Povežite se s nama

U fokusu

Habuš javno priznao: Nismo uspjeli izlobirati za Jasnu

Objavljeno:

- dana

SLUČAJ HNK: Kako gradska vlast ukida natječaj jer im nije po volji

Gradonačelnik Goran Habuš na prošloj sjednici Gradskog vijeća u četvratk naveo je i da zamjera Vesni Kosec-Torjanac što ga nije posjetila prije natječaja, kao što je to učinila Jasna Jakovljević.

– Ovdje se radi o lobiranju. Vesna Kosec-Torjanac je izlobirala tri glasa Kazališnog vijeća, a mi nismo uspjeli izlobirati naša tri politička glasa za Jasnu Jakovljević. Mogu još i reći da me Jakovljević posjetila uoči natječaja, a Torjanac me nije, mada bi to bilo minimum pristojnosti jer je zaposlenica HNK. Kada se bira važna funkcija kao intendant, dopustite mi da osnivač bude konzultiran – vrlo samouvjereno sve ovo izjavio je gradonačelnik Varaždina Goran Habuš u četvrtak na Gradskom vijeću.

Javno je priznao da osnivač (Habuš misli da je to on) treba utjecati na javno objavljen natječaj za posao i da propisani uvjeti natječaja nisu kriterij već da je i bitan kriterij “da ga netko posjeti”.

Joj, kakav nered

Požalio se i Habuš da Kazališno vijeće nije glasalo kako je trebalo (tj. kako je bilo instruirano). – Preliberalan sam i ne držim stvari pod kontrolom kao što je to bilo
prije kada članovi upravnih vijeća nisu smjeli glasati  kontra osnivača. Tada je sve izgledalo savršeno, a ovo je nered – veli Habuš. Dakle, u ovom slučaju, kao što smo i pisali u protekla dva mjeseca, najveći problem bio je to što se Spomenka Dragović, inače iz HSLS-a, oduprla glasati po nečijoj političkoj direktivi i digla je ruku za program za koji je smatrala da je kvalitetniji.

HNS-ov stručnjak

Još jedan od “odličnih” poteza ove gradske vlasti je bilo što je Odbor za imenovanje Gradskog vijeća neadekvatnim nazvao program predložene intendatkinje Vesne Kosec Torjanac. to je za govornicom u ime svog Odbora pojasnio HNS-ov Josip Dreven. 

ILČIĆ U SRŽ: Sada ćete poništiti natječaj? Onda ćete maknuti sve “neposlušne” pa onda idemo narihtavati natječaj? Pretjerali ste. Vama je samo važno da na položaj dođe netko iz vašeg legla

– Kosec-Torjanac je znanstvenica sa šest radova, umjetnica i voditeljica propagande. Program ima 80 suvislo napisanih stranica i napisan je profesionalno. Mi tu ne biramo astronauta – rekao je HSLS- ov vijećnik Željko Bunić.

U žestokoj raspravi poantu cijele fame izbora natječaja intendanta sažeo je Ladislav Ilčić. – Sada ćete poništiti natječaj? Onda ćete maknuti sve “neposlušne” pa onda idemo narihtavati natječaj? Pretjerali ste. Vama je samo važno da na položaj dođe netko iz vašeg legla – poručio im je Ilčić.

Sada mora ići nov natječaj. Treba se naći novi intendant do sredine srpnja, do kada je Jakovljević na poziciji vršitelja dužnosti. Habuš je izjavio da i ne bi baš da to bude netko od zaposlenika HNK jer su odnosi u topj kući  ionako narušeni. Možda bi bilo najbolje da nađe nekog poput Olivera Frljića, intendanta riječkog HNK, koji je jedini u Hrvatskoj uspio, doduše kontroverznim metodama, privući publiku u mastodonte teatra i žderače proračuna – nacionalne kazališne kuće. Možda da takvog nekog Habuš zaposli direktno, bez javnog natječaja? Čemu uopće ta farsa?

Izvor:
Foto:

U fokusu

Donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Variosystems d.o.o. zapošljava zaposlenika u odjelu nabave (m/ž) u Ludbregu (m/ž). Rok prijave je 9.8. Posao obuhvaća praćenje rokova i količine isporuka materijala prema specifikacijama sustava, pregovaranje oko cijena materijala te izrade narudžbi za određene grupe materijala, izradu i ažuriranje potrvdi narudžbi i slično. Od kandidata se očekuju završeno komercijalno, ekonomsko ili tehničko obrazovanje, dodatno školovanje ili tečajevi povezani s nabavom ili gospodarskim poslovanjem, tečno znanje njemačkog jezika u govoru i pismu, a prednost je dodatno znanje engleskog jezika. Prijavite se.

Autoprijevoznik Tomislav Balažinec traži vozača u međunarodnom prometu (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave su otvorene do 5.8. Uvjeti su posjedovanje B+E ili C+E kategorije vozila te minimalno poznavanje jednog stranog jezika. Aplicirajte.

KTC d.d. zapošljava na pozicijama konobar (m/ž) u Jalžabetu i Čakovcu te pomoćni kuhar (m/ž) u Čakovcu. Potrebna je srednja stručna sprema ugostiteljskog smjera i vozačka dozvola B kategorije. Prijavite se.

Cloud d.o.o. zapošljava menadžera prodaje (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 27.8. Uvjeti su osnovno znanje engleskog jezika, iskustvo u prodaji namještaja od dvije godine, komunikativnost i snalažljivost. Poslodavac osigurava smještaj i prijevoz prilikom rada u udaljenijim županijama. Provjerite više ovdje.

Massive Flooring d.o.o. zapošljava administratora na odjelu računovodstva (m/ž). Mjesto rada je Veliki Bukovec, a prijave su otvorene do 20.8. Potrebna je srednja stručna sprema ekonomskog smjera, poznavanje engleskog jezika i posjedovanje vozačke dozvole B kategorije. Traže se dvije godine radnog iskustva i računalna pismenost. Očekuje se fleksibilna i komunikativna osoba. Detalje provjerite putem linka.

Gradax d.o.o. zapošljava rukovatelja samohodnim građevinskim strojevima (m/ž) za područje Varaždinske županije. Rok prijave je 19.8. Potrebna je srednja stručna sprema i radno iskustvo od godinu dana. Posao obuhvaća rad na bagerima, valjcima i finišeru. Provjerite detalje ovdje.

MDV Plus d.o.o. traži skladišnog manipulanta (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave su otvorene do 6.8. Očekuje se minimalno završena osnovna škola, a radno iskustvo nije važno. Poslodavac nudi mogućnost rada na neodređeno. Više na linku.

ACG Europe d.o.o. zapošljava operatera stroja (m/ž) u Ludbregu. Rok prijave je 11.8. Potrebna je srednja stručna sprema tehničara za mehatroniku, strojarskog tehničara, elektrotehničara, osnovno znanje engleskog jezika u govoru i pismu, poznavanje MS Office paketa, poznavanje rada u SAP-u. Posao obuhvaća kontinuirani rad stroja za proizvodnju kapsula, smjenske aktivnosti na stroju za proizvodnju kapsula, praćenje i održavanje parametara procesa u skladu sa zadanim vrijednostima. Provjerite više ovdje.

Limarske usluge Sakač zapošljavaju građevinskog limara (m/ž) u Ljubešćici. Prijave su otvorene do 18.8. Posao podrazumijeva izradu i montažu elemenata od lima, montažu raznih limenih pokrova te izradu limenih fasada. Poželjno je radno iskustvo na navedenim poslovima, minimalno završena osnovna škola te zdravstvena sposobnost za rad na visini. Više na linku.

Podrum Štrigova d.o.o. zapošljava voditelja vinograda (m/ž). Mjesto rada je Štrigova, a prijave se zaprimaju do 15.8. Potrebno je obrazovanje za poljoprivrednog tehničara/ku, a poželjno je radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima. Posao obuhvaća obavljanje poslova planiranja organizacije svih radova u vinogradu, organizaciju rada sa ljudima na parcelama, vođenje evidencije radnika i sezonaca. Provjerite detalje ovdje.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Kajtazi i Ćorić u Pribislavcu: “Ne radimo podjele na Rome i nerome!”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na ulazu u romsko naselje u Pribislavcu danas, 28. srpnja, održana je izvanredna konferencija za medije.

Pribislavec su, naime, posjetili ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić te saborski zastupnik Veljko Kajtazi. Održali su i radni sastanak s općinarima na kojem je bilo riječi o problematici ilegalnih odlagališta i svakodnevnog spaljivanja otpada, objasnio je načelnik Općine Pribislavec Matija Ladić.

S navedenim problemom (pre)često se moraju boriti pripadnici DVD-a Pribislavec i Javne vatrogasne postrojbe Čakovec. Samo tijekom srpnja tako su vatrogasci iz JVP-a čak osam puta izlazili na intervenciju. Članovi lokalnog DVD-a povremeno pak požar gase na dvjema lokacijama istovremeno!

Na početku konferencije pozdravio je okupljene i zahvalio ministru Ćoriću što se odazvao pozivu u pomoć. Dodao je da je zastupnik Kajtazi bio inicijatorom sastanka.

– Prije dva tjedna Vlada je donijela novi Nacionalni plan za Rome. To nije prvi takav dokument, oni se redovito donose od 2003., no kako ih sprovesti u djelo ako nijedna jedinica lokalne samouprave nema akcijski plan? Treba razraditi i na koji način zapošljavati mlade, sposobne ljude, a ne ih “pretvarati u invalide” naknadama i sličnim. Ima puno pozitivnih primjera među pripadnicima romske manjine, no svjetla su uvijek fokusirana samo na negativne!

Zahvaljujem ministru Ćoriću i smatram da će ovakvi obilasci romskih naselja pridonijeti rasvjetljavanju problematike i voditi uspješnim rješenjima, osobito sa smećem, koje nije samo romsko – rekao je Kajtazi. Na njega se nadovezao ministar Ćorić.

– Ovo pitanje otpada koji okružuje Pribislavec mora biti riješeno jednom za svagda, za što će se provesti odgovarajuće mjere. Divlje deponije sanirat će se u narednim mjesecima. To je, među ostalim, i pitanje ekonomske, ali i svake druge integracije romske manjine, čiji pripadnici moraju imati sva prava, ali i poštovati sve obveze i odgovornosti koje sa sobom donosi status hrvatskoga građanina. Mislim da se u tome gospodin Kajtazi i ja slažemo – rekao je Ćorić, nadodavši da u svemu veliku ulogu igraju i veća ekonomska sigurnost te važnost obrazovanja Roma.

Kajtazi i Ćorić osvrnuli su se i na problematiku cijepljenja, odgovarajući na pitanje o navodno ispodprosječnoj procijepljenosti Roma. Kajtazi je rekao da ne raspolaže konkretnim podacima, ali da su potencijalno maloj procijepljenosti svakako pridonijele i svakakve lažne informacije koje se šire društvenim mrežama.

Dodao je da se Rome posjećivalo te su im se dostavljali paketi s maskama, dezinficijensima i drugim potrepštinama. Po uzoru na Virovitičko-podravsku županiju, istaknuo je, minibusom bi se posjetilo svih 60-ak romskih naselja te bi se cijepljenje ubuduće provelo uz pomoć mobilnog centra.

Ministar Ćorić odlučno je pak ustvrdio da “nema procijepljenosti u romskim naseljima i u neromskim naseljima”:

– Imate samo procijepljenost na razini Hrvatske… Romi su građani ove zemlje, kao i svi ostali. Nitko tu nikoga ne treba ni na koji način izdvajati. Možemo eventualno govoriti o informiranim i neinformiranim građanima, s tim da je najveća odgovornost na onim informiranima koji se unatoč znanju ne cijepe. Apeliramo svaki dan pa apeliram i danas – cijepite se!

Na primjedbu o neizdvajanju ministar je zaradio pljesak i ovacije prisutnih.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje