Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Svečano u Sv. Martinu na Muri: zahvalnice Matiji Trstenjaku, mažoretkinjama, OPG-u Hažić i DVD-ovima

FOTO: Matej Ščavničar

Objavljeno:

- dana

Povodom Dana Općine i blagdana svetog Martina, zaštitnika svetomartinske Župe i Općine, u Termama Sveti Martin održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Sveti Martin na Muri.

Okupljene je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Općine Sveti Martin na Muri Ivica Kutnjak, dok je načelnik Općine Martin Srša istaknuo ostvarene investicije i projekte u ovoj godini te se osvrnuo na planove za budućnost. Pri kraju su radovi druge faze izgradnje Doma kulture, obnovljena je skela na rijeci Muri, odrađeno je 85% radova na izgradnji kanalizacije u općinskim naseljima…

Nastavit će se s uređenjem naselja nakon izgradnje kanalizacije, projektima izgradnje biciklističko-pješačkih staza uz županijsku cestu, u planu su širenje sportskih terena i društveni dom u Gornjem Koncovčaku. Čestitke mještanima povodom Dana Općine uputili su zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina.

Povodom Dana Općine dodijeljene su zahvalnice Matiji Trstenjaku za iznimne sportske uspjehe u biciklizmu, Svetomartinskim mažoretkinjama za iznimne rezultate postignute u 2021. godini na Državnom natjecanju u mažoret plesu, OPG-u Tatjana Hažić za izniman doprinos razvoju poljoprivrede, uzgoju voća te razvoju seoskog turizma Općine Sveti Martin na Muri te DVD-u Sveti Martin na Muri i DVD- u Lapšina za nesebičan doprinos u pomaganju sprječavanja širenja zaraze COVID-19, kao i u zaštiti stanovništva u kriznim situacijama.

Plaketa Općine uručena je prečasnom Ivanu Hercegu za 20 godina djelovanja u Župi svetog Martina biskupa te za osobit doprinos na području vjerskog, socijalnog i društvenog djelovanja, kao i očuvanje i obnovu sakralne kulturne baštine na području Općine Sveti Martin na Muri.

Međimurje

Sveti Martin na Muri: Ministarstvo darovalo nekretninu Općini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine izašlo je ususret Općini Sveti Martin na Muri i njihovom zahtjevu o darivanju katastarske čestice na kojoj se nalazi igralište Nogometnog kluba Polet.

Riječ je o prostoru površine 12.300 kvadratnih metara koji se koristi za razne sportsko-rekreacijske aktivnosti. Tržišna vrijednost nekretnine iznosi 39.100 kuna, a trošak procjene u iznosu od 3000 kuna pokrila je Općina Sveti Martin na Muri.

– Zahvaljujemo se resornom ministru Darku Horvatu i njegovim suradnicima u Ministarstvu na prepoznavanju potreba Općine za zemljištem na kojem će se razvijati sportsko-rekreacijski sadržaji, kao i na pruženoj pomoći oko realizacije ideje – poručio je načelnik Martin Srša.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Dekanovec nastavlja financirati školsku prehranu za sve učenike Područne škole

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Dekanovec će i tijekom 2022. godine u potpunosti financirati trošak školske prehrane za sve učenike u Područnoj školi Florijana Andrašeca. Općina se u projekt financiranja školske prehrane uključila još 2018. godine, a ove je godine u općinskom proračunu za ovu namjenu osiguran iznos od 30.000 kuna.

– Ovo je samo jedan od načina na koji pomažemo roditeljima u rasterećenju troškova školske prehrane. Općina Dekanovec već dugi niz godina provodi različite projekte, programe i druge aktivnost koji su usmjereni prema svim mještanima, od najmlađih pa do onih najstarijih, a sve s ciljem da im se u što je moguće većoj mjeri podigne životni standard – poručuju iz Općine Dekanovec.

Sporazum o financiranju školske prehrane učenika Područne škole Florijana Andrašeca potpisali su općinski načelnik Ivan Hajdarović i ravnateljica Osnovne škole Domašinec Martina Kivač.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje