Povežite se s nama

Život i društvo

Habijan i Stričak saslušali koji problemi muče njihove kolege iz Gornjeg i Donjeg Kućana

Gornji Kućan HDZ

Objavljeno:

- dana

U ponedjeljak, 18. ožujka, u prostorijama Mjesnog odbora Gornji Kućan održan je sastanak s članstvom Hrvatske demokratske zajednice kojem su, uz predsjednika varaždinske Gradske organizacije HDZ-a, Damira Habijana, nazočili članovi temeljnih ogranaka stranke iz Gornjeg i Donjeg Kućana, Kućan Marofa i Zbelave.

– U razgovoru sa stranačkim kolegama doznao sam koji su najvažniji problemi na njihovom području, ali i čuo određene prijedloge i inicijative. Tako smo, između ostalog, razgovarali o uređenju nogostupa na potezu Zbelava-Trnovec uz županijsku cestu – istaknuo je Habijan.

Jedna od tema bio je i problem koji žitelje Gornjeg Kućana muči već dulje vrijeme, a vezan je uz trafostanicu.

– Bio je problem izmještanja, odnosno pronalaska lokacije za izgradnju nove trafostanice. To je, prema riječima Zvonka Rožmarića iz HEP-a, sad riješeno i očekujemo da će se do kraja godine ta situacija riješiti u cijelosti – rekao je Habijan te dodao da je jedno od pitanja bilo vezano uz postavljanje nove rasvjete u Gornjem Kućanu, odnosno osvjetljavanja Ulice sv. Nikole.

Kad je riječ o Kućan Marofu, razgovaralo se o postavljanju novog asfaltnog sloja u Radničkoj ulici te o zamjeni drvenih stupova za rasvjetu u Varaždinskoj ulici.

Jedan od prijedloga koji su se mogli čuti na sastanku je postavljanje uspornika u Varaždinskoj ulici u Donjem Kućanu.

– Mještani traže postavljanje uspornika nasuprot osnovne škole i dječjeg vrtića, a obećao sam im da ću s tim u vezi kontaktirati nadležni odjel u Gradu Varaždinu. Naravno, svoju suglasnost prije toga mora dati MUP, odnosno PU varaždinska – istaknuo je Habijan.

Život i društvo

‘Život na vagi’ preselio se u Međimurje: ‘Probudim se svako jutro i pomislim da sam u raju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nova sezona ‘Života na vagi’, osim snažne volje i ustrajnosti novih 16 kandidata, opet će pokazati ljepote jednog kraja Lijepe Naše. Još jednom ekipa je smještena u mjestu bogate kulture, povijesti i mnoštva prirodnih ljepota, ovaj put Međimurju!

Na krajnjem sjeveru Hrvatske snimanje je u punom jeku, a treneri Mirna Čužić i Edo Mehmedović te kandidati već su se naviknuli na novu svakodnevicu, javlja RTL.

Njihov novi dom nalazi se u neposrednoj blizini Toplica Sveti Martin koje nude wellness i bazene, kilometarske pješačke staze, sportske terene, a okruženi su prekrasnom prirodom…

-Kad sam vidjela gdje ćemo biti smješteni, poželjela sam da me netko uštipne jer sam mislila da sanjam. Oduševile su me kućice koje su u skladu s prirodom. Volim drvo i takvo uređenje interijera daje mi osjećaj topline i doma. Ali i cijeli okoliš je predivan; stari mlin, potočić posred kampa i gusto zelenilo koje ga okružuje idealno su okruženje koje treba i nama, a posebno kandidatima nakon napornih treninga. No svugdje gdje je lijepa priroda, vidim samo raj za dušu – rekla je Mirna.

Nastavite čitati

Život i društvo

Svi su pozvani na „6. španciranje po Varaždin Bregu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine Gornji Kneginec, pod pokroviteljstvom Općine, Udruga vinogradara i voćara Varaždinbreg organizira „6. španciranje po Varaždin Bregu“.

Početak programa i okupljanje sudionika je u subotu, 22. lipnja, u 16:30 sati u parku ispred Osnovne škole Kneginec Gornji.

Ruta šetnje je 5 kilometara uz tri postaje za osvježenje i druženje.

Kotizacija je 10 eura, a uključuje majicu s otisnutim logom Općine, udruge i nazivom programa, čašu, etui te gulaš i piće uz živu glazbu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje