Povodom 20. godišnjice od osnutka Župe svetoga Antuna Padovanskoga, pod motom „Gradimo živu crkvu“ na čakovečkome Jugu, na Nedjelju Dobroga Pastira blagoslovljen je pil blaženog Alojzija Stepinca.

Pil je smješten uz dječje igralište i ulice Dragutina Tadijanovića te E. i G. Legensteina, a blagoslovio ga je mons. Juraj Batelja, postulator kauze za proglašenje blaženog Alojzija Stepinca svetim. Jedan od ciljeva ove proslave je širenja pobožnosti prema svecu kardinalu Stepincu, objavila je Varaždinska biskupija.

Vjetrovito i kišovito vrijeme spriječilo je slavljenje svete mise na otvorenom, stoga je nakon blagoslova pila sveta misa slavljena u crkvi svetoga Antuna Padovanskoga. U nadahnutoj propovijedi mons. Juraj Batelja pobliže je osvijetlio lik blaženika čijem se moćnom zagovoru utječu mnogi štovatelji i čekaju njegovo proglašenje svetim.

Na kraju misnoga slavlja fra Tomislav Božiček, župnik, zahvalio je svojim župljanima koji su sudjelovali u pripremama misnoga slavlja i blagoslova pila te svim materijalnim darovateljima pila. Nataša Kralj, članica Župnog ekonomskog vijeća, također je zahvalila mons. Batelji i predala mali znak pažnje, a to je kip svetog Antuna Padovanskog, rad akademskog kipara Josipa Poljana.

Komentari

Komentara