Povežite se s nama

Život i društvo

Na relaciji Ludbreg – Čakovec i iščekivanju proglašenja najboljih

Objavljeno:

- dana

52. REVIJA HRVATSKOG FILMSKOG STVARALAŠTVA DJECE

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece ušla je u svoj treći festivalski dan.

Učenici i mentori u petak su proputovali relaciju od Varaždina do Ludbrega te od Ludbrega do Čakovca. U Ludbregu su, nakon razgledavanja grada i podjele poklon paketa dobrodošlice, pogledali četvrtu revijsku projekciju nakon koje su krenuli put Čakovca.

Radionice, projekcije, a sutra proglašenje najboljih

Ondje ih danas, nakon dvije jutarnje projekcije, očekuje popodnevni radionički program te razgovori priređivača Revije s voditeljima filmskih družina, a za kraj dana i posljednja, sedma revijska projekcija.
Nedjelja, posljednji revijski dan, počet će napeto i neizvjesno. Naime, sutra će u 10 sati u Centru za kulturu Čakovec, u sklopu svečanog zatvaranja festivala, biti proglašeni i najbolji filmski uratci.
Stručni ocjenjivački sud ima nezahvalan zadatak odabrati najbolje od 92 filma, odnosno 48 animiranih, 17 igranih i 15 dokumentarnih filmova, osam TV reportaža te četiri filma u otvorenoj kategoriji. Ove godine ocjenjivački sud čine hrvatski renomirani filmski djelatnici.

O najboljim filmovima odlučivat će renomirani filmski djelatnici.

Simon Bogojević Narath je akademski slikar, a unazad 20 godina radio je na brojnim umjetničkim i komercijalnim projektima kao redatelj, scenograf, animator ili grafički dizajner te je autor nekoliko kratkih nagrađivanih filmova. Čejen Černić je filmska redateljica koja je nakon Akademije asistirala na mnogim dugometražnim filmovima te snimila svoje kratke igrane i dokumentarne filmove, a trenutno priprema prvi dugometražni film. Maja Flego, pedagoginja, novinarka i savjetnica pravobraniteljice za djecu, članica je ocjenjivačkog suda Revije od 1999. godine. Autorica je zbirke priča za djecu, a član je žirija i na nekoliko drugih festivala. Boris Poljak, direktor fotografije koji se bavi filmom gotovo 40 godina, višestruko je nagrađivan za svoj snimateljski rad. Slaven Zečević, filmski montažer koji je pisao filmske eseje i kritike te piše stručne i znanstvene tekstove. Kao montažer radio je na filmovima najpoznatijih hrvatskih redatelja. 
Osim Stručnog ocjenjivačkog suda, najbolje radove nagradit će i Međunarodni ocjenjivački sud djece, prvi put oformljen ove godine, kojeg čini 22 djece iz Hrvatske, Italije, Mađarske, Slovenije, Srbije i Turske.
52. izdanje Revije održava se u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, varaždinskog Filmsko-kreativnog studija Vanima, Škole animiranog filma Čakovec te Osnovne škole Martijanec.
 

Programski raspored
Subota, 27. rujna

09:00 – peta revijska projekcija i razgovor s autorima (Centar za kulturu, Čakovec)
10:30 – šesta revijska projekcija i razgovor s autorima (Centar za kulturu, Čakovec)
14:00 do 18.00 – radionički program (Centar za kulturu, Čakovec)
14:00 do 15:00 – razgovor priređivača Revije s voditeljima filmskih/ videodružina(Centar za kulturu, Čakovec)
18:00 – sedma revijska projekcija i razgovor s autorima (Centar za kulturu, Čakovec)
Nedjelja, 28. rujna
10:00 – dodjela nagrada i svečano zatvaranje Revije (Centar za kulturu, Čakovec)
11:00 – razgovor autora s članovima Ocjenjivačkog suda(Centar za kulturu, Čakovec)

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Na hitnoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća prihvaćene ponude za zakup zemljišta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina koja je sazvana po hitnom postupku.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića razlog hitnosti je da bi poljoprivrednici koji su dali ponude za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Varaždina mogli na vrijeme krenuti u ovogodišnju sjetvu.

Na sjednici je prisustvovalo 16 vijećnika koji su na kraju većinom glasova izglasali odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta. Donošenje odluke na Gradskom vijeću je preduvjet za sklapanje ugovora o zakupu i uvođenja zakupaca u posjed.

Javnim natječajem bilo je obuhvaćeno 16 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 15 godina i 40 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 5 godina.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sve nedjelje, praznici i blagdani do kraja 2024. u Ludbregu proglašeni javnim manifestacijama i sajamskim danima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Ludbreg donio je Zaključak da će sve nedjelje do kraja godine, kao i blagdani  te praznici biti takozvani sajamski dani.

-U svrhu promidžbeno-turističkih aktivnosti i povećanja obujma turističke ponude Grad Ludbreg i Turistička zajednica područja Centar svijeta provode različite aktivnosti na proširenju kulturno-turističke ponude. Tako se sve nedjelje  u razdoblju od 1. svibnja 2024. do 31. prosinca 2024. godine proglašavaju danima javnih manifestacija i sajamskim danima na području Grada Ludbrega – objavili su u Gradu Ludbregu.

Pojedine aktivnosti i programi odvijat će se i u dane praznika ili neradnih dana te se, pored nedjelja, u toku godine danima javnih manifestacija i sajamskim danima proglašavaju ovi dani: 30. 05. 2024. – Dan državnosti i Tijelovo – četvrtak, 22. 06. 2024. – Dan antifašističke borbe – subota, 5. 08. 2024. – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja-ponedjeljak, 15. 08. 2024. – Velika Gospa – četvrtak, 1. 11. 2024. – Dan svih svetih – petak, 18. 11. 2024. – Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje – ponedjeljak i 26. 12. 2024. – Sveti Stjepan – četvrtak.

-Prigodna prodaja na kioscima, štandovima i slično, kao sastavni dio javnih i sajamskih manifestacija  može započeti najranije u 6:00 sati i završiti  najkasnije do 22:00 sata, a u dane manifestacije „Ludbreška Sveta Nedjelja“ može započeti najranije u 6:00 sati i završiti najkasnije do 24:00 sati – kažu u Gradu Ludbregu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje