelj – njegovatelj svome sinu.

Snovi svake majkesu da svu svoju ljubav daje djeci, a njezina najveća želja je da je još dugo vremena služi zdravlje kako bi se mogla skrbiti o svom sinu s poteškoćama. Na izbor se prijavila kako bi podigla svijest javnosti o djeci s poteškoćama i njihovom prihvaćanju u društvo.

Zabava & Stil

Glazbeni doživljaji subotnjeg prijepodneva vraćaju se na varaždinske balkone

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Glazbena subota, već dobro poznat i prihvaćen program kojim Turistička zajednica grada Varaždina oživljava staru gradsku jezgru vraća se ove subote, 11. svibnja, još atraktivniji.

U prvom hrvatskom UNESCO-vom gradu glazbe, subotama u prijepodnevnim satima sve do 30. rujna, Varaždince i njihove goste gotovo na svakom koraku pratit će opuštajući zvuci i melodije.

Dok šećete varaždinskim ulicama i trgovima ili ispijate kavu na za to omiljenim lokacijama, moći ćete uživati u glazbi s balkona (Županijska palača od 10.30 i palača Sermage od 11 sati), a poseban doživljaj na Korzu stvorit će glazba iz glazbene kamperice (od 10 i od 19.30). Novu sezonu otvaraju Peharda&Györek na balkonu Županijske palače te Matavulj&Resnik na balkonu palače Sermage, dok će Trio Coda u jutarnjem i Duo Maximus u večernjem terminu biti zaduženi za glazbeni ugođaj na Korzu.

Poznata djela klasične glazbe i popularne glazbene teme iz filmova koje možda na prvu ne povezujete sa sakralnim prostorom, u izvedbi Višeslava Jaklina na grandioznim orguljama, odzvanjat će akustičnom varaždinskom katedralom, subotama od 18. svibnja od 11.30 sati.

Uz sve to, na Trgu tradicijskih obrta čiji korisnici prezentiraju pomalo zaboravljene vještine i čuvaju dugu tradiciju varaždinskog obrtništva, subotama od 10 sati, bit će organizirani gostujući programi i radionice tradicijske kulture poput licitarstva, čipkarstva i izrade tradicijskog nakita. U subotu, 11. svibnja, na rasporedu je radionica izrade tradicijskih igračaka „Od krpice do lutkice“ u organizaciji Centra tradicijske kulture čiji će se članovi pobrinuti i za glazbeno-scenski program, te prezentacija licitarstva koju će realizirati Licitarstvo Slavica.

Svi ovi sadržaji potiču razvoj lokalne glazbene scene, promoviraju kulturnu baštinu i obogaćuju turističku ponudu destinacije.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Baby Lasagna plasirao se u finale Eurosonga!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Završilo je prvo polufinale ovogodišnjeg Eurosonga, na kojem Hrvatsku predstavlja Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna.

U prvom polufinalu se za prolazak u finale borilo 15 izvođača, od kojih 10 ide dalje. Osim njih su nastupale i tri države iz skupine ‘Velikih 5’ – Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka i domaćin natjecanja Švedska. Baby Lasagna je sa svojom pjesmom ‘Rim Tim Tagi Dim’ nastupao sedmi po redu te je prošao u finale.

Osim Baby Lasagne u finale su prošli: Srbija, Portugal, Slovenija, Ukrajina, Litva, Finska, Cipar, Hrvatska, Irska i Luksemburg. Drugo polufinale je na rasporedu 9. svibnja, a finale u subotu, 11. svibnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje