Povežite se s nama

Život i društvo

Odvjetničko društvo HZB: brže i efikasnije riješite svoje sporove, a vrijeme i novac usmjerite u poslovanje

Objavljeno:

- dana

Upravljanje sukobima i sporovima je preduvjet uspješnosti poslovanja, no uz preopterećenost sudova velikim brojem sporova – upravljanje sporovima se znatno otežava.

Poduzetnici moraju pronaći drugi način rješavanja sporova kako izvan društva, tako i unutar njega. Mogućnost mirenja kao izvansudskog načina rješavanja sukoba i sporova učinit će svako poslovanje i svaki poslovni spor upravljivim i predvidljivim. Mirenje, odnosno medijacija, dobrovoljan je i povjerljiv postupak posredovanja i potpomognutog pregovaranja između stranaka u sporu pod vodstvom i uz pomoć treće osobe – izmiritelja, s ciljem postizanja nagodbe u njihovom najboljem interesu.

Odvjetničko društvo Horvat & Zebec & Bajsić Bogović, u suradnji s Hrvatskom udrugom za mirenje i Gradom Varaždinom, u četvrtak, 26. rujna, organizira konferenciju za poduzetnike – „Brže i efikasnije do rješenja sporova“.

– Pozivamo sve zainteresirane za razvoj vlastitih medijacijskih kompetencija, ali i općenito informiranje o samim postupcima i potencijalnim rezultatima medijacije i mirenja, da nam se pridruže na konferenciji. Registracija počinje u 13:30 sati u Palači Herzer, Franjevački trg 10, Varaždin. Konferencija je besplatna za sve sudionike, ali je prijava za sudjelovanje obvezna i možete ju obaviti na internet stranici odvjetničkog društva – poručuje svim poduzetnicima Kristina Bajsić Bogović, odvjetnica i izmiriteljica, te jedna od organizatora i predavača na ovoj konferenciji.

– Želite li imati kontrolu nad svojim poslovanjem, troškovima i rizicima? Želite li pri tome očuvati odnos s drugom strankom? Morate biti svjesni činjenice da će vaš problem nestati tek kada mu pristupite na drugačiji način od onoga koji vas je doveo do njega. Glavna svrha poduzetnika mora biti poslovanje, a ne sporenje. Stoga, pridružite nam se u Varaždinu kako bi na simulacijama suđenja i medijacije, koje će voditi odvjetnici i izmiritelji s dugogodišnjim iskustvom u pravosuđu, naučili primjenjivati principe medijacije u rješavanju svakodnevnih sukoba i sporova – a pri tome uštedjeli vrijeme i novac za svoje poslovanje – zaključila je Kristina Bajsić Bogović.

 

Život i društvo

Primalje Županijske bolnice Čakovec dale odgovore na sva pitanja u vezi poroda i babinja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Županijska bolnica Čakovec/Facebook

Na Međunarodni dan primalja, 5. svibnja, se u Županijskoj bolnici Čakovec već tradicionalno održavaju Dani otvorenih vrata u Službi za ginekologiju, porodništvo i neonatologiju.

Buduće roditelje provelo se kroz Odjele kako bi iz prve ruke mogli saznati odgovore na sva pitanja u vezi poroda i babinja.

Pozdravnu riječ održao je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović, dr. med., pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Valerija Korent, mag. med. techn. te glavna primalja Karmen Cecarko, mag. obs. koja je zajedno sa svojim kolegicama provela sve prisutne kroz prostore Odjela, ali i održala kratku edukaciju te odgovarala na pitanja koja su zainteresirani postavljali. Također, svim prisutnima podijeljeni su informativni letci i prigodni pokloni.

Cilj Međunarodnog dana primalja podizanje svijesti o ulozi primalje u zajednici, ključnoj ulozi prilikom rađanja djeteta, skrbi za majku i novorođenče. Zadatak primalja je biti uz ženu i olakšati joj trenutke u kojima je najosjetljivija, bodriti ju i dati joj savjete u daljnjoj brizi oko djeteta, a da u toj zahtjevnoj zadaći uspijevaju, svjedoče tisuće majki koje nikada ne zaboravljaju ime i lice primalja koje su bile uz njih.Primalje poštuju život i učinkovito doprinose unapređenju kvalitete i humanizaciji zdravstvene zaštite. Cijeli svoj radni vijek primalje posvećuju pomaganju ženama u njihovim najtežim, najizazovnijim, a istovremeno i najsretnijim trenucima u njihovom životu i životu njihovih obitelji.

To se vidjelo iz priloženog jer je odaziv bio velik te se ŽB Čakovec ovim putem zahvaljuje svim prisutnima što su došli i zajedno s primaljama proslavili njihov dan.

Nastavite čitati

Život i društvo

Očistite bicikle i podmažite lance jer u subotu se u Sračincu održava biciklijada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Biciklijada općine Sračinec
Foto: Ilustracija

Općina Sračinec, Osnovna škola Sračinec i Ženska inicijativa HNS-a Podružnice Sračinec organiziraju biciklijadu povodom Dana obitelji za sve mještane općine Sračinec i ostale zainteresirane.

Djeca obavezno moraju biti u pratnji roditelja.

Biciklijada će se održati u subotu, 11. svibnja, s početkom u 10 sati kod Doma kulture Sračinec.

Završetak je planiran kod kućica na rijeci Dravi uz besplatno osvježenje, hranu i prigodno druženje.

– Očistite bicikle i podmažite lance, jer u subotu vas čeka vožnja! Pridružite nam se! – poziv je organizatora.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje