SVIJETSKI DAN TURIZMA

U Čakovcu je prigodnim programom obilježen Svjetski dan turizma.

Tim je povodom u gradskom središtu pripremljen promotivni program koji su zajedničkom suradnjom organizirale turističke zajednice Međimurja, Čakovca, Preloga, Murskog Središća, Svetog Martina na Muri, Štrigove i Nedelišća. Predstavljene su ponude pojedinih krajeva Međimurja, a prolaznici su mogli kušati mnoge domaće specijalitete. Ujedno je nakon provedene akcije izbora najljepše okućnice Međimurja u zgradi Scheier održana i dodjela nagrada “Zeleni cvijet Međimurja”.

Biranje najljepših okućnica postala je svojevrsna tradicija, a ove godine nagrade su dobili Mija Mance iz Čakovca, Marina Hoblaj iz Šenkovca, Marija Smolek i Danijela Smolek Lengelić iz Donjega Kraljevca, Višnja i Drago Herman iz Čakovca, Marija Korunek iz Pribislavca, Sandra Buhin iz Strahoninca, Marijana Breglec iz Murskog Središća i Danijela Salaj iz Podturna.

Nagrađeni su i najbolji u akciji “Čovjek – ključ uspjeha u turizmu”, kojom se želi potaknuti razvijanje gostoljubivih odnosa prema turistima i podizanje kvalitete usluga. Ove godine nagrađeni su Jerko Rajher u kategoriji konobara, Nina Novinić u kategoriji privatnog iznajmljivača i Kristijan Kovačić za najboljega turističkog vodiča.

Izvor:
Foto:

Komentari

Komentara