Povežite se s nama

Život i društvo

Izvrsnost poslovnog uspjeha

Objavljeno:

- dana

Supernova Varaždin

Rezanjem velike torte obilježena je još jedna godina poslovanja SUPERNOVE Varaždin, najuspješnije shopping destinacije u regiji.

Jacques Houdek je, uz pomoć brojnih posjetitelja, SUPERNOVOJ otpjevao “Sretan rođendan”. Vodećem shopping parku u regiji poželio je još puno uspjeha u daljnjem radu, a potom se hrvatski “The Voice” bacio na posao i na noge digao velike i male posjetitelje koji su došli na najbolju rođendansku proslavu u gradu. I ove je godine, kao i na svim dosadašnjim proslavama rođendana SUPERNOVE, bilo veselo.

SUPER zabava

Brojni posjetitelji cijeli dan su imali priliku uživati u nizu atraktivnih glazbenih i zabavnih sadržaja. Uz Jacquesa Houdeka,za dobru glazbu pobrinuo se i tamburaški sastav Derilij. Tijekom cijelog dana trajale su kreativne radionice za najmlađe koji su mogli oslikati lice i zabaviti se u lunaparku. Djeca i mladi imali su priliku uživati u besplatnom sladoledu i kokicama, a od 16 sati za još bolju zabavu pobrinuli su se karikaturist, klaun i mađioničar koji je svojim trikovima izmamio osmijehe na brojna dječja lica.

Profitabilna restrukturizacija i podržavanje lokalne zajednice otvaranjem novih radnih mjesta: Moda Sport Outlet, BauWelt, Elipso i Hangar 18

Točilo se i besplatno pivo, a u sklopu zabavnog programa posjetitelje su razveselile plesačice iz plesno-manekenskog studija Lena, trbušne plesačice iz Orijent Arta, a održano je i natjecanje u ispijanju piva i natjecanju u držanju piva ispruženih ruku. Posjetitelje je kroz program vodio poznati glumac Zoran Pribičević.

Ekspanzija

Unatoč otvaranju novih trgovačkih centara i vremenu ekonomske krize, SUPERNOVA i dalje sa svakom novom poslovnom godinom bilježi rast poslovanja i daljnje investicije otvaranjem dodatnih trgovina.

Ove godine nastavljena je ekspanzija ovog shopping lidera otvaranjem novih trgovina: Moda Sport Outlet, BauWelt, Elipso i Hangar 18, a time i novih radnih mjesta.
Raznolikost ponude omogućava posjetiteljima da pronađu sve što im treba na jednom mjestu, a uz vrhunsku uslugu profesionalnog radnog tima i konstantno pristupačne cijene, sigurno je to da je SUPERNOVA bila i ostala shopping destinacija broj 1 na karti sjeverozapadne Hrvatske.

Sve informacije potražite na: www.SUPERNOVA.hr i FB SupernovaVarazdin.

Moto uspješne ekonomije čini komplementarno nadopunjavanje odlične prometne infrastrukturalne povezanost i proaktivno prilagođavanje zahtjevima regionalnoga tržišta.” – Patricija Tkalčec, mag. kroat. i mag. german., Center Manager

Izvor:
Foto:

Međimurje

Međimurska priroda: Svi sveti i naše (ne)održive navike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Piše: dr. sc. Mihaela Mesarić, stručna voditeljica

Nadolazećih dana obilazit ćemo posljednja počivališta svojih najmilijih. Tom prilikom ustaljena je navika da nosimo nešto na groblja u spomen na one koji fizički više nisu s nama. Netko se odlučuje za raskošnije cvjetne aranžmane, drugi za nešto skromnije.

U svakom slučaju, često se na grobovima ostavljaju i lampaši. Posljednjih godina lampaši su sve dostupniji i povoljniji pa se time lako odlučiti za kupnju kojeg komada više. Manji, srednji, veći, bijeli, crveni, ljubičasti… Je li to racionalna i pametna odluka?

Smatram da ne! Umjesto da kupite velike količine plastike koju će biti potrebno zbrinuti već za dva do tri dana nakon vašeg posjeta grobljima, radije se ove godine odlučite za nešto održiviju opciju. Što konkretno? Nekad smo na groblje nosili klasične svijeće koje su se palile na jednom metalnom postolju predviđenom za to. Umjesto lampaša nabavite tu održiviju opciju bez plastike.

Svijeća se može kupiti bez plastike, a metalno postolje možete koristiti nekoliko godina. Druga opcija koja je isto tako prikladna su trajni stakleni lampaši u koje se mogu opetovano stavljati svijeće. Bilo koja od ovih dviju opcija prikladnija je od klasičnih lampaša koji su u najvećem omjeru od jednokratne plastike i metala.

Budite promjena!

Promjena za održiviji život na Zemlji kreće od svakog od nas. Budite promjena koju želite vidjeti! Nemojte kupovati jednokratne lampaše ili 20-ak njih, već smanjite upotrebu jednokratne plastike u kućanstvu na najmanju moguću mjeru. Koliko resursa koristimo za zadovoljenje svojih životnih potreba određuje naš ekološki otisak. Najveći negativni utjecaj na njega ima potrošnja fosilnih goriva, a tu je i proizvodnja plastike te konzumacija izvansezonske hrane koja nije proizvedena lokalno, već nam se dovozi iz Španjolske, Egipta ili Brazila.

Razmislimo o tome što kupujemo te je li najpovoljnija kupnja za nas zaista i okolišno te zdravstveno najprihvatljivija. Moramo li kupiti sve što nam trgovački lanci serviraju i nude? Ne! Štedimo novce i Zemljine resurse!

Nastavite čitati

Život i društvo

Luka Zrinski na čelu Antikorupcijskog povjerenstva Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Luka Zrinski

Županijska skupština Varaždinske županije je na svojoj sjednici 22. rujna ove godine imenovala sedam članova Antikorupcijskog povjerenstva, a jučer je održana konstituirajuća sjednica istoimenog povjerenstva na kojoj je član Luka Zrinski, inače županijski vijećnik izabrani za predsjednika.

Zamjenik će mu biti Zoran Kunić, također županijski vijećnik.

Uz njih dvoje, sastav povjerenstva još čine Željko Dvekar, županijski vijećnik, zatim vijećnici Željko Bunić i Rajko Solar te Ivica Kruhoberec kao predstavnik novinara i Siniša Miličić iz redova sindikata.

Prisutne članove je na početku pozdravio te im zaželio konstruktivan rad predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić koji je istaknuo kako je Županijska skupština osnovala ovo povjerenstvo kao savjetodavno tijelo Skupštine za praćenje i suzbijanje korupcije na razini Varaždinske županije.

Novoizabrani predsjednik Antikorupcijskog povjerenstva Luka Zrinski napomenuo je kako je cilj osnivanja Povjerenstva poticanje odgovornosti u vršenju javnih dužnosti, otvorenosti vlasti i odlučivanja te sprječavanje korupcije.

– Naše temeljne aktivnosti trebaju biti usmjerene na područja koja su najviše izložena po ocjeni nacionalne politike, riziku, a tu spada sprječavanje sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti, financiranje političkih stranaka, pravo na pristup informacijama, kodeks ponašanja županijskih dužnosnika i službenika zapošljavanje u upravi, trošenje proračunskih sredstava, javna nabava, pravosuđe, zdravstvo i obrazovanje – rekao je Zrinski.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje