Povežite se s nama

Međimurje

“Međimurski Ceker” od stranih vikendaša dobio čistu desetku

Objavljeno:

- dana

PREBROJILI GOSTE

U proteklih nekoliko godina Međimurje je postalo jedna od nezaobilaznih turističkih destinacija te izgradilo prepoznatljiv identitet koji prepoznaju izletnici željni kratkih putovanja, odmora ili poslom motiviranog boravka.

Tome u prilog svakako govore najnovije brojke, koje pokazuju da je najsjevernija hrvatska županija u 2016. godini zabilježila porast broja noćenja od čak 12 posto. Podaci o pansionskoj i izvanpansionskoj potrošnji još uvijek nisu poznati, no u Međimurju je ukupno ostvareno 144.300 noćenja u 12 mjeseci, čime je ono na kontinentu uz bok apsolutno najuspješnijim Plitvičkim jezerima. Međimurska županija svoj turistički kapacitet neprestano širi te kontinuiranu tendenciju rasta bilježi posebice u dolasku stranih gostiju. Najviše ih pristiže iz susjednih zemalja – Austrije, Mađarske i Slovenije, što pogoduje lokalnom gospodarstvu, ali posljedično pozitivno utječe na rast u svim drugim segmentima. Primjerice, kvaliteta lokalne enogastronomije, kao i gostoljubivost međimurskih ljudi, prepoznata je, a zatim i nagrađena priznanjem EDEN – Europske destinacije izvrsnosti. Drugu nagradu zaredom je u Hrvatsku 2015. donijelo Gornje Međimurje, dok je 2007. Sveti Martin na Muri bio taj koji je zadovoljio sve kriterije zahtjevnog žirija, ali i gostiju. Da Sveti Martin i dalje ostaje u središtu turističke pozornosti, osvjedočili smo se ovih dana, kada je stiglo još jedno priznanje. Naime, tamošnji Holiday Home Međimurski Ceker jedan je od tek nekoliko odabranih iz 205 zemalja svijeta, a jedini iz Hrvatske, koji je od strane gostiju svjetski poznatog portala booking.com dobio savršenu ocjenu 10 za smještaj i uslugu.

Za turističke projekte u šest godina dodijeljeno nešto manje od 1,2 milijuna kuna

Međimurska županija prepoznala je turizam svoga kraja kao jedan od ključnih čimbenika za rast i razvoj cjelokupne Županije te je na tom pragu, počevši od 2011., uvela turističke potpore kojima potpomaže dobre turističke projekte. Tako je u proteklih šest godina dodijeljeno tek nešto manje od 1,2 milijuna kuna s ciljem sufinanciranja 39 turističkih projekata s područja Međimurske županije. Među njima je i spomenuti projekt Holiday Home Međimurski Ceker.

Izvor:
Foto:

Međimurje

“Ljeto uz Muru”: najavljeni konceti Opće opasnosti, Klape Intrade, Srebrnih krila…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće krenuo je u organizaciju tradicionalne manifestacije „Ljeto uz Muru“.

Glavni prostor za događanja bit će šetnica uz rijeku Muru i prostor uz samu šetnicu. U petak, 25. lipnja, Ljeto uz Muru otvorit će Opća Opasnost, a dan kasnije održat će se sajam domaćih proizvoda koji se nastavlja koncertom Klape Intrade. Prije i nakon koncerta posjetitelje će zabavljati Privatte Band.

U nedjelju popodne na redu je i svečana sjednica Gradskog vijeća i obilježavanje 30. godišnjice zaustavljanja tenkova u Murskom Središću.

Subota, 3. srpnja, rezervirana je za „Murski wine fest“, a riječ je o svojevrsnoj prezentaciji međimurskih vina i vinara. Prikladno, taj će dan nastupiti Vlado Kalember i Srebrna krila s koncertom „Vino na usnama“. Na ribnjaku Zalešće 4. srpnja održat će se tradicionalna gradska manifestacija „Gradski kotlići“, dok će posljednji vikend proteći u znaku piva i alke.

U subotu, 10. srpnja, održat će se Murska alka, a potom slijedi „Craft beer fest“. Zabavnu večer svim ljubiteljima pive dodatno će začiniti DJ, a održat će se i natjecanje u pecanju ribe „Napolitanke KUP“.

Čitavo će vrijeme na šetnici uz Muru biti postavljen zabavni park za djecu, nudit će se vožnja turističkim vlakićem po šetnici i jahanje konja.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurskoj županiji tri nova slučaja zaraze koronavirusom, preminula je jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata na 20 testiranih osoba nema pozitivnih slučajeva na COVID-19, priopćio je 8. ožujka županijski Stožer civilne zaštite.

Iz drugih županija javljeno je o tri pozitivna slučaja osoba s prebivalištem/boravištem na području Međimurske županije. U protekla 24 sata oporavilo se 15 osoba. 

Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 134. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 42.870 uzoraka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 32 pacijenta pozitivna na COVID-19, od toga je šest pacijenata hospitalizirano unutar 24 sata, jedan pacijent je otpušten te nema pacijenata na invazivnoj respiraciji.

U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, ženska osoba stara 86 godina s dodatnim kroničnim bolestima.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji ukupno bilježimo 11.840 oboljelih COVID 19 osoba, a ukupno se oporavilo 11.458 osoba.

Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi  [email protected]

Pozivni centar Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije vezan uz virus COVID-19 je na broju 040/386-835. Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 040/372-372.

Nastavite čitati