Povežite se s nama

U fokusu

Na proslavi 60. obljetnice Bolnice u Varaždinskim Toplicama potvrđeno: Spinalni centar do kraja 2019.

Objavljeno:

- dana

PROSLAVA VELIKOG JUBILEJA

– S novom ekipom u Varaždinskoj županiji uspjeli smo izboriti da projekt Spinalnog centra ide dalje i očekujemo ga do kraja 2019. godine.

Time će hrvatska medicina napraviti iskorak više – rekao je Damir Mihalić, ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Varaždinskim Toplicama, koja je u subotu svečano proslavila 60. godišnjicu rada.  

Dali doprinos razvoju rehabilitacijske medicine

Početkom 1957. godine otvoren je bolnički odjel za rehabilitaciju traumatiziranih s oko 50 kreveta, a danas se o gotovo tisuću pacijenata dnevno brine 670 djelatnika Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, koja to ime nosi od 1993. godine.

– Mi smo jedna od najvećih rehabilitacijskih ustanova u Hrvatskoj. Uz liječnike tu je i 105 medicinskih sestara i 140 fizioterapeuta. Naši stručnjaci sudjeluju na svim relevantnim skupovima u Hrvatskoj i inozemstvu – rekao je Mihalić.

Na skupu u Varaždinskim Toplicama bio je i predsjednik Hrvatskog društva za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu prof. dr. sc. Tonko Vlak.

– Bolnica u Varaždinskim Toplicama dala je nemjerljiv doprinos nastanku hrvatske rehabilitacijske medicine – istaknuo je Vlak.

– Želim da budete perjanica u rehabilitaciji, ne samo u Hrvatskoj nego i u EU – istaknula je gradonačelnica Ratković

Toplička gradonačelnica Dragica Ratković čestitala je obljetnicu bivšim i sadašnjim djelatnicima bolnice.

– Za dvije godine okupit ćemo se na još većoj svečanosti jer imamo ljude, kapacitete i znanje, sve što treba jedna bolnica u Varaždinskim Toplicama. Želim da budete perjanica u rehabilitaciji, ne samo u Hrvatskoj nego i u Europskoj uniji – poručila je. Zamjenik varaždinskog župana Robert Vugrin je istaknuo kako bolnica i Varaždinske Toplice imaju velike mogućnosti za daljnji razvoj.

– Ljepota prirode, pristupačnost ljekovite vode, blizina Zagreba, prometna povezanost, tradicija lječilišta, ljudi koji su kroz predani rad dali sebe, posebno za vrijeme Domovinskog rata, da ljudima pomognu. To sve daje okvir u kojem bi se Toplice i lječilišni turizam trebali razvijati. Jedan od koraka je izgradnja Spinalnog centra. Projekti već dugo postoje, ali sada smo pokrenuli završni proces, osigurali 108 milijuna kuna i krenulo se u izradu glavnog projekta. U sljedeće dvije godine dobit ćemo Spinalni centar i Varaždinske Toplice pozicionirati na nacionalnoj razini – rekao je Vugrin.

Na svečanosti se govorilo o 60 godina bolničkog odjela Specijalne bolnice, o balneologiji, znanosti koja se bavi istraživanjem ljekovitih mineralnih voda, te o Specijalnoj bolnici danas i sutra. Na kraju svečanosti obilježavanja 60. godišnjice bolničkog odjela u Varaždinskim Toplicama gosti su obišli novouređene odjele Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju.

Izvor:
Foto: Varaždinske Toplice

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje