Povežite se s nama

Međimurje

Klinci slave uz MINIMI

Objavljeno:

- dana

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA

Više od 600 varaždinskih mališana iz čak 13 gradskih i privatnih vrtića proslavit će Svjetski dan kazališta za djecu i mlade uz predstavu MINIMI koja će biti prikazana u petak, 20. ožujka u dva termina, ali i u dodatna dva termina nekoliko dana ranije 17. ožujka.

Riječ je o suvremenoj interaktivnoj plesnoj predstavi za djecu autora Sanje i Tilla Frühwald koja će djeci otvoriti svijet slobode i pokazati stvarnost iz perspektiva koje odrasli izgube i zaborave odrastajući. Predstava otvara maštu kroz lakoću i brzinu prelaska iz realnog u nadrealno i u igru, a nastala je u koprodukcijiumjetničkog kolektiva VRUM, Prostora Plus iz Rijeke i zagrebačkog DK Dubrava. Predstavu izvodi uigrani glumačko-plesni ansambl sastavljen od Petara Cvirna, Ane Mrak, Arijane Pospišil. Nakon predstava, u subotu 21. ožujka održat će se i radionica za više od 50 varaždinskih odgajatelja i pedagoga na temu kreativne neverbalne komunikacije i evaluacije izvedbenih umjetnosti koji će voditi Sanja Tropp Frühwald, Larisa Navojec, Till Frühwald i Petar Cvirn. Navečer, u kinu Galerija u 20 sati bit će prikazan dokumentarni film “Ples s Marijom” o 90-godišnjoj argentinskoj instruktorici plesa koji je prošle godine nagrađen na Venecijanskom filmskom festivalu. Prije projekcije gledateljima će biti predstavljen novi projekt Vruma za mladu publiku “The killer in me is the killer in you, my love”, autorskog dvojca Frühwald. Varaždinska premijera predstave bit će na 7. Danima suvremenog plesa u lipnju.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje