Povežite se s nama

Život i društvo

Državni inspektorat objavio: U ovim autima uočeni su problemi, javite se trgovcu

Objavljeno:

- dana

Državni inspektorat ovog je tjedna objavio je nekoliko obavijesti o tome da su u nekim vozilima uočene određene poteškoće i nedostatci te bi se vlasnici trebali javiti trgovcima kod kojih su kupili svoja vozila.

Osobna vozila / kombi Eos, Golf, Golf Plus, Golf Cabrio, Sharan, Passat CC, Passat, Polo, Fox, Vivo Classic, Crafter

Kada se zračni jastuk vozača aktivira, kvar u generatoru plina zračnog jastuka može dovesti do nekontroliranog napuhavanja i oslobađanja metalnih fragmenata, što može uzrokovati ozljede putnika, piše N1.

Motocikli CBR600RA/RR, CBR1000RA/RR/S1/S2, GL1800/BD/B/DA

Zbog promjene metode izrade impelera pumpe goriva, gustoća impelera je smanjena. Preveliko skupljanje tijkom procesa sušenja je razlog što se impeler iskrivljuje, pa dolazi do pucanja površinskog sloja.

Osobna vozila Honda ZR-V

Naslon za glavu na prednjem desnom sjedalu može biti deformiran i savijen prema naprijed, te ukoliko dođe do sudara neće adekvatno zaštititi putnike.

Život i društvo

U Lepoglavi proslava Dana OS RH uz tribine, vojnički grah, tamburaše…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Lepoglavi će se i ove godine obilježiti Dan oružanih snaga Republike Hrvatske i Hrvatske kopnene vojske te Dan otvorenih vrata Udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava.

Program će se održati u nedjelju, 19. svibnja, a počet će u 8 sati u Župnoj crkvi misom zadušnicom za poginule, zatočene, nestale i umrle branitelje.

Kod Spomen obilježja u Parku hrvatskih branitelja u 9 sati bit će položeni vijenci i upaljene svijeće za poginule branitelje s područja grada Lepoglave,  nakon čega će sudionici u koloni krenuti Ulicom hrvatskih pavlina prema gradskom parku kod Doma kulture, uz pratnju Limene glazbe Lepoglava.


Svečanost otvorenja održat će se u gradskom parku s početkom u 10 sati, a 15 minuta kasnije počet će tribina pod nazivom „Varaždinski kraj u Domovinskom ratu”.

U 11 će sati u gradskom parku početi druženje sudionika i posjetitelja uz vojnički grah i tamburašku glazbu.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Varaždinski sejem privukao velike i male znatiželjnike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Ulica Augusta Šenoe nakratko je postala pozornica za još jedan zanimljiv događaj.  Naime, u subotuje bila ispunjena štandovima proizvođača domaćih proizvoda na 15. Varaždinskom sejmu – sajmu zdrave hrane i domaćih proizvoda.

Posjetitelji su imali priliku degustirati i nabaviti raznovrsne proizvode od domaćih proizvođača. Ljubitelji gastronomije mogli su pak uživati u izboru vrhunskih vina, aromatičnih likera, kvalitetnih craft piva i ginova, kao i u mnogim drugim gastronomskim iznenađenjima.

U zabavnom dijelu programa nastupili su KUD Hrvatskih željeznica, Dječje folklorno društvo Sončece i Tamburaški sastav Sedef, a Gradska tržnica misli i na najmlađe pa je za mališane organizirana likovno kreativna radionica…

Kakva je bila atmosfera pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje