Povežite se s nama

Međimurje

“Međimurski Ceker” od stranih vikendaša dobio čistu desetku

Objavljeno:

- dana

PREBROJILI GOSTE

U proteklih nekoliko godina Međimurje je postalo jedna od nezaobilaznih turističkih destinacija te izgradilo prepoznatljiv identitet koji prepoznaju izletnici željni kratkih putovanja, odmora ili poslom motiviranog boravka.

Tome u prilog svakako govore najnovije brojke, koje pokazuju da je najsjevernija hrvatska županija u 2016. godini zabilježila porast broja noćenja od čak 12 posto. Podaci o pansionskoj i izvanpansionskoj potrošnji još uvijek nisu poznati, no u Međimurju je ukupno ostvareno 144.300 noćenja u 12 mjeseci, čime je ono na kontinentu uz bok apsolutno najuspješnijim Plitvičkim jezerima. Međimurska županija svoj turistički kapacitet neprestano širi te kontinuiranu tendenciju rasta bilježi posebice u dolasku stranih gostiju. Najviše ih pristiže iz susjednih zemalja – Austrije, Mađarske i Slovenije, što pogoduje lokalnom gospodarstvu, ali posljedično pozitivno utječe na rast u svim drugim segmentima. Primjerice, kvaliteta lokalne enogastronomije, kao i gostoljubivost međimurskih ljudi, prepoznata je, a zatim i nagrađena priznanjem EDEN – Europske destinacije izvrsnosti. Drugu nagradu zaredom je u Hrvatsku 2015. donijelo Gornje Međimurje, dok je 2007. Sveti Martin na Muri bio taj koji je zadovoljio sve kriterije zahtjevnog žirija, ali i gostiju. Da Sveti Martin i dalje ostaje u središtu turističke pozornosti, osvjedočili smo se ovih dana, kada je stiglo još jedno priznanje. Naime, tamošnji Holiday Home Međimurski Ceker jedan je od tek nekoliko odabranih iz 205 zemalja svijeta, a jedini iz Hrvatske, koji je od strane gostiju svjetski poznatog portala booking.com dobio savršenu ocjenu 10 za smještaj i uslugu.

Za turističke projekte u šest godina dodijeljeno nešto manje od 1,2 milijuna kuna

Međimurska županija prepoznala je turizam svoga kraja kao jedan od ključnih čimbenika za rast i razvoj cjelokupne Županije te je na tom pragu, počevši od 2011., uvela turističke potpore kojima potpomaže dobre turističke projekte. Tako je u proteklih šest godina dodijeljeno tek nešto manje od 1,2 milijuna kuna s ciljem sufinanciranja 39 turističkih projekata s područja Međimurske županije. Među njima je i spomenuti projekt Holiday Home Međimurski Ceker.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Oporovcu misna slavlja i proštenje povodom blagdana Gospe Snježne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Svečano je danas u Oporovcu, gdje se slavi blagdan Gospe Snježne uz proštenje.

Misna slavlja na rasporedu su od 10.30 te 15 sati, pri čemu je već održano jedno ujutro u 7.30.

U 19.30 organizira se pak proščenjska zabava uz Mirka Švendu Žigu i Oporovskog teteca.

Nastavite čitati

Međimurje

Dan Kuršanca na blagdan Gospe Snježne obilježen u svečanom tonu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svetom misom, polaganjem vijenaca, sportskim igrama te zabavom i druženjem obilježen je Dan Kuršanca. Ovo naselje u sastavu Grada Čakovca 5. kolovoza (blagdan Gospe Snježne) obilježava kao svoj dan.

Kao i ranijih godina, položen je vijenac i zapaljene svijeće podno spomenika Branku Kosu. Odavanjem počasti ovom jedinom poginulom hrvatskom branitelju iz Kuršanca, ujedno je i obilježen današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Uime Grada Čakovca i Mjesnog odbora Kuršanec vijenac su položili predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga i predsjednik Mjesnog odbora Siniša Kregar. Uz članove obitelj, počast poginulim Kosu dali su i predstavnici udruga koje djeluju na kuršanečkom području i brojni mještani, a molitvu za njega i sve poginule branitelje predvodio je župnik Župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi, vlč. Ivan Munđar.

Velečasni Munđar predvodio je i misno slavlje u kapeli Gospe Snježne, te molitvu pred svečani ručak. Pozdravljajući okupljene, predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, mještanima je čestitao njihov dan te ih pozvao da svi zajedno radimo kako bi uvjeti života i rada na cijelom gradskom području bili na visokoj razini. Mještanima, posebno onima koji aktivno sudjeluju u društvenom životu preko neke od udruga, zahvalio se na svemu što čine kako bi se naš grad predstavio u što boljem svjetlu.

– Ove godine obnovljeno je pročelje na društvenom domu, postavljena kamera za kontrolu prometa, na nekoliko mjesta uređena oborinska kanalizacija, postavljeno novo dječje igralište, a čim se otvori mogućnost, za sufinanciranje putem europskih fondova, prijavit će se dogradnja školske sportske dvorane – kažu iz Grada Čakovca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje