Povežite se s nama

Međimurje

FOTO MURID-ova „Sretna priča jednog medvjedića“ i u obliku slikovnice!

Objavljeno:

- dana

Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (MURID) organizirala je 19. rujna u multimedijalnoj dvorani Knjižnice „Nikola Zrinski“ Čakovec predstavljanje slikovnice „Sretna priča jednog medvjedića“.

Riječ je o istoimenoj akciji za Festival medvjedića koju je MURID ove i prošle godine organizirao za vrijeme trajanja Porcijunkulova, a ujedno je proglašena i Najakcijom Grada Čakovca za 2019. godinu. Autor teksta slikovnice je čakovečki glumac i glazbenik sa zagrebačkom adresom Igor Baksa, dok je autorica ilustracija studentica Ivana Geček iz Varaždina. – Priča o slikovnici nije počela sa slikovnicom, već udomljavanjem medvjedića. Igor nam je lani na otvaranju Festivala na Porcijunkulovu podario svoj tekst i tada smo pomislili da bi cijela priča mogla biti lijepa kad bi bila ilustrirana. Na taj način bismo odgojiteljima u predškolskim ustanovama, gdje su se i najviše prikupljali medvjedići prošle i ove godine, ali i roditeljima olakšali način na koji da kod djece razvijaju odgojnu vrijednost darovanja, pomaganja, reciklaže i brige o igračkama koje nemaju više svoju svrhu – objasnila je izvršna direktorica Udruge MURID Silvija Pucko. Ujedno je otkrila da Igor Baksa na temelju slikovnice već polako priprema istoimenu dječju predstavu, a sretni su i zbog toga što su primili poziv da MURID-ov medvjedić Ranko obilazi vrtiće i djeci ispriča svoju priču. – Friška je vijest i ta da nam je prije koji dan prošao novi europski projekt čime postajemo Centar stabilne podrške za cijelu regiju i susjedne tri županije, što znači da ćemo naš model širiti u regije u kojima socijalne usluge nisu razvijene. Riječ je o Bjelovarsko-bilogorskoj, Virovitičko-podravskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji – otkriva Silvija Pucko. Predstavljanju slikovnice prisustvovao je i David Vugrinec, pročelnik Upravnog odjela za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću Grada Čakovca, koji je istaknuo da je Grad podržao tiskanje ove slikovnice koje za sada nema u slobodnoj prodaji, već će se distribuirati po dječjim vrtićima kao svojevrsna zahvala za njihovo uključivanje u prikupljanje plišanih igračaka za akciju „Sretna priča jednog medvjedića“. Uz simboličnu naknadu, slikovnica se također može nabaviti i u Udruzi MURID.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje